TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Mobilier de baie și soluții de depozitare

Din cauza dimensiunii sale, baia este o încăpere în care trebuie să avem o utilizare rațională a spațiului. Alegerea corectă a mobilierului de depozitare în baie ne va ajuta să amenajăm baia într-un mod care nu numai că  aduce bună dispoziție, dar oferă și practicitate, confort și utilizare de lungă durată.

 

Mobilier de baie și soluții de depozitare

Când vine vorba de mobilierul de baie, acesta are întotdeauna o funcție dublă - decorativă și funcțională. Mobila are funcție decorativă, pentru că baia trebuie să ofere și o ambianță cu design plăcut, și funcțională - pentru că avem nevoie de soluții practice de depozitare pentru toate lucrurile esențiale din baie.

Locuri de depozitare în baie

Dulapurile de baie cu uși și care se află sub chiuvetă nu numai că dau un aspect elegant și finisat unei băi, dar oferă și opțiunea de a ascunde obiectele depozitate de la vedere. Le puteți combina cu rafturi deschise montate deasupra lor, care creează o senzație de spațiu în baie.

La fel ca în bucătărie, în baie fiecare spațiu disponibil contează și trebuie utilizat. Urmând această logică, unele mecanisme de bucătărie, cum ar fi dulapurile cu mecanism glisant, pot fi folosite și în baie.

Rafturile verticale și dulapurile cu mai multe niveluri (rafturi) sunt o opțiune bună pentru a economisi spațiul de depozitare într-o baie. O opțiune bună sunt acele modele de dulapuri care oferă compartimente pentru obiectele mari, dar și pentru accesoriile mici.

125005.jpg (131 KB)

De asemenea, există și dulapuri cu rafturi individuale încorporate chiar în uși, la fel ca și frigiderele, ceea ce economisește spațiu suplimentar. Și să nu uităm de organizatoarele practice care pot fi plasate în diverse locuri.

Coșurile din răchită, plastic sau metal și coșurile mici sunt, de asemenea, o opțiune pentru depozitarea separat în baie a diverselor obiecte. O opțiune este să le montați pe perete, acolo unde există spațiu liber, pentru o depozitare mai compactă.

Varietatea extrem de mare de tipuri de mobilier de baie în magazinele de mobilă poate, de asemenea, să facă alegerea oarecum dificilă. Indiferent de designul de dulap de baie pe care îl alegeți, există câțiva factori de care este bine să țineți cont.

Ce lucruri trebuie luate în considerare atunci când alegeți mobilierul de depozitare pentru baie?

Materiale

De materiale depinde cât de durabil va fi un dulap de baie. Cele mai des folosite materiale pentru fabricarea mobilierului de baie sunt sticla, lemnul masiv și PVC-ul. Fiecare dintre aceste materiale are propriile avantaje și dezavantaje.

PVC

Fabricarea PVC-ului laminat implică lemnul presat și adăugarea de rășină. Acest tip de material se caracterizează de o rezistență ridicată la umiditate. Avantajul PVC-ului este că este disponibil într-o varietate de culori.

136238.jpg (134 KB)

Pe piață se găsește o gamă vastă de mobilier de baie din PVC cu diferite modele și culori, care poate avea o suprafață lucioasă sau mată.

O caracteristică specifică PVC-ului laminat este că poate rezista la niveluri ridicate de umiditate fără a se deteriora. Acest lucru îl face să fie o alegere bună de material pentru băile mici. Un alt avantaj al mobilierului din PVC este că este ușor de curățat și de întreținut.

Unul dintre dezavantajele mobilierului de baie din PVC este că este susceptibil la deteriorări mecanice și nu se află pe lista materialelor ecologice.

 

Lem masiv (esență de lemn)

Mobilierul de baie modern din lemn masiv se caracterizează prin modele clasice frumoase care aduc o notă de rafinament oricărui interior de baie și ajută la obținerea unui stil inedit în amenajare.

Pe lângă lemnul masiv, putem găsi pe piață și mobilier din furnir și tec. Acestea pot fi găsite într-o varietate de modele și forme pe piața de mobilier și se pot potrivi cu designul absolut oricărui tip de baie. Un alt avantaj al lemnului masiv ca și material este caracterul său ecologic.

Dezavantajul lemnului masiv este rezistența scăzută la umiditate, care necesită, de asemenea, un tratament special al materialului. Fără un astfel de tratament, lemnul se deformează treptat după ani de utilizare într-un mediu umed.  De asemenea, ca și material, nu este foarte rezistent la deteriorări mecanice.

Iar ultimul său dezavantaj este prețul mai mare în comparație cu alte materiale, deoarece se încadrează în categoria premium.

bathroom with plant.jpg (411 KB)

Sticlă

Mobilierul de baie realizat din sticlă nu oferă un design mai puțin atractiv în comparație cu alte materiale. Mobilierul de baie din sticlă creează întotdeauna o senzație de spațiu în încăpere, iar unele dintre principalele sale avantaje sunt rezistența incontestabilă la apă și curățarea ușoară.

Pe de altă parte, unul dintre principalele dezavantaje ale mobilierului de baie realizat din sticlă este nevoia de curățare zilnică cu o cârpă uscată, deoarece chiar și cea mai mică murdărie sau picături de apă pot apărea cu ușurință pe suprafețele de sticlă. De asemenea, sticla se zgârie ușor.

De aceea, atunci când alegeți mobilier de baie din sticlă, este important să căutați modele care au un strat de protecție care împiedică fragmentarea sticlei în caz de deteriorare.

MDF

Materialul pentru mobilierul de baie din MDF este format din fibre de lemn și clei sintetic. Se caracterizează prin rezistența sa la schimbările frecvente de temperatură și la umiditatea puternică. Mobilierul din MDF este, prin urmare, unul dintre cele mai durabile în ceea ce privește rezistența la apă.

Dimensiuni

Dimensiunile băii sunt, probabil, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți tipurile de mobilier de baie.

Dacă aveți o baie mică, atunci indiferent de materialele de mobilier alese pentru aceasta, trebuie să prevedeți și un sistem de eliminare a condensului. Astfel veți prelungi durata de viață a mobilierului și îi veți păstra aspectul frumos mai mult timp. Instalarea unei cabine de duș și a unui sistem de ventilație este recomandată pentru băile de dimensiuni mici.

Dacă aveți o baie spațioasă, atunci mobilierul din lemn masiv este o alegere bună pentru dvs., deoarece se obține o ventilație mai bună în încăperea mai mare.

Calitatea

Cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă mobilierul de baie sunt:

  • Rezistență
  • Durabilitate
  • Rezistență la umiditate și la apă
  • Design frumos în baie

 

Având în vedere că în baie de cele mai multe ori se adună o cantitate mare de umiditate, se merită să investiți în mobilier realizat din materiale rezistente la umiditate ridicată și la schimbările frecvente de temperatură. Dacă mobilierul nu este rezistent la umiditate și nu are un strat de protecție, umiditatea va pătrunde în material și va începe să îl distrugă.

Iar durabilitatea materialului din care se realizează mobilierul depinde în principal de faptul dacă este de înaltă calitate sau nu. Când vine vorba de alegerea mobilierului de baie, nu faceți compromisuri în privința calității și alegeți mobilier de cea mai bună și înaltă calitate posibilă, în funcție de cât vă permite bugetul.

 136184.jpg (128 KB)

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile