15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Idei de top pentru amenajarea diningului

Markéta Etrychová
23.12.2020

Locul în care se servește masa este locul în care vă adunați în fiecare seară cu familia. Aceasta este camera în care invitați prietenii la cină sau la un pahar de vin. Aici sărbătoriți ocazii speciale cu rudele dvs., împărtășiți evenimentele zilei dvs. de lucru, serviți masa și povestiți lucruri plăcute până la miezul nopții. De aceea, ne-am dori să-l mobilați și să-l decorați într-un mod care să fie nu numai practic și funcțional, ci și modern, confortabil și să ofere o senzație plăcută și prietenoasă.

Idei de top pentru amenajarea diningului

5 idei originale pentru dining

Transformați punctele slabe ale camerei în punctele sale forte

Dacă camera are puncte slabe (și vă asigurăm că aproape fiecare cameră le are), puteți profita de ele, transformându-le într-un element de design elegant.

De exemplu, dacă camera nu este suficient de luminoasă și puneți un perete transparent, câteva oglinzi sau o ușă glisantă cu oglinzi, diningul va arăta nu numai mai luminos, ci și mai mare și mai spațios. Dacă are proporții neobișnuite și un plan deschis, puteți separa zona de luat masa prin plasarea unei etajere de efect cu rafturi deschise sau o bibliotecă elegantă, transformând camera într-un colț confortabil pentru intimitatea casei.

Are tavanul foarte înalt? Atunci puteți „micșora” vizual camera decorând pereții în două culori diferite. Foarte potrivite în acest caz sunt combinațiile alb - galben sau gri - galben, iar galbenul ar trebui să fie culoarea care urcă până la tavanul camerei. Culoarea luminoasă saturată nu numai că reduce optic înălțimea camerei, dar creează și o atmosferă modernă, veselă și informală.

Sau aveți o coloană care vă deranjează? Adăugați câteva rafturi deschise și transformați-o într-o bibliotecă elegantă și sofisticată, care va completa perfect interiorul diningului.

 

Mixați formele, stilurile și texturile

 

Cele mai noi tendințe în amenajarea zonelor moderne de servit masa permit utilizarea combinațiilor unice, jucăușe și îndrăznețe de texturi și forme de mobilier. Uitați de regula că mesele și scaunele de servit masa ar trebui să fie întotdeauna într-un set și să se potrivească culorii și stilului celuilalt mobilier din cameră.

Experimentați, experimentați și experimentați din nou. Amestecul de forme și stiluri de mese, scaune și comode în sufragerie conferă nu numai un aspect extrem de creativ camerei, ci și personalizează interiorul într-un mod unic.

Nu vă fie teamă să aranjați în jurul mesei  clasice din lemn masiv, scaune solide din PVC sau plastic PP dur în stil scandinav. Combinația dintre comode clasice, scaune tapițate și o masă rotundă în stilul Provence este, de asemenea, foarte bună. Sau o masă cu un design scandinav curat în culori deschise și scaune clasice din lemn fără tapițerie în culori vii.

 

Variantele sunt nenumărate. Folosiți-vă imaginația și veți găsi combinația care se potrivește gusturilor  dvs.

jidel2.jpg (129 KB)

Jucați-vă cu luminile

 

Candelabrele, clasice sau moderne, coborând elegant deasupra mesei completează fără îndoială interiorul și creează o atmosferă intimă care predispune la conversații lungi și plăcute. Există însă și alte tipuri de iluminare cu care puteți obține același efect și chiar mai mare.

Într-un dining în stil modern, de exemplu, se potrivesc foarte bine candelabre tip reflectoare care pot direcționa și controla intensitatea luminii. Așezate într-un loc central deasupra mesei, ele iluminează mâncarea într-un mod uimitor, fără ca lumina să deranjeze oaspeții în timpul servirii mesei sau al conversațiilor.

O idee bună ar fi să vă jucați cu stilurile și formele corpurilor de iluminat din zona de servit masa, combinând candelabrul care oferă iluminatul principal cu câteva lampioane moderne înalte situate în diferite colțuri ale camerei. Așadar, după ce terminați cina, puteți opri iluminatul principal și puteți crea o atmosferă romantică și plină de intimitate, propice conversațiilor sincere.

 

Adăugați elemente romantice, culori și arome

Chiar și un dining rece și cu aspect formal poate deveni cel mai romantic și confortabil loc dacă adăugați la interior culori delicate și elemente care trezesc romantismul în fiecare.

Un dining amenajat cu mobilier clasic din lemn masiv, de exemplu, nu va arăta atât de formal dacă vopsiți pereții în culori calde de violet sau roz pal și așezați fotografii de familie sau picturi pe pereți care vă fac oaspeții să viseze la dragoste și romantism. 

Veți adăuga mai mult confort și căldură stilului scandinav rece și simplu, dacă folosiți ca accent principal picturi în tonuri fine, delicate, vaze cu flori, sfeșnice înalte sau fețe de masă în culori vii sau motive florale.

 

Alegeți culori fine dar și provocatoare

Cum va arăta atmosfera din dining depinde în mare măsură de culorile cu care l-ați decorat. Pereții în tonuri deschise și mobilierul de culoare deschisă măresc vizual spațiul și oferă o bază ideală pe care o puteți decora cu o varietate de elemente și accesorii colorate. Diningul, decorat în culori albe sau foarte deschise, este o soluție practică pentru camerele mici în stil curat, scandinav.

Dacă, căutați mai multă eclectică și provocare, un covor moale albastru intens, cu o masă din lemn masiv, sticlă sau marmură este suficient pentru a crea atmosfera dorită.

Dacă doriți să creați un spațiu liniștit și să vopsiți un singur perete într-o culoare intensă, închisă, mobilați camera cu mobilier de fag deschis și decorați cu vaze, tablouri sau fețe de masă cu elemente și modele închise, veți avea un dining cu un design clasic îmbietor.

jidel3.jpg (109 KB)

Câteva trucuri de design la amenajarea diningului

Adăugați puține lambriuri pentru mai mult lux

Dacă doriți să adăugați un pic mai mult stil și lux în dining, acoperiți unul sau doi dintre pereți cu lambriuri. Acest lucru va schimba instantaneu aspectul camerei și va adăuga caracter și un sentiment de clasă.

Puneți un covor în dining

Pentru a crea o atmosferă confortabilă și șic în dining, așezați un covor pe podea. Astfel, pe de o parte veți transforma masa îtr-un punct focal al camerei și, pe de altă parte, veți crea o atmosferă intimă și confortabilă.

Rămâneți la un stil de masă neutru

Masa de servit mâncarea este cel mai important element de mobilier din dining și este foarte posibil să fiți tentați să optați pentru mobilier super modern și eclectic. Cu toate acestea, designerii de interior vă sfătuiesc să nu comiteți această greșeală și să aderați la un stil neutru al mesei, dacă doriți ca aceasta să se potrivească foarte mult timp în interior, în ciuda tendințelor modei în continuă schimbare.

Atunci când alegeți o masă, este mai important să vă concentrați asupra formei, dimensiunii, construcției și mai ales asupra materialului din care este fabricată, decât stilului său. Experții sfătuiesc să optăm pentru mese din lemn masiv, sticlă sau piatră, care sunt materiale naturale și se combină cu toate stilurile și tendințele modei.

 

Decorați scaunele din lemn cu perne

Dacă aveți în dining scaune din lemn sau metal, „îmbracați-le” cu perne în dungi. Pernele moi în dungi clasice sunt întotdeauna în tendințe și se încadrează în toate stilurile și interioarele.

Transformați un perete în galerie

Dacă în casa există un perete pe care să vă arătați dragostea față de artă, acela să fie peretele din dining. Tablourile pe care le puneți în cameră vor aduce energie și vor crea o atmosferă de plăcere și mult mai mare confort. Și expunînd tablourile preferate în această cameră, veți fi siguri că vor fi apreciate în mod corespunzător de către familia și prietenii dvs.

jide4.jpg (208 KB)

La ce trebuie să fim atenți la amenajarea diningului?

În ciuda numeroaselor idei de care puteți profita atunci când decorați diningul, există câteva reguli care sunt bine de respectat dacă doriți ca rezultatul final să vă satisfacă așteptările.

Atenție la spațiu

Înainte de a începe să căutați mobilier pentru dining, măsurați cu atenție spațiul pe care îl aveți. Este important să faceți măsurătorile camerei, astfel încât mobilierul pe care îl așezați să corespundă dimensiunilor sale.

Deoarece, de exemplu, dacă nu aveți mult spațiu și puneți o masă mare, diningul va arăta și mai mic, întunecat și incomod. Și dacă puneți o masă mică rotundă într-o cameră mare, atunci diningul va arăta gol, rece și plictisitor.

 

“Mai mic înseamnă mai mult”

Amintiți-vă această expresie atunci când alegeți mobilier și decorațiuni pentru dining. Evitați să aglomerați camera cu mobilier și încercați să găsiți un echilibru între stil și funcție. Este mult mai bine să plasați mai puține piese de mobilier care să se armonizeze între ele și să creeze o atmosferă confortabilă și prietenoasă, decât să aglomerați camera în dorința dvs. de a arăta creativitate.

jidel1.jpg (136 KB)

Coordonați culorile

Diningul este un loc unde vă adunați cu familia și prietenii pentru a vă bucura de mâncăruri delicioase și conversații plăcute. Această cameră ar trebui să aducă liniște și să creeze o atmosferă plăcută. Prin urmare, nu ar trebui să exagerați cu prea multe culori sau culori prea strălucitoare.

De exemplu, dacă ați ales culori strălucitoare pentru pereți, mobilierul ar trebui să fie în tonuri naturale neutre pentru a crea echilibru. Si invers. Dacă sunt în tonuri albe sau deschise, atunci puteți amenaja diningul cu mobilier în albastru, verde, auriu pentru a conferi individualitate, șic și culoare camerei.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile