La achiziționarea produselor peste 600 Lei aveți TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS

Îngrijirea mobilei înainte de sezonul de vară: Cum să protejezi mobilierul de soare

Magdaléna Chmelíková
6.6.2024

Mobilierul este elementul dominant al oricărei case. Cu toate acestea, el este predispus la deteriorări din cauza diferitelor elemente, fără a exclude soarele. Atunci când este expus la raze UV excesive, acesta își schimbă culoarea. De aceea, este important să aveți grijă de el pe tot parcursul anului, mai ales vara. Pentru ca mobilierul să rămână frumos cât mai mult timp, trebuie îngrijit și curățat în mod regulat.

Îngrijirea mobilei înainte de sezonul de vară: Cum să protejezi mobilierul de soare

Avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră despre cum să faceți acest lucru.

1. Nu lăsați soarele să strălucească direct pe mobilier

Lumina directă a soarelui, în special razele puternice primăvara și vara, usucă suprafața mobilierului. Acest lucru poate duce la apariția unor pete mai deschise sau mai închise la culoare. Cum să preveniți acest lucru? Simplu. Țineți perdelele și jaluzelele închise în timpul zilei. În camera de zi, de exemplu, puteți proteja mobilierul cu o față de masă sau o cuvertură de pat. Dacă este posibil, așezați mobilierul într-un loc umbrit din cameră.

The window in room with blanket.png (848 KB)

2.   Curățenie cel puțin o dată pe săptămână

Praful nu este dăunător doar pentru mobilier, ci și pentru sistemul nostru respirator. Curățați și aspirați cel puțin o dată pe săptămână. Atât de pe mobilă, cât și de pe podea. Este ideal să aspirați mai întâi și să ștergeți mai târziu, astfel încât reziduurile de praf să aibă timp să se depună. Nu uitați, din când în când, de suprafețele dulapurilor înalte sau ale rafturilor mai înalte.

Utilizați o lavetă din microfibre sau un prosop umed pentru a șterge praful.

Cleaning.png (750 KB)

3.     Pregătiri speciale

Chiar înainte de sezonul estival, ar trebui să folosiți produse specifice din magazinele de specialitate sau din farmacii pentru a oferi mobilierului dumneavoastră strălucirea necesară pentru sezonul următor. Atunci când cumpărați produsele, alegeți în funcție de tipul de mobilier.

  • Pentru mobila cerată, asigurați-vă că nu folosiți apă sau produse concentrate. O lavetă de bumbac va fi suficientă.
  • Dacă aveți mobilă dată cu ulei, puteți folosi o lavetă ușor umedă sau apă cu putin detergent pentru a o curăța. Nu folosiți produse speciale.
  • Indiferent dacă apartamentul dvs. este decorat cu mobilier din lemn masiv, ar trebui să folosiți cu siguranță uleiuri și ceară. Mobilierul din lemn beneficiază de această îngrijire. O protejează și îi conferă o strălucire frumoasă.

În prezent, produsele ecologice care conțin substanțe naturale, cum ar fi extractele de pin sau ceara de albine, sunt foarte populare.

Nu în ultimul rând, șervețelele umede sunt, de asemenea, excelente și reprezintă un instrument practic pentru multe gospodine. Șervețelele umede conțin emulsii blânde și fac față în mod cert nu numai alergenilor de praf, ci și polenului.

Cleaning necesseries.png (655 KB)

4. Sfat final: întotdeauna cu un covor

Folosiți acest sfat pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul estival.

Dacă sunteți una dintre acele persoane cărora le place să savureze o cafea fierbinte sau o băutură rece la masa, nu așezați obiectul în cauză pe suprafața mobilierului. Există riscul să se deterioreze grav. Folosiți un suport pentru a așeza băuturile calde sau reci, farfuriile etc. Acest lucru nu este doar practic, ci poate fi și un plus pentru interior.

Káva time.png (749 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile