LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Idei pentru mobilarea băii

După cum știm bine, baia este una dintre încăperile în care suntem oarecum limitați în ceea ce privește adăugarea de mobilier de diferite dimensiuni și diferite detalii decorative.

Cu toate acestea, nu există limitări în ceea ce privește tipurile de idei de design interior pe care le putem aplica pentru a face ca baia să arate frumos. Cu alegerea corectă a mobilierului și a accesoriilor, putem face ca orice baie să arate bine.

Idei pentru mobilarea băii

Vă prezentăm câteva idei interesante pentru amenajarea băii:

Ce trebuie să știm despre mobilier ?

Chiuveta și dulapul de sub aceasta rămân una dintre piesele de mobilier de baie esențiale de care nu ne putem lipsi. Există o mare varietate de diferite tipuri de dulapuri de baie pe piață, realizate din diferite tipuri de materiale, culori și finisaje.

Putem alege începând cu dulapurile cu chiuvete încorporate în ele, precum și seturi de mobilier în care chiuveta stă separat de dulap. Cu ajutorul chiuvetei încorporate și a dulapului de baie, se obține un aspect elegant și finisat în baie, care oferă confort și este și destul de compact.

Există dulapuri care combină chiuveta cu o oglindă, precum și dulapuri separate care includ sertare de diferite dimensiuni, rafturi deschise și compartimente pentru depozitarea practică a unor articole precum produsele cosmetice, prosoapele și prosoapele de baie.

Seturile de mobilier de baie care includ un dulap(corp) superior și unul inferior cu oglindă și chiuvetă sunt o alegere standard pentru majoritatea băilor.

Dacă aveți o baie spațioasă, puteți adăuga la această combinație de mobilier și dulapuri cu coloană laterală, care reprezintă o soluție inteligentă pentru a elibera mai mult spațiu pentru obiectele necesare.

white bathroom.png (286 KB)

Dulapurile înalte cu sertare cu model deschis și închis sunt excelente pentru băile mici, unde avem nevoie de o utilizare economică a spațiului de depozitare. Accentele din lemn din interiorul băii aduc senzația de confort și un stil unic.

Alegând dulapurile de baie, asigurați-vă că luați în considerare dimensiunile băii dvs. și designul plăcilor pe care le-ați selectat, astfel încât totul să fie în armonie.

Ce stil să alegi?

Stilul minimalist

beton wall in bathroom.jpg (68 KB)

Dacă vă place designul simplu și liniștitor pentru mobilierul dvs., veți aprecia stilul minimalist în baie. Acest stil de design se caracterizează prin ceramică și marmură albă, mobilier și robinete de apă și dușuri cu un design simplist, cu un număr minim de elemente decorative.

Mobilierul de baie de tip coloană combinată este potrivit pentru realizarea unui design minimalist în baie.

Cele mai preferate nuanțe pentru baia minimalistă sunt albul și griul. Ca și în acest caz, interiorul băii poate fi fie într-o singură culoare, fie în două culori, maxim.

Stilul clasic

211888.jpg (117 KB)

Stilul clasic în materie de mobilier este caracterizat printr-o eleganță atemporală.

Se caracterizează, de asemenea, prin următoarele elemente :

  • mobilier din lemn în design retro
  • elemente decorative într-o nuanță de aur alb sau roșu
  • decorațiuni florale romantice
  • Tapete de baie în stil vintage art

Stilul modern

bath and shower.png (580 KB)

Combinația de alb și negru este mereu o alegere potrivită pentru amenajarea unei băi cu un design modern. Pentru băile moderne avem plăcile elegante de gresie de granit în alb, negru sau gri porumbel, soluții inovatoare și neconvenționale în ceea ce privește corpurile de iluminat, decorațiuni interioare în culoare argintie, dulapuri de depozitare funcționale.

În cazul plăcilor de baie în stil modern, găsim soluții interesante și care ies în evidență, cum ar fi combinațiile de plăci într-o nuanță deschisă cu cele din gama de culori luminoase.

Stilul rustic

212499.jpg (125 KB)

Stilul rustic nostalgic pentru decorul băilor include, de asemenea, soluții interioare neconvenționale. Una dintre acestea este, de exemplu, utilizarea de mobilier vechi recondiționat, cum ar fi dulapurile de epocă, figurinele decorative de epocă, diversele tipuri de obiecte din lemn, florile artificiale.

Stilul rustic poate include diferite tipuri de culori, nuanțele calde de pământ precum maro, verde, bej, roșu cărămidă, portocaliu fiind opțiunea preferată.

Tipuri de detalii interioare pentru baie

Nișele de perete

shower.png (524 KB)

Nișele de perete sunt o opțiune excelentă pentru a elibera spațiu de depozitare suplimentar în baie și pentru a diversifica decorul.

Bancă lângă fereastră

Dacă baia dvs. are ferestre mari, puteți crea o nișă lângă una dintre ele, care să servească drept loc de relaxare. Astfel cu siguranță vă veți bucura de o baie ieșită din comun.

Corpuri de iluminat

Folosirea puterii luminii este un pas esențial în amenajarea unei băi, mai ales a uneia de dimensiuni mici. Alegerea corpurilor de iluminat pentru baie trebuie să depindă în principal de efectul pe care doriți să îl obțineți în această cameră.

Dacă doriți ca atmosfera băii dvs. să semene cu atmosfera relaxantă a unui centru de SPA modern, atunci aveți nevoie de o iluminare mai discretă. În acest caz, iluminatul încastrat este o opțiune bună.

bath in living room.jpg (84 KB)

Spoturile, de exemplu, oferă o lumină discretă și uniform distribuită. Câteva spot-uri montate pe tavan în anumite zone sunt suficiente pentru a obține efectul dorit.

Luminile LED încorporate în zona din jurul dușului sau a căzii sunt, de asemenea, o opțiune bună pentru cei care doresc să se bucure de o atmosferă plăcută de confort luxos în baie.

Iar dacă vă doriți o baie bine luminată, în care să vă pregătiți ținuta pentru ziua de lucru, puteți opta pentru corpuri de iluminat pentru baie care oferă o lumină albă intensă.

De asemenea, lumina albă va face ca baia să pară mai spațioasă. În acest caz, iluminatul trebuie să fie orientat spre una dintre cele mai importante zone din baie - zona chiuvetei și a oglinzii.

Suprafețele reflectorizante sunt o idee bună pentru cei dintre dvs. care doresc să obțină un interior de baie bine luminat, chiar și fără ferestre. Materialele cu o suprafață de tip oglindă, cum ar fi sticla, plexiglasul, metalul lustruit, au capacitatea de a reflecta lumina și de a arăta elegant.

O altă opțiune pentru iluminarea băii este iluminarea la diferite niveluri, prin care se obține o modalitate uniformă și echilibrată de a ilumina absolut tot spațiul fără a avea zone mai puțin iluminate. Această opțiune este potrivită pentru băile fără ferestre și lumină naturală.

Un exemplu de iluminat pe niveluri este atunci când avem lămpi pe tavan, de la care lumina vine pe verticală, și corpuri de iluminat încorporate pe părțile laterale ale pereților, ale căror lumină este orizontală.

Cu ajutorul iluminatului pe niveluri, se obține o iluminare naturală care seamănă cu lumina naturală pe care o avem atunci când avem ferestre într-o cameră.

troom with big bath.jpg (41 KB)

Oglinzile cu iluminare LED integrată sunt, de asemenea, o idee excelentă pentru a adăuga mai multă lumină în baie.

O altă opțiune este de a crea un întreg perete cu oglinzi într-o zonă a băii, într-o dimensiune aleasă. Astfel putem face ca baia să arate vizual mai mare și putem adăuga interiorului un strop de stil.

Pe de altă parte, dacă sunteți un fan al designului retro romantic, puteți adăuga lumânări în interiorul băii.

Ceramică

Plăcile de faianță pe unii dintre pereții băii dau întotdeauna un aspect elegant interioarelor. Acestea reflectă lumina într-un mod spectaculos, făcând ca baia să arate foarte elegantă.

Punerea unei plăci întregi de faianță pe unul dintre pereții băii este o idee ieșită din comun pentru a aduce un plus de stil în interiorul camerei. Acest tip de plăci de faianță, care a devenit o alegere populară pentru băile moderne, are dimensiunea peretelui și ajunge de la tavan până la podea.

bathroom with two glasses.png (484 KB)

Acest tip de plăci pentru baie nu numai că este ușor de curățat, dar face ca baia să pară mai spațioasă, deoarece atrage privirea spre partea superioară a încăperii. Plăcile vin și ele cu un design spectaculos care, fără îndoială, adaugă un stil unic băii.

În ceea ce privește culorile, ele țin mai mult de alegerea personală. Când vine vorba de băi mici sau de cele fără ferestre, albul este culoarea preferată. Albul este o culoare universală, care se poate asorta cu absolut toate culorile și care conferă vizual mai mult spațiu unei încăperi.

Pentru a evita ca interiorul în alb să devină prea plictisitor sau monoton, este mai bine să adăugați câteva detalii mici, cum ar fi :

  • tapete
  • Autocolant de perete
  • Plăci decorative
  • Oglinzi cu forme interesante
  • Flori vii

Punerea pe pereți a uneia sau mai multor plăci colorate într-o nuanță proaspătă va da viață interiorului băii. Cu puterea culorilor, putem realiza multe în materie de design.

Atunci când alegeți o culoare pentru mobilierul de baie, selectați nuanțe deschise și închise din aceeași gamă de culori.

Nu uitați de obiectele mici, cum ar fi săpunierele, suporturile pentru cosmetice și articole de toaletă, covorașul de baie și prosoapele. Pentru aceste obiecte micuțe vă recomandăm să țineți cont să fie și ele în armonie cu culoarea interiorului băii.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile