15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Mobilier pentru living - piele sau din material?

Orice mobilier tapițat care oferă confort și este frumos proiectat este, fără dar și poate, unul dintre aspectele care transformă orice casă într-un loc dorit pentru odihnă și relaxare după o zi lungă. O piesă de mobilier precum este canapeaua, de exemplu, redă întotdeauna aspectul finit camerei, aducând o notă de confort și un stil frumos interiorului.

Mobilier pentru living - piele sau din material?

Livingul este una dintre camerele în care petrecem cel mai mult timp. Prin urmare, există un motiv întemeiat pentru a depune mai mult efort în amenajarea acestuia, astfel încât să ne ofere nivelul de confort, funcționalitatea și aspectul elegant de care avem nevoie.

Camera de zi este o astfel de încăpere care ar trebui mobilată astfel încât să ne ofere maximul de confort și comoditate în viața de zi cu zi. Respectiv, pentru a avea rezultatele pe care ni le dorim în interiorul livingului, trebuie să abordăm cu atenție amenajarea și selecția mobilierului și a accesoriilor de interior pentru living.

Atunci când vorbim despre mobilierul pentru living, canapeaua, colțarul, fotoliul, diferitele biblioteci și piese de mobilă pentru amenajarea livingului - până și măsuța de cafea - sunt piesele de mobilier pe care nu le putem omite.

După ele urmează dulapul pentru TV și taburetele, pe care putem alege să le adăugăm sau să le omitem, în funcție de spațiul de care dispunem. Setul de canapea și fotolii sau alte accesorii pentru living, de exemplu, este unul dintre cele mai importante elemente atunci când vine vorba de alegerea mobilierului de bază pentru living.

Ca o compoziție de mobilier tapițat de sine stătătoare, poate îmbrăca rolul unei piese centrală de mobilier care să ne ghideze pentru alegerea restului mobilierului și a elementelor de amenajare a livingului. Se recomandă să luați în considerare câțiva factori atunci când alegeți un set de living pentru a fi siguri că aveți un interior frumos în living, care este și ales cu pricepere.

Care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un set de mobilă pentru living?

Culoarea și designul

Este o idee bună să adaptați designul camerei de zi la stilul dvs. de viață și la obiceiurile zilnice. Adică, este bine să stabiliți care va fi scopul principal al setului în living. Atunci când alegeți un set de mobilă tapițată pentru living, gândiți-vă cât de des îl veți folosi, dacă aveți copii sau animale de companie.

Alegerea culorii setului de living trebuie să depindă în principal de culoarea pardoselii, de culoarea pereților din cameră și de cea a corpurilor de iluminat.

colour living room.png (445 KB)

Pentru mobilierul din camera de zi, designerii de interior recomandă, de obicei, o combinație de două culori. Cu toate acestea, dacă optați pentru un design monocromatic, nu va fi o problemă, deoarece puteți aduce prospețime și varietate în camera de zi ori de câte ori doriți prin adăugarea de perne decorative cu un imprimeu interesant.

Material

Când vine vorba de mobilier pentru living, alegerea materialului este foarte importantă. Tipul de tapițerie folosit pentru canapeaua sau fotoliul pentru living trebuie să ofere un aspect elegant și să fie practic în ceea ce privește întreținerea. Opțiunile sunt, în principiu, două - material sau piele. Hai să analizăm avantajele și dezavantajele fiecărui tip de material.

De ce să alegeți o canapea sau un fotoliu tapițate cu material textil?

O canapea cu tapițerie din material textil este o soluție practică pentru cei care intenționează să o folosească des în viața de zi cu zi. Tapițeria din textil pentru mobilierul de living se găsește pe piață într-o varietate mare de culori și modele, ceea ce ajută la asortarea acesteia cu diferite tipuri de decoruri de living.

Tapițeria din material textil insuflă spirit prietenos în living și ne ajută să creăm o atmosferă care predispune pentru fiecare dintre oaspeții noștri. Este moale la atingere și confortabilă chiar și atunci când se stă pe jos pe ea pentru perioade lungi de timp.

Avantajul acestui tip de tapițerie este că este relativ ieftină și se întreține ușor. Este potrivită pentru gospodăriile cu animale de companie, deoarece este rezistentă la deteriorări mecanice și la curățarea frecventă.

leather sofa.png (463 KB)

De ce să alegeți o canapea sau un fotoliu tapițate cu piele?

Când vine vorba de tapițerie pentru mobilierul de living, avem două tipuri de piele - piele naturală și piele artificială. Tapițeria din piele folosită pentru mobilierul din living, oferă un sentiment de lux și clasă, are și un aspect prezentabil pentru orice cameră de zi, care cu siguranță va impresiona oaspeții dvs.

O piesă de mobilă tapițată cu piele insuflă întotdeauna stil inedit interiorului încăperii, pe care niciun alt material nu îl poate oferi. Pielea naturală este un material confortabil care conferă un aspect elegant oricărui tip de set de living.

Pe lângă aspectul frumos și confortul creat, un alt avantaj al pielii este caracterul său hipoalergenic, ceea ce înseamnă că nu provoacă reacții alergice.

Fie că vorbim de piele naturală sau imitație de piele (artificială), un dezavantaj al tapițeriei din piele a canapelelor pentru living, este faptul că pielea provoacă transpirație abundentă atunci când se stă mult timp în lunile mai calde pe ea, în comparație cu tapițeria din material țesut.

De asemenea, din cauza structurii sale, necesită o întreținere mai specială în comparație cu pielea artificială.

white sofa.png (520 KB)

De asemenea, pielea naturală este mai vulnerabilă la deteriorări și zgârieturi în comparație cu tapițeria din material, iar prețul acesteia este mai mare decât cel al tapițeriei din imitație de piele (artificială) și al tapițeriei din material textil.

Amplasarea în cameră și dimensiuni

Locația la care este amplasat mobilierul în living și dimensiunile acestuia depind în principiu de cât spațiu aveți la dispoziție în camera de zi și de dimensiunile mobilierului ales.

Dacă aveți o locuință mică, de exemplu un apartament cu una sau două camere, în care doriți să adaptați una dintre camere ca living sau cameră de zi, atunci canapelele mini și colțarele sunt cea mai potrivită opțiune, deoarece nu ocupă mult spațiu.

Pe de altă parte, dacă locuința dvs. este spațioasă și vă puteți permite o canapea mai mare, atunci puteți alege dintr-o varietate de opțiuni. Este important să alegeți tipul care se potrivește cel mai bine dimensiunii și formei livingului.

Pe piață sunt disponibile diferite tipuri și dimensiuni de canapele:

  • Canapele și colțare extensibile
  • Canapele și colțare cu lăzi de depozitare (insule)
  • Canapele și colțare în L sau U

living room with big window.png (434 KB)

Canapeaua este elementul principal al setului pentru living, așadar este important să stabiliți mai întâi care ar trebui să fie dimensiunile sale și unde ar trebui să fie amplasat în camera de zi.

Apoi, puteți alege celelalte elemente ale setului de living și le puteți aranja în raport cu canapeaua. Acestea sunt, de exemplu, fotoliile, pe care le puteți alege în număr de unul sau două, în funcție de cât spațiu aveți, de membrii familiei și de nevoia dvs. de confort.

Avem diferite opțiuni în ceea ce privește compoziția setului de living. O combinație clasică este combinația dintre o canapea cu patru locuri cu două fotolii și două taburete.

Alte opțiuni sunt o canapea cu două sau trei locuri combinată cu două taburete sau doar o canapea cu un fotoliu fără taburete. Unele magazine de mobilă, spre exemplu, oferă clienților posibilitatea de a-și compune propriul set de living, după propriul gust.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile