15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Marea curățenie de primăvară a întregii gospodării

Casa are nevoie de o curățenie bună după iarnă. Iar primăvara ne invită la asta. Planificarea este cheia unei bune curățenii. Scrieți câteva puncte de bază și urmați-le în timpul procesului de curățare. Curățarea va fi mult mai eficientă și mai rapidă. Faceti-va timp pentru o mare curățenie de care va veti bucura până la Crăciun.

Marea curățenie de primăvară a întregii gospodării

Aveți un plan

Faceti-va un plan, chiar și numai în mintea dvs. Puteți, de asemenea, să scrieți pe hârtie câteva puncte pe care le veți respecta în timpul procesului de curățare și să bifați treptat părțile finalizate. Puteți fi siguri că nu veți pierde nimic. O posibilă opțiune este de a împărți curățenia în camere.

cleaning office table.jpg (155 KB)

Punctele de curățare de bază:

- Curatati de la tavan la podea

- Spălați ferestrele cu rame și pervazuri

- Nu uitați de candelabre

- Ștergeți cu grijă praful de pe toate suprafețele

- Curățați podeaua și spălați plintele.

Punctele într-un plan mai detaliat:

- Spălați perdelele și draperiile

- Curățați pânzele de păianjen

- Curățați aparatele electrice din bucătărie

- Aruncați aparatele electrocasnice stricate

- Curățați-vă garderoba - aruncați sau donați articolele nepurtate

- Depozitați cu grijă hainele de sezon și echipamentul de iarnă

- Aerisiți plăpumile și curățați lenjeria de pat

- Curățați-vă canapeaua tapițată

Vă recomandăm: curățarea bucătăriei cu mijloace ecologice.

Ferestre și uși

Spălați pervazurile și ramele ferestrelor cu apă călduță pentru a îndepărta praful și orice murdărie acumulată. Alegeți o zi în care este înnorat pentru a spăla geamurile. Lumina directă a soarelui favorizează uscarea rapidă și produce dungi inestetice pe sticlă. Lustruiți ferestrele la sfârșit. Bunicile noastre obișnuiau să folosească apă călduță și oțet pentru a da sticlei o strălucire strălucitoare. 

Nu uitați să curățați jaluzelele sau obloanele exterioare și interioare. Din nou, folosiți o cârpă și apă pentru a îndepărta bine praful acumulat.

Ștergeți ușile interioare și de intrare de praf și tratați suprafața cu un produs special pentru acest material. Lustruiți geamurile cu un prosop de hârtie și lustruiți.

143784.jpg (112 KB)

Balcon și verandă

Gospodinele uită adesea de balcon, terasă sau seră. Această parte a casei este, de asemenea, o parte a casei și necesită o curățare atentă. Și aici se aplică regula tavanului la podea. În primul rând, curățați pânzele de păianjen din colțuri și din tavan.

Scapati de praful de pe mobilierul de grădină și de pe decorațiuni. Testați echipamentul de umbrire pentru a vedea dacă mai funcționează și curățați-l. Fie că este vorba de o umbrelă, de o marchiză sau de jaluzele. Pentru logiile și verandele cu geamuri este necesară spălarea tuturor ferestrelor. În cele din urmă, spălați podeaua și aspirați covoarele, dacă este necesar.

Mobilier

Curățați de praf tot mobilierul. Aplicați produse pe suprafață pentru a da strălucire și a parfuma încăperea. Faceți ordine în dulapuri și comode. Nu uitați de bibliotecă, unde se depune, printre altele, praful dintre cărți.

Tratați paturile tapițate și alte tipuri de mobilier tapițat, cum ar fi scaunele de sufragerie sau fotoliile, cu produse de tapițerie. Puteți apela la un specialist. Puteți găsi câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de mobilierul tapițat pe blogul nostru.

141685.jpg (107 KB)

Podele

Aspirati sau maturati podelele mai întâi. Acest lucru va îndepărta murdăria și praful. Aspirați podelele dure cu ajutorul periei pentru a evita zgârierea podelei. Pentru curățarea umedă, alegeți un agent de curățare în funcție de tipul de podea. Evitați detergenții universali pe care îi folosiți pentru spălarea vaselor. Un mop de bună calitate, cu posibilitatea de stoarcere, este un instrument util. Podelele nu trebuie să fie prea umede, întotdeauna stoarceți bine cârpa.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile