Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Idei geniale pentru curățarea covorului

Covorul dvs. lasă mereu impresia că este “obosit” și fără vlagă? Nu este nevoie de unul nou, ba dimpotrivă, vă puteți bucura în continuare de covorul preferat. Ca orice lucru, acesta are doar nevoie de un pic de grijă și iubire. Cu ajutorul dvs. va arăta iar ca și nou. Cum putem curăța un astfel de articol? În cazul în care, la fel ca noi, descoperiți că există o multitudine de metode de curățare și vă tot întrebați care este cea ideală, atunci sunteți la locul potrivit și citiți articolul scris special pentru dvs.

Idei geniale pentru curățarea covorului

Am pregătit pentru dumneavoastră 5 sugestii generale care vă transformă covorul spălăcit într-unul nou și strălucitor. Vom explica în continuare diferența între metoda uscată și metoda umedă de curățare a covoarelor. Veți afla cum să scăpați eficient de mirosul neplăcut, precum și de petele foarte rezistente lăsate de călcarea repetată cu picioarele. Pe lângă aceasta, vă vom divulga câteva sfaturi utile, din vremurile de demult, care vă pot fi de folos. Sunteți curioși? Păi, atunci, să trecem la treabă!

1. Metoda clasică, curățarea umedă a covoarelor

Curățarea umedă este cunoscută și sub denumirea de curățare manuală cu ajutorul unui agent de curățare. Ea reprezintă cel mai obișnuit procedeu de curățare a covorului și cel mai des întâlnit. Și nu este de mirare. Această metodă este ușoară și poate fi folosită pentru toate tipurile de materiale. În comparație cu alte modalități de curățare a covoarelor, este și cea mai eficientă. Puteți înlătura și murdăria depusă adânc în fibrele materialului, nu doar curăța suprafața covorului.

RO.png (82 KB)

Deși presupune un pic mai multă muncă, rezultatul curățării covorului prin metoda umedă merită acest efort. Veți avea nevoie de un detergent de calitate, o găleată cu apă călduță și o perie. Vă recomandăm să alegeți detergeți ce pot fi folosiți pe lână. Aceștia sunt foarte eficienți și nu sunt deloc agresivi cu materialul. Formați din apa călduță și detergent o soluție, cu un raport de 15:1. Aplicați treptat această soluție pe întreaga suprafață a covorului și cu mișcări circulare introduceți bine printre fibrele covorului. Soluția trebuie lăsată să acționeze cel puțin 20 de minute. Dacă covorul este mult prea umed, puteți înlătura excesul de apă și impuritățile grosiere folosind aspiratorul pentru curățare umedă.

Atenție! Înainte de a folosi din nou covorul, lăsați-l să se usuce bine, de preferat undeva la aer. Scoateți-l din casă, nu călcați pe covorul umed, pentru a nu îl murdări și mai tare decât înainte. Covoarele de dimensiuni mai mici se vor usca mult mai repede. La covoarele mai mari, să aveți răbdare, uscarea poate dura chiar 24 de ore sau chiar mai mult. Totul depinde de densitatea covorului, intensitatea aerisirii dar și de alți factori externi.

woman-cleaning-vacuuming-the-carpet-at-home-free-photo-2210x3315.jpg (1.02 MB)

2. Curățarea covoarelor prin metoda uscată

În cazul în care vă supără culorile spălăcite ale covorului și părul culcat la pământ, curățarea uscată este soluția perfectă. Această metodă este extraordinar de eficientă, face minuni, la propriu. Vă ajută la reînnoirea culorilor dar și la revigorarea părului covorului, scăpându-l de aspectul de covor ploștit. Și, dacă vă întrebați, curățarea uscată a covorului nu este o bombă atomică, ci un procedeu destul de simplu și ușor.

Veți avea nevoie de un aspirator și pulbere absorbantă specială destinată exclusiv curățării uscate a covoarelor. Acest preparat este accesibil în orice magazin de produse metalo-chimice. Conținutul pungii se presară pe întreaga suprafață a covorului, se lasă să acționeze perioada recomandată și, în final, pur și simplu, se aspiră. Veți fi surprinși de strălucirea nou căpătată a covorului dvs. Pulberea, de asemenea, lasă și un miros plăcut pe covor iar asta este cu siguranță un bonus al acestui tip de curățare.

Vă oferim un sfat simplu, în cazul în care nu știți ce metodă este mai bună pentru ce tip de covoare. Pentru covoarele cu păr scurt cea mai indicată este metoda uscată. Trebuie totuși să acordați atenție și materialului din care este fabricat covorul. Pentru covoarele și covorașele din lână, curățarea uscată nu este indicată, datorită fibrelor lor lungi. Pentru acestea vă recomandăm să optați pentru alte metode de curățare.

135602.jpg (62 KB)

3. Petele trebuie înlăturate rapid

În orice casă se petrec accidente, cu sau fără voia noastră, iar petele de pe covoare pot apărea tocmai atunci când își este lumea mai dragă. Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea acestora este acțiunea rapidă. Pentru a înlătura petele inestetice nu ar trebui să trageți prea mult de timp și, categoric, nu lăsați petele să se aglutineze. De exemplu, petele unsuroase de pe covorul din bucătărie trebuie înlăturate cât se poate de repede, folosind un agent de curățare special pentru grăsime și apă călduță.

Covorul din dormitor poate deveni ușor victima vreunui fard. Petele de la ruj sunt, de obicei, foarte rezistente și înlăturarea lor necesită de cele mai multe ori curășarea repetată a covorului. Pe lângă agenți de curățare eficienți, puteți opta de asemenea și pentru bicarbonatul de sodiu. Însă vom reveni la asta mai târziu.

Ce ziceți de covoarele din camera copiilor? Ei bine, aici este locul unde se dă lupta adevărată, în special dacă aveți acasă copii cu vârste mici. Dacă sunteți în cautare unei game variate de pete, ei bine, atunci camera copiilor este locul unde le veți găsi. Sunt bineînțeles, de cele mai multe ori, aglutinate, deoarece cei mici nu dau importanță unui astfel de eveniment. Nu aveți idee cum să curățați cel mai bine covorul de urme de urină, care apar inevitabil mai ales în perioada în care cei mici învață să facă la oliță? Vă recomandă achiziționarea unui aspirator pentru aspirare cu apă și a agentul de curățare enzimatic pentru înlăturarea urinei. Acest duo imbatabil vă va ajuta să mențineți covoarele tot timpul proaspete și curate igienic și vă va scăpa de o mare problemă, evitând aruncarea inutilă a covoarelor.

4. Puneți-vă baza pe sfaturile primite de la bunici

Bunicile noastre nu au avut opțiunile pe care le avem noi astăzi. Cu toate acestea, reușeau cumva să se descurce foarte ușor și gospodăriile lor străluceau lună. Foloseau doar câteva materii prime de bază aflate prin cămară.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt combinația perfectă atunci când vine vorba de petele unsuroase și de culoare spălăcită a covorului. Aplicați pasta formată din bicarbonatul de sodiu și oțet, în proporție de 1:1, pe întregul covor și lăsați să acționeze, cel mai bine, peste noapte. A doua zi, aspirați covorul sau scuturați-l foarte bine. Culorile vor străluci ca și noi și petele vor fi dispărut peste noapte.

Lămâia este cea care se descurcă cu mirosul urât al covorului. Zeama dintr-un fruct de lămâie întreg sau din câteva fructe adăugați-o în pasta formată de bircarbonatul de sodiu și de oțet. Amestecul va fi și mai eficient iar, la final covorul va mirosi plăcut.

5. Curățarea chimică, ultima soluție

Optați pentru curățarea chimică a covoarelor doar ca o ultimă soluție salvatoare. Chiar dacă este vorba de o metodă foarte eficientă, preparatele pot afecta calitatea covorului. Recomandăm folosirea acestei metode în special pentru covoarele de dimensiuni mici. În cazul curățării chimice repetate, covoarele își pot pierde strălucirea iar culorilese estompează de cele mai multe ori. Însă acest tip de curățare garantează o curățenie perfectă, fără alergeni și bacterii ascunse, pe care o vor aprecia în special persoanele alergice.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile