Îngrijirea corespunzătoare a lenjeriei de pat din hotel

Alexandra Doskočilová
5.1.2023

Confortul maxim al oaspeților este misiunea numărul unu pentru hotelieri. Un oaspete mulțumit va fi fericit să se întoarcă în unitatea de cazare. Satisfacția acestora este influențată în principal de starea camerei, pe lângă mobilierul, paturile și saltelele de calitate, nu trebuie să uităm de lenjeria de pat.

Îngrijirea corespunzătoare a lenjeriei de pat din hotel

În cazul unor spalari frecvente, lenjeria își poate schimba dimensiunea, forma și aspectul. Pentru a vă asigura că lenjeria dvs. de pat durează și vă servește bine, trebuie să îi acordați atenția cuvenită și să o spălați corespunzător, nu doar prima dată. Fiecare material are propriile caracteristici specifice și are nevoie de un tratament ușor diferit. Vă vom spune cum să faceți acest lucru în articolul de astăzi.

1. Spălarea lenjeriei de pat înainte de prima utilizare

 

Depinde de material; lenjeria de pat poate fi din in, bumbac, flanel sau crep. Trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile specifice de pe produs. Se recomandă întotdeauna să spălați lenjeria de pat pe dos, pentru a evita deteriorarea acesteia.

 

  • Cearșafurile de in trebuie spălate la 40-60°C - în funcție de culori și de recomandarea directă a producătorului, culorile mai puternice ar putea fi deteriorate.
  • Lenjeria de bumbac ar trebui, de asemenea, să fie spălată la 40-60 °C.
  • Lenjeria de pat din flanel ar trebui spălată la 40 °C pentru a evita deteriorarea moliciunii firelor de păr, dar și a colorării.
  • Lenjeria creponată se spală la o temperatură mai scăzută, de aproximativ 40 °C.

hotel bedding1.jpg (1.95 MB)

2. Spălarea lenjeriei de pat și a așternutului

La spălare, utilizați o temperatură între 40-60 °C, în funcție de materialul ales. Spălați întotdeauna lenjeria de pat pe dos și verificați-o înainte de a o pune în mașina de spălat. Nu ar trebui să existe rupturi nicăieri, iar fermoarul sau nasturii ar trebui să fie în regulă. Alegeți un detergent delicat și respectați instrucțiunile de dozare. Îngrijirea corectă include și omiterea balsamului de rufe, care acoperă fibrele și poate afecta respirabilitatea sau absorbția de umiditate.

hotel bedding2.jpg (448 KB)

3. Uscarea și călcarea lenjeriei de pat

Dacă trebuie să vă uscați lenjeria de pat în uscător, alegeți temperaturi scăzute și uscați-o imediat după spălare și pe dos. Temperaturile ridicate pot deteriora fibrele și pot afecta, de asemenea, culoarea lenjeriei. Uscarea în aer liber, este ideală, unde se usucă mai repede și nu riscă să se deterioreze. Materiale precum inul sau crep nu au nevoie de călcat, lenjeria de pat trebuie doar să fie bătută și împăturită frumos, altele pot fi călcate la o temperatură mai scăzută - din nou pe dos. Dacă doriți să ușurați călcatul, călcați la o viteză mai mică.  

bedding.jpg (98 KB)

Set de lenjerie de pat SEAT

4. Petele de pe lenjeria de pat și cum să scapi de elez

De exemplu, săpunul biliar și spălarea manuala vă pot ajuta în cazul murdăriei clasice, dar ce să faceți dacă murdăria este prea multa

Alte sfaturi:

  • Make-up – aceste pete sunt foarte rezistente și vizibile mai ales pe țesăturile închise la culoare. În acest caz, vă vor ajuta un detergent clasic pentru geamuri și o batistă de hârtie. Umeziți pata cu detergentul pentru geamuri și îndepărtați ușor machiajul de pe țesătură cu o mișcare circulară.
  • Ruj – în acest caz, un șampon pentru păr vă va ajuta perfect. Trebuie doar să faceți un amestec de apă și șampon și, din nou, cu mișcări delicate, îndepărtați pata.
  • Ciocolată – pata trebuie clătită cât mai repede posibil cu apă călduță cu săpun, dacă este deja întărită, aplicați suc de lămâie și lăsați-o să acționeze. Apoi clătiți din nou.
  • Vin roșu – presărați sare pe pata și frecați pata cu o jumătate de lămâie, apoi doar clătiți.
  • Fructe – acest lucru poate lăsa pete foarte vizibile, mai ales când vine vorba de căpșuni, afine și fructe similare. Acestea sunt ușor de îndepărtat cu un amestec de apă, oțet și suc de lămâie.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile