LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Idei de amenajare pentru camera copilului: pentru băieți

Proiectarea și amenajarea camerei băiatului este o aventură dar totodată este și o provocare foarte mare. De ce este important să țineți echilibrul între dorințele tânărului domn (care se vor schimba cu vârsta) și distribuirea corectă a spațiului.

Dacă urmează amenajarea camerei băiatului și aveți nevoie de idei fresh, originale și pur și simplu practice de la părinți care au trecut deja pe calea asta, ei bine - ați nimerit locul potrivit.

Idei de amenajare pentru camera copilului: pentru băieți

Amenajarea camerei băiatului - idei și sfaturi

Alegeți o culoare care va „crește” împreună cu copilul

Cu toate că albastrul încă mai este culoarea cea mai preferată pentru camera băiatului, dacă doriți ca tânărului domn să-i placă culoarea camerei încă cel puțin câțiva ani de zile, este bine să optați pentru culori mai neutre precum bej, gri porumbel de ce nu și alb.

Dacă nu sunteți gata să renunțați la albastru, îl puteți folosi într-o combinație cu alb. Acest tip de combinație de culori este foarte potrivită deoarece redă caracter, individualitate și puțin spirit liber în camera băiatului.

boy.jpg (39 KB)

Alegeți mobilă funcțională dar mai presus de toate - rezistentă

Băieții nu sunt atât de atenți cu lucrurile lor precum sunt fetele. De aceea trebuie să vă convingeți că mobila pentru care ați optat este de calitate și că va rezista încercării timpului și încercărilor pe care fiul dvs., cu siguranță, o va supune de-a lungul timpului.

Înafara de rezistentă mobila trebuie să fie și funcțională pentru ca să se poată transforma ușor, în funcție de nevoile și de vârsta copilului sau adolescentului.

RO.png (82 KB)

Altfel spus, nu veți greși dacă vă orientați spre achiziția de mobilier cu loc de depozitare, cu rafturi reglabile, paturi care se pot transforma și altele. Astfel nu veți fi nevoiți să schimbați mobilierul o dată la doi ani, ci pur și simplu îl veți putea transforma și așa piesele de mobilier „vor crește” împreună cu băiatul dvs.

kids.jpg (51 KB)

Descoperiți tema potrivită în care este interesat copilul dvs.

Camera copilului nu este un simplu dormitor. Pentru micul bărbat ea este întregul său mini-univers. Acolo el doarme, se odihnește, dar se și joacă, visează și-și dezvoltă imaginația.

De aceea este important să puteți descoperi împreună o temă potrivită pe care s-o incorporați în amenajarea camerei astfel încât fiul dvs. să fie fericit și să iubească din toată inima camera.

223776.jpg (146 KB)

9 idei pentru amenajarea și decorarea camerei băiatului de la care vă puteți inspira

Adăugați camerei un strop de caracter cu autocolante pentru perete

Autocolantele pentru perete sunt o modalitate ieftină dar foarte eficace prin care veți reda camerei băiatului individualitate și caracter. Tot ce trebuie să faceți, este să luați în calcul interesele copilului și să alegeți autocolante cu tema potrivită.

Fiului dvs. îi place fotbalul? Sau este cu gândul doar în Univers, îl încântă ideea să devină pilot de avion sau de mașină de curse? Poate are un erou din desenele animate cu care vrea să semene?

Un autocolant sau doi lipiți pe aici-pe colo pe pereți vor transforma camera sa într-un adevărat stadion de fotbal, pistă de curse, rachetă cosmică și câte și mai câte.

Investește într-un pat superb

Un pat cu efectul wow! îl va face pe fiul dvs. incredibil de fericit. Puteți găsi pe piață astfel de paturi ieșite din comun. Unele au forma mașinilor de cursă, altele - de rachete cosmice, mingi de fotbal sau avioane.

Există și paturi care se transformă în teepee indian, în nave de pirați cu ascunzători secrete și căsuțe în copac. Dacă băiatul dvs. are un astfel de pat, nu doar că se va culca la timp, dar toți prietenii lui se vor întrece să-l viziteze.

Introduceți tema dorită adăugând accesorii

Nu este necesar să amenajați camera copiilor în întregime cu mobilier tematic, ci puteți opta pentru anumite accesorii cu ajutorul cărora puteți face “bârlogul” fiului dvs. exact cum și-l dorește el.

Este destul pur și simplu să vopsiți pereții în culori neutre și apoi să mai supliniți cu accesorii în tema preferată - așternuturi, covor - pistă auto, junglă sau teren de fotbal.

Pe pereți puteți agăța posterele sportivilor preferați sau personajelor preferate din filme pe rafturi puteți pune mingi, avioane, trenuri sau mașini de cursă.

children room.jpg (55 KB)

Folosiți soluții inteligente de depozitare

Dacă aveți o cameră micuță pentru copii, puteți agăța pe pereți diferite coșuri, pe diferite înălțimi pe pereți, în care cel mic își va putea pune jucăriile, cărțile și manualele.

Așa, pe de o parte camera sa va arăta mult mai artistic, dar și mai ordonată, iar pe de altă parte - veți elibera destul spațiu pe care fiul dvs. îl va putea folosi pentru a se juca sau pentru a citi cărțile preferate (ei bine, să se uite la videoclipuri pe telefon sau pe tabletă).

Decorați în nuanțe vii, „însorite”

Cu toate că băieții nu prea au pretenții mari față de culorile camerei, dacă optați pentru vopsele de culori neutre, vă recomandăm să mai adăugați câteva accesorii în nuanțe mai vii astfel camera va căpăta mai mult confort și căldură.

Acest accesoriu poate fi o lampă de birou într-un galben viu, tablou colorat, operă de artă sau covor, depinde de dvs. ce veți alege. Pur și simplu este bine să aveți în cameră o pată de culoare care să creeze o senzație de căldură, confort și comoditate de acasă.

 

211247.jpg (107 KB)

Optați pentru o cameră monocromă

Dacă fiul dvs. nu mai este băiat mic, ci a intrat în anii adolescenței, combinația de culori monocrome cu siguranță îi va place foarte mult. De aceea, nu vă temeți să experimentați cu nuanțele monocrome, dar cu saturație diferită.

Bineînțeles, dacă optați pentru culori închise pentru camera copiilor, este obligatoriu să luați în considerare și accente sau decorație în culori mai deschise, mai vii care să aducă mai multă lumină și viață camerei.

Creați o zonă de „confidențialitate”

Băieților le plac foarte mult aventurile și deslușirea misterelor. De asemenea le place să stea cu prietenii cu care să discute diverse planuri și vise, în locuri calme și ascunse. Și ce poate fi mai ascuns decât o zonă de confidențialitate în propria lor cameră.

Pentru a crea o astfel de zonă, puteți folosi un paravan mobil pe care să-l amplasați într-unul dintre unghiurile camerei. Iar dacă încăperea este destul de mare, o puteți compartimenta cu ajutorul unei garderobe „false”, punând chiar o ușă secretă prin care copilul să intre și să discute cu prietenii despre secretele lor comune.

reading kids.jpg (48 KB)

Amenajați și un loc elegant de învățat

În camera sa, fiul dvs. va petrece mult timp nu doar jucându-se ci și învățând. De aceea dvs. trebuie să-i amenajați o zonă confortabilă de învățat.

Ar fi de recomandat dacă puteți pune în cameră un birou elegant sau dacă optați pentru mobilă multifuncțională pentru băiat, cu pat etajat (ridicat la înălțime) și un birou dedesubt.

Însă dacă aveți bugetul mai limitat, puteți avea încredere în creativitatea și în mâinile dvs. dibace și vă puteți aventura într-un proiect DIY. Veți avea nevoie de două rafturi pentru perete și puțină vopsea.

Atârnați unul dintre rafturi la o înălțime potrivită de citire și scriere, iar al doilea - puțin mai sus. Vopsiți rafturile și peretele dintre acestea într-o culoare aleasă de copil.

În momentul în care vopseaua de la zona de învățat “DIY” se usucă, decorați peretele și biroul, puneți pe raftul de sus manualele copilului și mai completați și cu un scaun confortabil.

bed.jpg (56 KB)

Transformați unul dintre pereți într-un punct central

Copilul dvs. visează să aibă o cameră în mijlocul junglei, pe vârful unui munte sau în ocean? În loc să vă întrebați ce mobilier să cumpărați care să se potrivească dorințelor fiului dvs., puteți crea un punct central care va transforma complet aspectul camerei copilului.

Veți avea nevoie doar de un tapet pe tema potrivită sau de un artist talentat care să-și asume sarcina de a picta unul dintre pereții camerei și de a-l transforma într-o junglă, o corabie în marea sau un vârf de munte.

Mai puteți completa și pune accent pe temă decorând cu un covor, lenjerie de pat și un accesoriu potrivit pe restul pereților.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile