Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Sfaturi bătrânești pentru curățarea mobilei de bucătărie

Închipuiți-vă următoarea situație. Bucătăria mult dorită este gata amenajată și iubiți fiecare secundă petrecută aici. Vă pierdeți câteodată șirul ideilor, pur și simplu minunându-vă de frumusețea ei. Dar oare ce vă “sare” în ochi? Pete de grăsime și murdărie? Nu este posibil! Ce este de făcut? Care este cea mai bună metodă de curățare a petelor pe mobila de bucătărie? Cum putem prelungi durata de viață a mobilei?

Sfaturi bătrânești pentru curățarea mobilei de bucătărie

Fiți fără grijă, sfaturile de care aveți nevoie nu se află în reviste noi ci în poveștile de demult ale bunicilor și străbunicilor noastre. Ele au fost primele experte în curățarea la perfecțiune a bucătăriei. Și asta fără să fie nevoie de agenți chimic de curățare scumpi. Reușeau să se descurce cu ceea ce era la îndemână, în cămară.

Produsele de bază ale bunicilor noastre

Puteți scăpa ușor de murdărie și de pete, chiar și fără substanțe chimice. Cele mai des întâlnite sfaturi ale bătrânilor pentru curățarea bucătăriei sunt folosirea lămâii, a oțetului, uleiului, bicarbonatului de sodiu sau a prafului de copt. Folosind aceste produse de bază puteți degresa mobila de bucătărie și electrocasnicele, înlătura aspectul neplăcut al suprafețelor, calcarul și elimina mirosurile neplăcute. Iată cum puteți profita de aceste mici minuni naturale.

138509i.jpg (220 KB)

Regele și regina produselor de curățare? Lămâia și bicarbonatul de sodiu!

Perechea regală printe produsele de curățare naturale. Așa am putea denumit aceste două ingrediente, pe care majoritatea dintre noi le au în casă în orice moment. Lămâia este un ingredient cu adevărat miraculos. Poate fi folosită practic pentru curățarea oricărei suprafețe, a oricărui obiect, de absolut oriunde din casă. Folosind zeama de lămâie, puteți curăța chiar și bucătăriile moderne, cu finisare de suprafață mată . Bicarbonatul, pe de altă parte, este ideal pentru curățarea faianței și a blatului de bucătărie.

Împreună, aceste două elemente sunt imbatabile, și se descurcă chiar și cu electrocasnicele murdare, care pot părea imposibil de scos la lumină. Puteți cu ușurință curăța, cuptorul unsuros, cuptorul cu microunde, plita de aragaz și chiar și frigiderul.

Folosind bicarbonat de sodiu și zeama de lămâie, puteți scăpa rapid chiar și de calcarul depus pe bateria de la bucătărie și pe chiuvetă. Aplicați-le pe locurile atacate de calcar și lăsați 5 minute să acționeze. Folosiți laveta pentru a înlătura petele de calcar. La final,recomandăm clădirea cu apă caldă din abundență. Pentru decalcificarea cănilor fierbător, încercați să adăugați câteva picături de oțet. Veți constata că în doar câteva minute, cana dvs. va străluci ca nouă!

130789.jpg (163 KB)

Uleiul – maestrul universal din bucătăria noastră

Fără ulei în bucătărie, nu se poate. La gătit este aproape imposibil de înlocuit, nu există mâncare pentru care să nu avem nevoie de un pic de ulei. Dar știați că îl puteți folosi și când faceți curățenie în bucătărie? Da, este adevărat. De foarte multe ori, de-a lungul timpului, uleiul a fost folosit pentru îndepărtarea petelor de grăsime uscate de pe mobila de bucătărie. Uleiul proaspăt dizolvă uleiul vechi. Resturile de mâncare aglutinate nu îi rezistă.

Poate deja mulți dintre dvs. cunoșteți proprietățile uimitoare ale uleiului în ceea ce privește tratarea lemnului. Uleiul se pricepe foarte bine să-i redea lemnului învechit luciul său natural de odinioară. Este ideal și pentru tratarea blatului de lemn din bucătărie. Îmbibarea cu ulei vă va ajuta și la acoperirea micilor defecte mecanice.

Cel mai mare aventaj al uleiului este faptul că este încredibil de economic. De asemenea, folosirea acestuia nu cauzează nici un fel de deteriorare mecanică. Tocmai de aceea este perfect și pentru curățarea mobilei de bucătărie lucioase. Nu va afecta deloc finisarea suprafeței acestui tip de mobilier. Doriți să prelungiți durata de viață a mobilei dumneavoastră de bucătărie? Puneți mâna pe ulei și nu veți regreta!

130714.jpg (157 KB)

 

Dvs. ce alte sfaturi prețioase ați primit de la bunica dvs.? Împărtășiți-le cu noi. Așa cum puteți vedea, ele sunt folosite și după zeci de ani și cu siguranță nu sunt niciodată îndeajuns.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile