LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Putem să ne montăm singuri biblioteca din sufragerie?

După lungi căutări prin magazine, ați ales în sfârșit o bibliotecă pentru sufragerie frumoasă și abia așteptați să o vedeți montată. Problema este că până acum nu ați montat singuri astfel de mobilier și nu sunteți siguri dacă o veți putea face fără a angaja specialiști în montaj.

Putem să ne montăm singuri biblioteca din sufragerie?

De fapt, nu trebuie să vă faceți atât de multe griji. Este suficient să aveți dorința să încercați, să aveți timp pentru montaj și vă veți descurca fără alt ajutor.

Cum să montați biblioteca de sufragerie singuri – pas cu pas

Un lucrul bun al mobilierului modern este că acesta vine în pachete, are instrucțiuni de montaj și sunt incluse toate elementele de fixare de care veți avea nevoie pentru asamblare. Deci, tot ce trebuie să faceți este să aveți o șurubelniță și un ciocan de cauciuc (pentru orice eventualitate).

Pasul 1 - Pregătirea

În timp ce așteptați livrarea pachetelor, stabiliți locul unde veți așeza biblioteca montată și curățați-l bine. Lăsați loc liber pentru a putea lucra fără probleme, îmbracați-vă haine comode și așezați șurubelnița și ciocanul pe lateral.

După ce vi se livrează pachetele, înainte de a semna că le-ați primit, verificați dacă sunt toate. Dacă totul este bine, cu ajutorul unui prieten sau vecin, luați-le și duceți-le în sufragerie. Sunteți aproape gata să începeți asamblarea bibliotecii de sufrageriei.

Tot ce vă rămâne să faceți este să găsiți instrucțiunile de montaj și să le citiți foarte atent. Nu vă faceți griji că nu veți reține pașii, deoarece producătorii au descris în detaliu fiecare pas în fișa de instrucțiuni și le puteți urma „doar aruncând o privire” în timpul procesului de montaj.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a începe montajul este să vă asigurați că toate elementele de fixare sunt disponibile.

Pasul 2 - Montajul

Vedeți pachetele și sortați-le după mărime. Puneți deoparte fața și vidrinele din sticlă (dacă modelul are) pentru a nu le sparge accidental.

Deschideți pachetele, scoateți și aranjați toate elementele lângă perete, grupându-le conform instrucțiunilor producătorului. Dacă biblioteca are uși, puteți atașa înainte mecanismele la acestea.

Începeți asamblarea cu cele mai mari structuri. Cu alte cuvinte, dacă biblioteca are  dulap, suport TV sau vitrină, începeți să le asamblați mai întâi pe acestea. Folosiți elementele de fixare furnizate împreună cu biblioteca pentru a asambla structura

Odată ce ați terminat asamblarea structurii principale, puteți începe asamblarea sertarelor. Pentru a face acest lucru, trebuie să găsiți elementele și să urmați instrucțiunile pentru a le asambla exact așa cum a indicat producătorul în broșură.

Lăsați sertarele montate deoparte și începeți să montați rafturile deschise (dacă biblioteca este prevăzută cu). Din nou, pentru a vă descurca trebuie să vă uitați pe instrucțiuni, deoarece aceste elemente se asamblează în mai multe moduri și trebuie să fiți siguri în care dintre ele trebuie montate.

De obicei, modurile de asamblare sunt fie cu șuruburi, cu care rafturile sunt atașate la lateralele bibliotecii, fie cu dibluri din lemn, care intră în laterală.

Odată ce ați asamblat elementele principale ale bibliotecii, este timpul să începeți montarea părții din față a bibliotecii. După ce aveți deja instalat  mecanismul ușii, trebuie doar să găsiți găurile de pe laterale și să fixați cealaltă parte a mecanismului cu o șurubelniță.

După asamblarea ușilor, verificați dacă acestea se deschid și se închid corect și reglați-le, dacă este necesar.

123480_2.jpg (162 KB)

Biblioteca este aproape montată și tot ce trebuie să faceți este să adăugați mânerele (dacă modelul are mânere ). Aceste elemente sunt extrem de ușor de montat, trebuie doar să le găsiți locurile și să le fixați ferm cu șuruburi.

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți sertarele la locul lor și să vă asigurați că se deschid și se închid fără nicio problemă. Dacă biblioteca de sufragerie este standard, după asamblare, asigurați-vă că toate elementele sale sunt bine fixate și compuse corect.

Dacă biblioteca este de tip modular, după asamblarea elementelor trebuie să găsiți cele mai potrivite locuri pentru montarea diferitelor sale componente. La acest model, pentru instalarea modulelor pe pereți veți avea nevoie de un instrument cu care să le fixați ferm.

După cum puteți vedea, asamblarea bibliotecii realizată de dvs. personal nu este deloc dificilă și o puteți face perfect, atâta timp cât doriți cu adevărat să o faceți. Nu aveți nevoie de cunoștințe specializate sau de multe instrumente. Totul depinde de dvs. și de abilitățile dvs..

Ei bine, poate o puteți face și mai repede și mai ușor dacă aveți un prieten alături care să vă țină companie și să vă ajute la elementele mai voluminoase pe măsură ce le asamblați, dar și fără un astfel de ajutor, vă veți descurca în continuare fără probleme.

124737.jpg (437 KB)

Și dacă încă nu sunteți siguri că vă puteți descurca cu montajul, puteți găsi întotdeauna specialiști care să vă monteze biblioteca în sufragerie. Trebuie doar să cereți ajutor profesional în magazin și de acolo vă vor trimite o echipă care va asambla biblioteca rapid și profesional.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile