LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Seturi de mobilă interesante marca Expedo

Când vorbim despre seturile pentru living vorbim despre biblioteci combinate, rafturi, „soldați”, sertare de depozitat diverse etc.

În principiu, indiferent de felul camerei pe care planificăm s-o amenajăm, alegerea stilului este primul pas important cu care trebuie să începem. Când vine vorba despre amenajarea livingului, posibilitățile sunt nelimitate, având în vedere faptul că livingul, ca și tip de cameră, și-a schimbat destul de mult destinația.

Seturi de mobilă interesante marca Expedo

Livingul nu se mai folosește doar ca o încăpere în care întâmpinăm oaspeții, dimpotrivă în acesta ne întâlnim cu familia, cinăm sau luăm prânzul cu prietenii, ne relaxăm în liniște în fiecare zi.

Pe piață putem găsi o gamă foarte largă de seturi diverse pentru living, în diferite culori, designuri și dimensiuni. Mai jos venim cu câteva idei pentru seturi de living și piese de mobilier cu ajutorul cărora puteți transforma livingul dvs. într-o încăpere cu totul și cu totul inedită și impresionantă:

Idei pentru amenajarea interiorului livingului

Stilul clasic

Specifică unui mobilier de living în stil clasic, este simplitatea elegantă și forma rafinată a mobilierului, care dă o notă de șic interiorului.

Trăsăturile specifice ale stilului clasic sunt marginile rotunjite ale mobilierului și ale decorațiunilor interioare, culorile calde și pământii ale întregului interior și măiestria fină cu care este realizat mobilierul.

Ca și tipuri de material, lemnul și metalul sunt cel mai des folosite pentru stilul clasic de design.

Stilul modern

white living room.png (442 KB)

Practic, designul modern al mobilierului pentru living își are originile în secolul al XIX-lea. Acesta este o opțiune excelentă dacă vă place designul minimalist și simplist în materie de mobilier pentru living.

Mobilierul de living în stil modern se caracterizează prin linii simple, detalii decorative minime, forme de mobilier drepte și geometrice, forme simetrice și culori neutre deschise și nuanțe pământii care redau senzația de prospețime și spațiu.

Detaliile interioare ale mobilierului în stil modern au o funcție mai degrabă funcțională decât decorativă. Materialele folosite cel mai des pentru realizarea mobilierului pentru living sunt lemnul, metalul, oțelul, sticla, piatra.

Stilul contemporan

Stilul contemporan în materie de mobilier nu trebuie confundat cu cel modern, deoarece cele două diferă unul de celălalt.

colour living room.png (500 KB)

Mobilierul de living în stil contemporan se caracterizează prin linii rotunjite și curbate și un design simplist, dar este dominat de culori distincte și luminoase care contrastează între ele. Metalul, sticla, lemnul, catifeaua și plușul, liniile rotunjite, elementul art deco, spațiile deschise sunt prezente în mobilierul de sufragerie în acest stil.

Stilul contemporan se adaptează, de fapt, la cele mai recente tendințe în materie de mobilier de living.

În stilul contemporan al mobilierului de living vedem, de asemenea, soluții noi în proiectarea secțiunilor de living, cum ar fi închiderile inovatoare ale dulapurilor, diversele efecte de iluminare și iluminare cu LED-uri.

Rustic

retro living room.png (758 KB)

În stilul rustic de amenajare interioară sunt împletite de fapt câteva stiluri de amenajare tradiționale - italian, francez și spaniol. Una dintre trăsăturile specifice ale stilului rustic este reprezentată de culorile pastelate, de materialele naturale, cum ar fi lemnul și piatra. Totodată piesele de mobilă precum canapele, fotolii sunt extrem de confortabile și moi, aducând senzația confortului de acasă.

Avantajele și dezavantajele diferitelor feluri de design de mobilier pentru living

Seturi compacte pentru camera de zi

Dacă aveți un living de dimensiuni mici, atunci seturile de living cu puține elemente sunt soluția perfectă pentru dvs.

Acestea sunt acele seturi de living care includ o canapea cu două sau trei locuri în combinație cu un taburet și un fotoliu, aici putem vorbi și despre colțare. De fapt, acestea din urmă sunt potrivite atât pentru spații de locuit mici, cât și pentru camerele spațioase.

141303.jpg (101 KB)

În ultimii ani, colțarele s-au impus ca o variantă populară de mobilier pentru living. Un alt avantaj pe care îl au este faptul că sunt potrivite pentru familii, deoarece oferă suficient spațiu pentru fiecare persoană care vrea să se așeze.

În comparație cu canapelele standard cu două sau trei locuri, colțarele oferă mai mult spațiu de stat jos, putând acomoda mai multe persoane, ceea ce reprezintă o opțiune excelentă dacă primiți des oaspeți.

Canapele și seturi modulare

living room with yellow sofa.png (523 KB)

Soluțiile gata pe care le oferă seturile modulare pentru living sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să economisească timp în căutarea mobilierului pentru living. Acestea reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care au un living spațios.

În loc să căutați separat fiecare piesă de mobilier pentru camera de zi, spre exemplu - canapele, fotolii, fotolii și taburete, dacă optați pentru un set modular pentru camera de zi, veți economisi mult timp de la căutări.

Unul dintre avantajele mobilierului modular pentru living, este că poate fi combinat în diferite configurații, în funcție de preferințele dvs. și de dimensiunea camerei.

Seturile de living modulare se găsesc în diferite modele și forme și acestea se potrivesc diferitelor tipuri de livinguri.

Există modele cu canapea în formă de L sau de U, precum și modele de canapele cu brațe orientate spre dreapta sau spre stânga. Seturile pentru living cu o formă pătrată, de exemplu, sunt o opțiune potrivită pentru plasarea în centrul camerei.

Sfaturi suplimentare

Pe lângă designul care se potrivește interiorului, mai sunt și alte detalii, căruia vă recomandăm să-le acordați atenție atunci când alegeți setul de canapea și fotolii. Înainte de a proceda la alegerea unui set pentru living, este important să măsurați în prealabil dimensiunile camerei în care intenționați să le amplasați.

De asemenea, este o idee bună să stabiliți în prealabil care va fi cel mai bun loc pentru a poziționa setul în living.

Un alt aspect de luat în calcul, este dacă doriți ca mobilierul pe care îl alegeți să aibă anumite caracteristici și care ar trebui să fie acestea. Unele modele de canapele au opțiunea de reglare a adâncimii scaunelor și înălțimii cotierelor canapelei, alte vin chiar cu o saltea suplimentară extensibilă.

Prezența unor elemente suplimentare în designul setului pentru living este deosebit de utilă dacă setul respectiv va fi folosit frecvent și, pe lângă faptul că va fi folosit pentru a vă așeza, va fi folosit și pentru dormit.

Dacă primiți des oaspeți peste noapte, atunci investiția într-un set de living care se transformă în pat este o soluție rezonabilă pentru dvs.

Cu toate acestea, dacă livingul nu este una dintre camerele pe care le folosești des și aveți nevoie de mobilier care pur și simplu adaugă o notă de rafinament interiorului livingului și poate acomoda oaspeți neașteptați, atunci nu trebuie neapărat să luați un set de living cu caracteristici speciale.

Odată ce ați stabilit cu ce scop veți folosi setul de living, este o idee bună să decideți ce tip de tapițerie ar fi cel mai potrivită pentru dvs.

Calitatea tapițeriei este importantă, deoarece aceasta este, de obicei, elementul de pe canapea care suferă cea mai mare uzură și deteriorare mecanică, în funcție de cât de des este folosită.

scandinavian living room.png (432 KB)

Pe lângă un design plăcut, este important ca tapițeria aleasă să fie durabilă și să permită o ședere confortabilă. Umplutura tapițeriei este cea care determină nivelul de confort pe care îl oferă o anumită piesă de mobilier.

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru umplutura tapițeriei canapelei pentru living, este spuma de poliuretan (PUR) cu arcuri. Este unul dintre cele mai populare materiale de umplutură utilizate pentru tapițeria canapelelor. Se caracterizează prin rezistență la sarcină, densitate și fermitate, fiind în același timp elastică și recăpătându-și forma după deformare.

Unul dintre avantajele sale este faptul că este anatomică, deoarece ia forma corpului atunci când este folosită, permițând o poziție sănătoasă. Din acest motiv, este prezentă și în structura saltelelor de dormit.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile