LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Sfaturi pentru alegerea de masă și scaune de grădină

Grădina dvs. este spațiul dvs. personal în aer liber. Este locul în care vă puteți relaxa după o zi lungă de muncă, vă puteți destinde cu o carte în mână sau vă puteți bucura de o cină plăcută cu familia și prietenii.

Pentru ca toate acestea să fie posibile, însă, trebuie mai întâi să vă asigurați că ați amenajat spațiul de locuit în aer liber cu mobilierul de exterior potrivit.

Sfaturi pentru alegerea de masă și scaune de grădină

De ce este important să amenajați grădina cu mobilierul de grădină potrivit?

Suntem siguri că sunteți pe deplin conștienți de cât de important este mobilierul de grădină pentru exteriorul unei  grădini.

Dar dacă încă mai aveți îndoieli dacă merită să vă mobilați grădina cu astfel de mobilier, haideți să enumerăm doar câteva dintre principalele motive pentru importanța acestui mobilier:

Asigură confortul dvs.:

Mobilierul de grădină oferă un loc confortabil pentru a sta jos, a vă odihni și a vă relaxa.

Fie că doriți să beți un pahar de vin, să citiți o carte sau să luați masa în aer liber cu prietenii, mobilierul de grădină vă oferă confortul de care aveți nevoie pentru a vă așeza confortabil și a vă simți bine.

Este practic și funcțional

Mobilierul de grădină nu este doar variat în ceea ce privește dimensiunile, modelele și tipurile, ci este și extrem de funcțional.

Altfel spus, acesta poate servi unei varietăți de funcții și poate fi folosit pentru odihnă și relaxare, dar și pentru a lua masa, pentru organizarea și decorarea spațiului și așa mai departe.

Alegând mobilierul potrivit pentru grădină, puteți face spațiul exterior al locuinței dvs. mult mai practic și funcțional.

Datorită mobilierului de grădină, aceasta arată completă

Cu alegerea corectă a mobilierului de grădină, puteți crea un spațiu exterior frumos și primitor, care să completeze stilul și personalitatea locuinței dvs.

2.png (1.78 MB)

Ce tipuri de mese și scaune de grădină se găsesc pe piață?

Mesele și scaunele de grădină sunt unele dintre elementele cheie pe care trebuie să le includeți atunci când vă mobilați grădina.

Spunem acest lucru deoarece aceste piese de mobilier nu numai că joacă un rol major în confortul dvs., dar și pentru că determină în mare măsură dacă spațiul exterior al locuinței dvs. va arăta sau nu elegant și finisat.

În ceea ce privește ce tipuri de mese și scaune sunt disponibile pe piață, există o mulțime de variante și fiecare tip are propriul stil, material și funcționalitate unică.

Iată câteva dintre cele mai des întâlnite tipuri care sunt disponibile în aproape toate magazinele care vând mobilier de grădină:

Mese și scaune din ratan

Mobilierul din ratan este extrem de popular acum, deoarece materialul în sine arată ca o țesătură tricotată, ceea ce adaugă o notă de lux și eleganță.

De asemenea, acestea vin într-o mare varietate de culori și stiluri și sunt potrivite pentru toate tipurile de spații exterioare.

Sunt fabricate din ratan natural sau sintetic, dar, deoarece materialul natural nu este foarte rezistent la intemperii, majoritatea meselor și scaunelor din ratan disponibile pe piață sunt fabricate din ratan sintetic.

Sunt disponibile atât ca seturi de luat masa pentru 6, 8 sau mai multe persoane, cât și ca seturi de cafea de grădină pentru 4 - 6 persoane.

Mese și scaune de grădină din lemn

Lemnul este o alegere excelentă pentru mesele și scaunele de exterior, mai ales dacă tema spațiului dvs. de grădină este naturală sau în stil Provence.

Acest tip de mobilier de grădină este clasic și foarte durabil, mai ales dacă este realizat din materiale rezistente precum tecul, cedrul sau sequoia.

Dezavantajul lor este că necesită o întreținere regulată, iar prețul unui astfel de set de grădină nu este deloc mic.

Mesele și scaunele din lemn sunt disponibile atât sub formă de seturi de luat masa în familie, cât și ca seturi de mese mici, înalte, cu 2 sau 4 scaune.

Mese și scaune din metal

Realizate din materiale precum aluminiu, oțel și fier forjat, aceste mese și scaune sunt foarte robuste și pot rezista la condiții meteorologice dure.

Multe dintre seturi au un design minimalist, ceea ce le face foarte potrivite pentru grădinile mici, precum și pentru verandele și balcoanele în aer liber.

Mobilier de grădină din plastic

Mobilierul de grădină din plastic este o alegere foarte bună dacă aveți un buget limitat.

Acestea sunt ușoare și foarte accesibile, sunt disponibile într-o mare varietate de forme, culori și dimensiuni și sunt ușor de curățat și întreținut.

Dezavantajul este că nu numai că sunt foarte rezistente la ploaie, soare și vânt și nu este o idee bună să le lăsați afară atunci când nu sunt folosite.

Mobilierul de grădină din plastic este disponibil într-o mare varietate de dimensiuni și se potrivește perfect în grădinile mari, cum ar fi seturile de luat masa de familie, precum și în spațiile exterioare mici.

Mese și scaune pliabile

Acestea sunt o opțiune excelentă dacă aveți un spațiu limitat. Acestea pot fi fabricate din aluminiu, plastic și chiar din lemn.

Avantajele sunt că se depozitează ușor atunci când nu sunt folosite și nu ocupă mult spațiu.

Sunt de obicei de dimensiuni mai mici, iar seturile includ mese mici și 2 - 4 scaune suplimentare.

Mese și scaune de bistro

Acestea sunt mese mici, adesea pliabile, rotunde sau pătrate, cu două scaune. Sunt ideale pentru un balcon sau o terasă mică.

Pot fi fabricate din lemn și metal, dar și din plastic.

Mese și scaune de bar

După cum sugerează și numele lor, acestea sunt mese și scaune înalte care sunt perfecte pentru divertismentul în aer liber.

Ele sunt adesea fabricate din metal sau lemn și pot fi folosite pentru evenimente casual sau formale.

Obrázek8.jpg (91 KB)

Trebuie să potriviți designul meselor și scaunelor de grădină cu exteriorul grădinii?

Deși nimeni nu vă poate spune cum trebuie să vă mobilați și decorați grădina personală, sfatul nostru este să adaptați designul mesei și scaunelor de grădină la stilul și tema pe care le-ați decis atunci când ați proiectat exteriorul grădinii.

Spunem acest lucru deoarece grădina dvs. este o extensie a spațiului interior al locuinței dvs. și ar fi o idee bună s-o mobilați într-un mod care nu numai că este confortabil și convenabil, dar să și ofere și un aspect complet și finisat spațiului exterior.

Criterii cheie în alegerea meselor și scaunelor de grădină

Atunci când alegeți o masă și scaune de grădină, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi dimensiunea, materialul, stilul și funcționalitatea.

Iată câțiva pași pentru a vă ajuta să alegeți masa și scaunele de grădină potrivite:

Luați în considerare spațiul disponibil

Chiar dacă găsiți cea mai superbă masă de grădină, dacă nu se potrivește în spațiul de care dispuneți, nu veți putea s-o folosiți la potențialul său maxim.

Deci, ar fi o idee bună să luați în considerare atât spațiul pe care îl aveți la dispoziție, cât și celelalte piese de mobilier de grădină pe care doriți să le amplasați înainte de a le cumpăra.

În acest fel veți ști dacă masa se va potrivi bine și dacă va exista suficient spațiu pentru a vă mișca liber în jurul ei și al scaunelor.

Stabiliți numărul de locuri

Acest punct este poate cel mai important, deoarece determină dacă oaspeții dvs. se vor simți confortabil și în largul lor.

În acest sens, înainte de a face alegerea, este bine să vă gândiți bine care va fi numărul maxim de persoane care se vor distra cel mai des în grădina dvs.

Știind acest lucru, puteți alege dimensiunea și forma mesei de grădină. Iar în funcție de mărimea mesei, puteți stabili și numărul de scaune de care veți avea nevoie.

Alegeți materialul

După cum am menționat mai sus, mobilierul de grădină vine într-o varietate de materiale, inclusiv lemn, metal, plastic și răchită.

Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, așa că adaptați-vă preferințele și nevoile.

De exemplu, lemnul este rezistent și are un aspect natural, dar este sensibil la umiditate și va trebui să aplicați anual un trat de protecție pe mobilier.

Metalul este robust și rezistent la intemperii, dar poate fi greu. Dacă optați pentru mobilier de grădină din metal, sfatul nostru este să optați pentru aluminiu.

Plasticul este ușor și necesită puțină întreținere, dar s-ar putea să nu fie la fel de durabil ca alte materiale.

Mobilierul din ratan este elegant și confortabil, dar este afectat de vreme și necesită destul de multă întreținere.

3.png (1.87 MB)

Luați în considerare stilul

Alegeți un stil care să completeze spațiul exterior și să pună în evidență gustul dvs. personal.

De exemplu, dacă ați ales un stil modern pentru grădina dvs., o masă și niște scaune elegante și minimaliste se vor potrivi perfect.

Dacă, pe de altă parte, preferați să aveți o grădină amenajată în mod tradițional, mobilierul clasic, cum ar fi mesele și scaunele din lemn cu un design simplu, vor adăuga o notă autentică și naturală.

Concluzie

Alegerea mobilierului de grădină potrivit nu este ușoară, dar nu este nici o sarcină imposibilă.

Trebuie doar să țineți cont de gusturile și preferințele personale, să luați în considerare spațiul disponibil și să încercați să potriviți designul mobilierului cu exteriorul grădinii.

Și cel mai important dintre toate, vă doriți ca masa și scaunele de grădină să fie confortabile, comode și de fiecare dată când veți ieși în grădină să vă bucurați că ați făcut alegerea potrivită.

Întrebări frecvente

Pot amesteca materiale și stiluri de mobilier de grădină?

În ultimii ani, combinarea mobilierului realizat din materiale și stiluri diferite a fost bine primită de designerii de exterior.

Singurul lucru la care trebuie să fiți atenți este ca această combinație să fie intenționată și să se potrivească cu stilul general în care este proiectată grădina.

Oferiți mese și scaune separat sau doar seturi?

În magazinul nostru online Expedo vă putem oferi o gamă largă de scaune și mese pentru grădină, atât piese individuale, cât și seturi complete.

Pot să comand direct mobilier de grădină?

Dacă decideți că aveți întrebări sau doriți să comandați direct, ne puteți trimite un e-mail prin intermediul platformei de chat a magazinului sau ne puteți suna gratuit la numărul +359 32 571 201.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile