Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Scaunele de birou - tipuri, funcționalitate și caracteristici suplimentare

14.12.2020

Scaunul de birou, este probabil, una dintre cele mai importante piese de mobilier din viața noastră, pe care îl folosim cel mai des și care reprezintă un element indispensabil din orice birou și casă.

Scaunele de birou - tipuri, funcționalitate și caracteristici suplimentare

De mult timp, scaunele de birou reprezintă mai mult decât o parte din interior. Grija pentru sănătatea corpului nostru este foarte importantă atunci când lucrăm.

De calitatea scaunului de lucru depinde de fapt starea noastră de sănătate, mai ales atunci când petrecem mult timp stând pe el.

Scaunele de birou își găsesc loc atât în birou cât și acasă, în camera copiilor sau a elevilor. Calitatea lor este valoroasă pentru fiecare tip de încăpere.

Realizarea de calitate a scaunului de birou nu numai că vă poate ajuta să fiți mai productivi în activitatea dumneavoastră, dar, de asemenea, vă garantează o poziție corectă și confortabilă a corpului și vă protejează de apariția durerilor.

Investiția într-un scaun de calitate și confortabil este o soluție bună, pentru că investim în confortul nostru personal și de sănătate

Unii dintre noi petrec foarte mult timp pe scaunul de birou lucrând,  ceea ce înseamnă că este binemeritată investiția într-un scaun de birou de înaltă calitate, care să fie atât robust cât și confortabil.

Este important ca scaunul de birou să fie ales potrivit cu activitatea pe care o desfășurăm la locul de muncă, pentru a ne oferi nivelul necesar de confort.

Scaunul de birou este important pentru confortul și capacitatea noastră de lucru pe tot parcursul zilei de lucru.

2.jpg (109 KB)

Există câteva lucruri care trebuie luate în considerare atunci când vrem să alegem scaunul de birou potrivit. Scaunul de birou este important pentru confortul și capacitatea noastră de lucru pe tot parcursul zilei.

Scaunul de birou confortabil și de calitate este cu siguranță o garanție de sănătate și pentru asigurarea unui mediu de lucru optim. Dacă vrem să facem alegerea corectă a scaunului de birou trebuie să luăm  în considerare câteva lucruri.

Vă vom prezenta câteva scaune de birou standard și avantajele și dezavantajele acestora:

3.jpg (47 KB)

Scaun de lucru

O opțiune bună pentru cei care au un buget limitat pentru mobilierul de birou. Scaunul de lucru pentru birou combină în același timp confortul și prețul accesibil.

De cele mai multe ori sunt realizate din polipropilenă mai ieftină și țesătură textilă în comparație cu scaunele de birou de clasă superioară.

Modelele mai scumpe sunt realizate din metal cromat și piele ecologică.

Ca marea majoritate a scaunelor de birou și  scaunele de lucru, au un design ergonomic. Dar, în ceea ce privește extra funcționalitățile, scaunele de lucru au doar cele de bază.

Cel mai des, extra mecanismele scaunelor de lucru înseamnă mecanisme pentru reglarea înălțimii șezutului, ajustarea înclinării spătarului, precum și ajustarea roților și a cotierelor.

4.jpg (49 KB)

Scaunele de lucru sunt echipate cu un amortizor cu mecanism de reglare a înălțimii șezutului, precum și cu cotiere care oferă un confort suplimentar.

Scaunele de lucru dispun de role care asigură o rulare mai ușoară a scaunului:

  • Avantaje: Prețuri accesibile de la 80 la 180 lv

Dezavantaje: Nivel scăzut de ergonomie

Scaude de vizitatori

5.jpg (111 KB)

Scaunele pentru vizitatori sunt cel mai adesea caracterizate printr-un design simplu și practic de utilizat. Ele se folosesc cel mai des în săli de conferințe, în sălile de așteptare din fața birourilor.

Deși  nu oferă același nivel de confort precum scaunele de birou cu mai multe funcționalități, scaunele pentru vizitatori au unele detalii care oferă comoditate.

Unele dintre acestea sunt spătarul curbat, care susține forma spatelui și șezutul rotunjit în față pentru a oferi confort genunchilor în poziția șezut.

Scaunele pentru vizitatori sunt prevăzute cu protectoare la role pentru o mai bună stabilitate și pentru a proteja suprafața pardoselei de zgârieturi.

  • Avantaje: Prețuri accesibile
  • Dezavantaje: Lipsa de ortopedie și nivel scăzut de confort

6.jpg (108 KB)

Scaune prezidențiale

Scaunul prezidențial face parte din categoria scaunelor de lux, care au diverse obțiuni suplimentare. Este unul dintre acele scaune care oferă confort maxim și design funcțional, și, în consecință, oferă productivitate maximă.

Scaunul prezidențial are o funcție reprezentativă într-un birou și design-ul său trebuie să fie și elegant și atent selectat  pentru a se potrivi cu interiorul biroului.

Scaunele prezidențiale au încorporate mecanisme ergonomice precum:

  • funcție de balansare
  • scaun adânc și confortabil
  • funcția de blocare automată în poziția dorită, precum și alte tipuri de caracteristici

Materialele care se folosesc cel mai des la realizarea scaunelor prezidențiale sunt țesături textile de înaltă calitate, piele naturală, piele ecologică de lux, tesături tip mesh.

 

Structura scaunelor prezidențiale, cel mai des se realizează din metal cromat, iar cele mai de top includ și detalii din lemn masiv.

Datorită mecanismelor complexe monobloc, cu ajutorul cărora scaunul de birou se poate adapta la preferințele personale ale utilizatorului, csaunele prezidențiale sunt o alegere excelentă atât pentru birourile întreprinderilor cât și pentru cele de acasă.

Scaunele prezidențiale se caracterizează printr-un design atractiv și unic.    În același timp ele sunt foarte robuste și rezistente la uzură și au o viață lungă de exploatare.

Prețul scaunelor prezidențiale este mai mare datorită calităților lor mai bune.  Prețurile scaunelor prezidențiale încep de la 150 de lv și ajung până la peste 1.000 de lv:

  • Avantaje: Nivel excepțional de confort și o gamă largă de funcționalități
  • Dezavantaje: Preț ridicat și design care nu se potriveste oricărui interior.

7.jpg (122 KB)

Scaune ergonomice moderne

Scaunele ergonomice moderne sunt echipate astfel încât să permită un confort maxim pentru utilizator. Ele sunt concepute în principal pentru persoanele cu profesii care necesită statul pe scaun timp îndelungat.

Scaunele ergonomice de birou sunt concepute pentru a asigura o mișcare maximă a întregului corp. Design-ul permite întregului corp să fie mobil chiar și din poziție șezută.

Tipul acesta de scaune de birou se caracterizează pritr-o varietate de funcționalități, printre care opțiunea de reglare rapidă și ușoară.

 Scaunele de birou cu design ergonomic au opțiunea de control a mecanismelor de reglare a cotierelor scaunului:

  • Avantaje: Nivel ridicat de confort și design multifuncțional
  • Dezavantaje: Prețuri mari pentru modelele din clase superioare

8.jpg (46 KB)

Scaune directoriale

Ca și scaunele prezidențiale, cele directoriale se caracterizează pritr-un design elegant și reprezentativ.

Scaunele directoriale sunt de obicei generoase și mai mari ca dimensiune decât scaunele de birou standard. Țesăturile lor sunt cel mai adesea din piele naturală sau ecologică de lux, țesături tip mesh, care permit circulația aerului.

 

Pe lângă design-ul elegant, acestea oferă ergonomie și variate mecanisme precum:

  • Opțiune de balansare
  • Role pentru facilitarea deplasării, (rulare)
  • Spătare înalte a căror înclinare se poate regla doar din poziția corpului fără a mai fi nevoie de mecanism manual.
  • Avantaje: Nivel ridicat de confort, ortopedice și opțiuni de reglare
  • Dezavantaje: Preț ridicat, design extravagant care nu se încadrează în orice fel de interior

Scaune gaming

9.jpg (73 KB)

Scaunele gaming sunt caracterizate prin design modern și ergonomic. La fel ca și scaunele de birou, scaunele de jocuri sunt proiectate pentru o ședere lungă și, prin urmare, sunt, de asemenea, echipate cu o serie de funcționalități care oferă confort suplimentar și opțiune de personalizare.

Indiferent de modelul scaunului și de scopul acestuia, calitatea realizării este întotdeauna relevantă.

Dacă doriți să faceți alegerea corectă a scaunului de birou, este important să luați în considerare mai mulți factori:

Avantaje: Nivel ridicat de confort, funcții multiple și design modern.

Dezavantaje: Preț mai mare decât cel al scaunelor de birou standard.

10.jpg (51 KB)

 

Ce calități ar trebui să îndeplinească un scaun de birou de calitate?

11.jpg (49 KB)

Design confortabil

Pe primul loc întotdeauna se află nivelul de confort pe care îl oferă scaunul de birou. Confortul este important indiferent dacă scaunul va fi folosit la birou sau in fața calculatorului personal acasă.

Elementele importante care sporesc nivelul de confort al unui scaun de birou sunt:

  • sistem de reglare spătar și cotiere
  • funcție de balansare
  • tetieră pentru confortul capului

Este bine ca scaunul de birou să fie ortopedic. Spatele, mijlocul, brațele și gâtul sunt unele dintre cele mai vulnerabile zone ale corpului, unde majoritatea dintre noi simțim durere în timpul șederii prelungite.

Scaunul de birou confortabil și de calitate reduce tensiunea în zonele vulnerabile ale corpului și nu permite apariția disconfortului în timpul șederii prelungite.

Design-ul scaunelor de birou de calitate oferă o poziție corectă pentru coloana vertebrală, astfel încât să nu provoace dureri de spate și mijloc atunci când se stă.

12.jpg (51 KB)

Durabilitate

Materialele din care se realizează scaunele de birou au particularitățile lor, avantaje și dezavantaje. Ele sunt atent selecționate pentru a asigura  confort maxim în orice sezon.

Scaunul de birou trebuie să fie realizat calitativ. Materialele din care se realizează trebuie să aibe rezistență la uzură pentru a avea o durată lungă de utilizare.

Design funcțional și atractiv

Design-ul scaunului de birou este, de asemenea, relevant. Acesta trebuie să fie atât confortabil cât și în concordanță cu interiorul general al camerei.

Piața oferă diferite tipuri de scaune de birou cu diferite tipuri de construcție, mecanisme și tehnologii care oferă un nivel ridicat de confort.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile