Sfaturi de top pentru confortul din dormitor
Acesta este locul dvs. personal în care stați singur cu dvs., făcând lucrurile pe care le iubiți. Aceasta este camera în care ar trebui să vă simțiți 100% confortabil și comod
6 sfaturi pentru a avea confort în dormitor
Selectați și distribuiți strategic mobilierul
Pentru a avea un dormitor confortabil și comod, mobilierul din acesta trebuie să aibă dimensiuni care să se potrivească perfect spațiului. Pentru a face alegerea corectă, măsurați camera înainte și concentrați-vă asupra mobilierului care nu va arăta nici prea mare, nici prea mic pentru cameră.
Dacă, de exemplu, camera este mică și pătrată, ar fi bine să luați în considerare cumpărarea mobilierului care să îndeplinească mai multe funcții (un pat cu spațiu de depozitare, un dulap cu oglindă, comode cu rafturi deschise și închise etc.). Dacă aveți o camera spațioasă, atunci puteți alege un set de dormitor sau puteți completa mobilierul de bază cu un fotoliu confortabil, canapea de lectură, masă de toaletă, masă TV etc.
Gândiți-vă și cum să distribuiți mobilierul în modul cel mai convenabil, practic și funcțional pentru dvs. Luați în considerare cu atenție unde să așezați patul, dacă va fi suficientă distanță pe ambele părți, dacă doriți noptiere și la ce înălțime vor fi cele mai confortabile pentru dvs. Aranjați-vă mental restul mobilierului în cameră și calculați dacă veți putea ajunge cu ușurință la ele, dacă ușile lor se vor deschide fără probleme etc.
Designerii ne recomandă: Mobilierul trebuie distribuit astfel încât atunci când intrați în dormitor să vă puteți deplasa ușor și camera să aibă un aspect organizat și plăcut. Este o idee bună, de exemplu, să așezați patul în mijlocul camerei (departe de uși și ferestre) și să împărțiți dormitorul în zone (zonă de relaxare, zonă de dormit etc.).
Așezați covoare moi și călduroase
Dormitorul este camera în care cu siguranță mergeți desculți. Și având în vedere că avem peste 7.000 de receptori în tălpi, nu este foarte plăcut să pășim pe podeaua rece imediat după ce ne-am ridicat. Așezarea covoarelor în dormitor este o modalitate excelentă de a face suprafețele pe care călcați mai calde și mai confortabile și, în același timp, să adăugați textură și culoare camerei.
Designerii recomandă: Atunci când alegeți un covor, acordați atenție atât designului, cât și lungimii și moliciunii fibrelor. Dacă este posibil, alegeți un covor cu fibre naturale precum lână și evitați fibrele sintetice, care sunt destul de dure și senzația la atingere nu este foarte plăcută. Asortați culoarea covorului cu celelalte culori din cameră pentru a crea o linie continuă și elegantă de culoare în întreaga cameră.
Gândiți-vă și la o semi-lumină
Pentru a vă simți confortabil și comod în dormitor, lumina din el ar trebui să fie caldă și slabă. De aceea nu este o idee bună să instalați iluminat central sau candelabre grele cu o mulțime de becuri pentru a ilumina complet dormitorul. În loc de lumină puternică, centralizată, puteți „împrăștia” iluminatul în toată camera.
Iluminarea ambientală este o modalitate ideală de a accentua o anumită zonă a camerei și de a adăuga puțin mai multă lumină acolo unde este necesar. Puteți adăuga, de asemenea, câteva abajururi înalte sau o lampă de noapte cu braț mobil pe care să le folosiți pentru citit. Toate corpurile de iluminat din dormitor ar trebui să fie reglate cu un dimmer, care vă va permite să controlați nivelul de luminozitate după cum doriți.
Adăugați culori
Nu există o culoare corectă sau greșită pentru dormitor. Trebuie să afli singur ce culori îți aduc liniște și un sentiment de confort. Pentru unii, culoarea albă a pereților și a mobilierului este ideală pentru un spațiu confortabil, în timp ce alții preferă culorile închise care cuprind dormitorul și creează o senzație de căldură, confort și plăcere.
Există, de asemenea, teorii conform cărora, dacă dormitorul este orientat spre nord, culorile calde și tonurile precum roșu, portocaliu sau galben îl pot face mai confortabil, mai proaspăt și mai plăcut. Dacă, camera este orientată spre sud, atunci culorile albastru și gri sunt cele mai potrivite. Indiferent de culorile pe care le alegeți, acestea ar trebui combinate cu culorile restului de mobilier și cel mai important - pentru a vă aduce confortul și liniștea pe care le căutați.
Pariați pe minimalism
Dormitorul trebuie să fie confortabil, spațios și simplu, rafinat și elegant, indiferent de stilul de mobilier pe care îl alegeți. Pentru a vă deplasa mai ușor, lăsați cel puțin un metru între pat și pereții laterali și mobilierul mare și cel puțin 60 - 70 cm între pat și mobilierul mic (elementele joase).
Lasă dormitorul să „respire”. Mobilați-l doar cu mobilierul de care aveți nevoie (pat, saltea confortabilă, dulap, comodă, una sau două noptiere).
Minimizează accesoriile. Un tablou frumos pe perete, o vază cu flori pe noptieră sau masă, un sfeșnic elegant și lumânări pentru nopți romantice sunt suficiente.
Creați-vă o zonă Chill out
În timpul dinamic în care trăim, zona de relaxare din dormitor va fi foarte utilă. Dacă aveți un loc cât de mic în cameră, asigurați-vă că aveți deoparte un loc special pentru relaxare. Zona Chilll out nu trebuie să fie mare. Este suficient să puneți un scaun confortabil, o canapea elegantă sau chiar un puf, o măsuță mică, o comodă sau o valiză veche decorată în loc de masă, să completați cu flori naturale, lumânări parfumate și aveți deja o zona de relaxare deosebită în dormitor.
Cîteva recomandări bonus
Adăugați mai multe perne
Pernele din dormitor creează confort suplimentar și căldură în cameră. Adăugați câteva perne din puf și veți simți imediat diferența.
Și în ceea ce privește numărul lor, putem spune doar „Cu cât mai mult, cu atât mai mult”. folosiți perne de diferite dimensiuni, combinați culori, texturi și modele pentru a crea aspectul perfect dormitorului.
Experimentați cu materialele
Ceva atât de simplu precum pilotele și lenjeria de pat poate schimba complet aspectul camerei. Nu există altceva care să ofere un spect de confort dormitorului, decât lenjeria de pat de lux și de calitate.
Experimentați cu culori, țesături și texturi. Și dacă doriți să obțineți un aspect și mai luxos al camerei, puteți adăuga accente, cum ar fi o eșarfă de cașmir aruncată shic pe un scaun sau o pătură moale din mohair moale întinsă pe pat. Și puteți merge mai departe acoperind pereții cu mătase sau cu tapete texturate.
Nu uitați de tavan
Pe măsură ce vă gândiți încă la culorile pereților, nu uitați de al cincilea perete (tavanul). Și el joacă un rol foarte important pentru liniștea sufletească și confortul dvs..
Această parte a camerei o puteți vopsi într-o culoare mai deschisă decât culoarea pereților, care va crea un finisaj de culoare și va oferi spațiului o senzație de confort și intimitate. Și puteți fi și mai creativi și puteți pune tapet, elemente arhitecturale precum cornișe. Sau folosiți țesături gen draperii pentru a-i oferi un aspect luxos și extravagant.
Puneți oglinzi
Oglinzile sunt cu adevărat elemente interioare „magice”. Fac spațiul mai spațios, mai luminos și mai confortabil. Și acest truc magic funcționează, fie că puneți oglinda pe perete, fie că este mare și dreaptă sau face parte dintr-un mobilier
(dulap, masă de toaletă, comodă).
Completați cu perdele
Dormitorul nu va fi niciodată complet finisat dacă nu puneți perdele frumoase la ferestre. Perdelele sunt ultima completare de care aveți nevoie pentru a vă simți întradevăr confortabil și plăcut în cameră. Pe de o parte, aceste elemente de finisare vă vor oferi întunericul necesar pentru a nu vă trezi la primele raze ale soarelui și, pe de altă parte, vor completa imaginea generală a camerei.
Creați o zonă fără dispozitive mobile
Dormitorul este un loc de odihnă și relaxare și, pentru a le putea atinge, este bine să încercați să lăsați toate dispozitivele mobile în afara dormitorului. La început poate fi puțin dificil, dar odată ce vă obișnuiți și descoperiți că ați creat un loc pentru relaxare reală, vă va plăcea.
Nu există încă comentarii pentru acest articol