LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

La ce să fim atenți când alegem dulapul de baie?

Mobilarea băii este una dintre etapele grele (și destul de costisitoare) dar pe care odată sau odată trebuie să le faceți în locuința dvs. Greutatea acestei sarcini vine de acolo, că băile sunt niște încăperi care de regulă au dimensiuni destul de modeste și trebuie să reușiți cumva să faceți ca baia să arate elegant, modern, să fie și funcțională și nu în ultimul rând - practică.

La ce să fim atenți când alegem dulapul de baie?

Totodată trebuie să puteți acomoda în acest spațiu restrâns dulapul de baie, cabina de duș, iar dacă toaleta și baia sunt într-o încăpere comună - și vasul de WC.

Dvs. știți mai bine, dar noi presupunem că din momentul în care v-a venit ideea să înnoiți și împrospătați baia, ați decis că din tot mobilierul de care aveți nevoie alegerea dulapului de baie pare cea mai ușoară. Până nu vine momentul în care efectiv vă apucați de căutat această piesă de mobilier.

Ei, acum suntem siguri că nu mai sunteți de părere că  alegerea dulapului va fi cea mai ușoară. Acum mai degrabă vă întrebați cum faceți așa ca dulapul să fie o achiziție reușită, cum să fiți siguri că acel dulap pentru care optați se va potrivi stilului și dimensiunilor băii oferind totodată destul loc pentru depozitarea tuturor produselor pe care le folosiți.

Nu vă fie teamă. Da, nu este cel mai ușor lucru să alegeți dulapul de baie perfect, dar poate fi făcut. Pe de altă parte, ne aveți și pe noi alături - gata să vă oferim câteva sfaturi practice care vor ușura căutarea dulapului perfect pentru baie.

Ce este bine de luat în calcul la alegerea unui dulap de baie?

Dimensiunea, dimensiunea este cea mai importantă

Nici vorbă, dimensiunile sunt importante iar când vine vorba despre baie - sunt și mai importante. Oare de ce? Deoarece trebuie să știți cu ce dimensiuni veți lucra, pentru a putea alege cele mai practice și confortabile cu putință piese de mobilier pentru baie, și care să se încadreze ideal în dimensiunile încăperii.

Acesta este motivul pentru care înainte să începeți căutarea, primul lucru de la care trebuie început, este să intrați în baie și să măsurați spațiul liber de care dispuneți.

Dacă aveți la îndemână bandă de mascare conturați cu ajutorul acesteia locul la care intenționați să puneți dulapul. Astfel veți putea vizualiza mai bine spațiul pe care-l va ocupa dulapul și vă veți putea dea seama mai bine dacă nu se va îngreuna mișcarea liberă în baie, dacă se va bloca o ușă, cabina de duș sau dacă nu cumva dulapul nu va incomoda în alt fel. 

modern bathroom.jpg (38 KB)

Aliniați designul dulapului cu stilul băii

La început poate părea destul de complicat să găsiți dulapul de baie potrivit - fiind la propriu mii și mii de variante disponibile, cu diverse modele și dimensiuni care se oferă în magazine. Cheia este să descoperiți acea piesă de mobilier care urmărește stilul băii pe care l-ați ales.

Spre exemplu, dacă ați optat pentru un stil contemporan al băii, acestuia i s-ar potrivi de minune dulapurile făcute în acest stil. Acestea se caracterizează prin linii elegante, drepte, materiale naturale și mai presus de toate, o simplitate elegantă.

Aspectul interesant care deosebește mobilierul de baie de restul mobilierului este că la realizarea sa se pune accentul pe combinațiile de diferite materiale precum uși din lemn lamelar, o soluție inginerească, blaturi din marmură și multe altele. Combinația de diferite materiale în dulapuri oferă băii o senzație de ușurință, eleganță și spirit individual.

Pe partea opusă a opțiunilor sunt dulapurile în stil tradițional. Acestea se deosebesc prin mai multe ornamente, volum mai mare și puse în baie creează senzația de lux. De cele mai multe ori, dulapurile în acest stil au culori naturale, sunt lucrate din materiale naturale și au și elemente decorative complexe.

Între aceste două stiluri se situează ce de „trecere”. Acesta este a.z. segment mijlociu, „de aur”, unind ușurința și eleganța pieselor de mobilă cu design contemporan, modern și căldura și simțul de lux oferite de dulapurile de baie tradiționale.

Piesele de mobilier în acest stil, se lucrează din materiale contemporane și de calitate foarte mare încadrându-se perfect în băi de diferite dimensiuni.

fair bathroom.jpg (29 KB)

Felul dulapului este la fel de important

Care va fi felul dulapului depinde nu doar de spațiul pe care-l aveți la dispoziție, ci și de stilul și designul restului mobilei și nu în ultimul rând - de gusturile și preferințele dvs.

În momentul de față se oferă următoarele feluri de dulapuri pentru baie:

  • Cu picioare /pe sol/
  • Suspendate
  • Mobilă de colț

Cu picioare /pe sol/

Indiferent dacă sunt unice sau duble, piesele de mobilier pentru baie pe picioare /pe sol/ sunt o alegere bună dacă doriți să aveți mult spațiu de depozitat. Parte bună este că acestea nu au nevoie de fixare la perete și le puteți muta oriunde și oricând doriți.

De regulă sunt prevăzute cu piciorușe care protejează partea de jos a dulapului împotriva umidității din baie, iar cât despre locul de depozitare, acesta este într-adevăr destul pentru a acomoda toate accesoriile pentru baie.

În funcție de model, dulapurile cu picioare pot veni cu uși care se deschid, dar și cu sertare glisante. Dulapurile pot avea uși, sertare și rafturi deschise pentru un feeling inedit.

Suspendate

Caracteristica de bază a acestui fel de mobilă este simplicitatea și atmosfera aerisită pe care o creează. Sunt potrivite pentru băile mici, dar și pentru băile cu design modern și simplu. Unul dintre marile avantaje ale dulapurilor de baie suspendate este că deschid vizual spațiul și baia pare mult mare decât este.

Cât despre locul de depozitat, acest tip de mobilă nu este atât de practică și funcțională pe cât este mobila cu picior. Dar dacă decideți să optați pentru dulapuri suspendate, le puteți combina cu dulap superior sau cu rafturi deschise, pentru a avea destul loc pentru a depozita toate produsele pe care le folosiți în baie.

Mobilă de colț

Acest tip de mobilă este o soluție excelentă dacă baia dvs. este de dimensiuni foarte mici și fiecare centimetru trebuie valorificat. După cum vă puteți gândi, dulapurile de pus în colț sunt instalate într-unul din colțurile băii, putând fi cu picioare sau suspendate.

Deoarece forma lor nu este standard, nu oferă mult loc de depozitat, ceea ce poate fi o problemă dacă depozitați în baie nu doar accesoriile de baie, ci și toate produsele cosmetice.

white big bathroom.jpg (42 KB)

Calitatea materialului nu trebuie subestimată

Aspectul principal căruia trebuie să-i acordați atenție maximă alegând dulapul de baie, este materialul din care este lucrat.

De ce sunt materialele atât de importante?

Răspunsul este foarte simplu. Umiditatea din baie este foarte mare și la fiecare duș cu apă caldă sau fierbinte temperatura încăperii se schimbă brusc. În plus, o foarte mică parte din băile contemporane sunt dotate cu ferestre iar sistemul de ventilație nu este atât de eficace precum ar trebui.

Toate acestea au influență negativă asupra mobilierului din baie și dacă acesta nu este de calitate, nu va trece mult timp și va începe putrezirea sau mobila va fi afectată de mucegai.

De aceea, și sfatul nostru este - atunci când alegeți dulapul pentru baia dvs. - acordați atenție specială materialelor din care este lucrat.

În momentul de față unele dintre cele mai potrivite materiale pentru mobilierul din baie sunt MDF și plăcile de PAL melaminat, acestea fiind impermeabile și rezistente la umiditate, nu va exista pericol ca dulapul să se deformeze sau să se deterioreze de apa, aburii și umiditatea din baie.

Este recomandabil când achiziționați mobilier de baie din PAL sau MDF, să vă asigurați că toate elementele au fost tratate anti-umiditate, deoarece există producători care nu sunt corecți și care laminează doar ușile și părțile laterale ale dulapurilor, iar spatele dulapurilor este realizat din placaj normal, nepotrivit pentru încăperile umede.

bathroom with beton wall.jpg (30 KB)

Înafara de aceste două materiale în ultimii ani a câștigat în notorietate și se folosește tot mai des un material numit lemn lamelar, o soluție inginerească. Acest material este și el prelucrat în prealabil împotriva umezelii și piesele de mobilier realizate din lemnul lamelar arată elegant și rafinat. Singurul dezavantaj al acestei soluții este prețul la care vine - unul, deocamdată, destul de mare.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile