15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Sfaturi pentru alegerea mobilierului și amenajarea dormitorului

Dormitorul dvs. este cea mai intimă încăpere din casă. Este o oază în care puteți fi singur cu dvs. înșivă, să vă relaxați cu adevărat și să lăsați toate grijile și preocupările afară.

Cu toate acestea, pentru a vă relaxa pe deplin, trebuie să aveți abordați cu mare grijă problema cu mobilierul pe care îl alegeți pentru amenajarea acestei încăperi.

Sfaturi pentru alegerea mobilierului și amenajarea dormitorului

Mobilier pentru dormitor: Sfaturile care vor înlesni alegerea mobilierului

Luați în calcul dimensiunea și proporțiile

Presupunem și probabil ați ghicit și singuri, că primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să măsurați suprafața încăperii alese pentru a fi transformată în dormitor.

După aceea, nu ar fi o idee rea să aranjați în gând, imaginar, mobilierul principal (patul și dulapul) și să faceți un plan de amplasare a acestora. Astfel veți dobândi o idee ceva mai clară despre ce mobilier s-ar potrivi în spațiul pe care îl aveți la dispoziție.

De asemenea, veți dobândi mai multă claritate ce dimensiuni de pat și dulap trebuie să căutați, și dacă va rămâne loc pentru mobilier suplimentar, spre exemplu - o comodă, noptiere sau orice altă piesă de mobilier pe care ați visat s-o aveți în cea mai intimă cameră din locuință.

green bedroom.jpg (304 KB)

Un set sau piese individuale de mobilier?

Dacă aveți suficient spațiu, doriți să economisiți niște bani sau nu aveți chef să căutați și să asortați mobilierul, achiziția unui set de mobilier pentru dormitor ar putea fi o soluție bună pentru dvs.

Seturile standard includ tot ce aveți nevoie, precum - un pat confortabil, un dulap și două noptiere. Pe piață sunt disponibile și seturi cu mai multe piese care includ și comode, rafturi, dulapuri, etajere, mese de toaletă, băncuțe și multe altele, pe lângă mobilierul de bază pentru dormitor.

Sau, dacă doriți să abordați puțin mai artistic amenajarea și să aduceți mai multă personalitate camerei, puteți alege singuri diferitele piese de mobilier. Trebuie doar să știți de ce mobilă exact aveți nevoie și să cumpărați mobilă modul cu modul.

Acesta este locul în care trebuie să deschidem o paranteză și să vă spunem că nu trebuie să vă faceți griji dacă mobilierul din dormitorul dvs. nu este într-un singur stil sau culoare. Spunem acest lucru deoarece, potrivit designerilor de interior, este chiar preferabil să existe o ușoară nepotrivire între stilul patului și restul mobilierului.

big bedroom.jpg (42 KB)

Acordați atenție calității

Dormitorul este locul în care veți petrece mult timp. De aceea, calitatea mobilierului cu care îl veți mobila este extrem de importantă.

Sfatul nostru este să acordați o atenție mare calității patului și a saltelei. Spunem acest lucru deoarece patul nu este doar punctul central al camerei, ci și locul în care o persoană își petrece ⅓ din viață.

Din acest motiv este musai necesar să fiți absolut siguri că patul pe care veți dormi și în vă veți odihni îndeplinește nevoile dvs. specifice, este potrivit pentru dimensiunile dvs., iar salteaua are fermitatea potrivită și vă poate oferi confortul și susținerea de care au nevoie spatele și corpul dvs. în timp ce dormiți.

Altfel spus: Atunci când alegeți un pat, nu faceți niciodată compromisuri în ceea ce privește calitatea, chiar dacă bugetul dvs. este limitat. Vă puteți permite să cumpărați o măsuță de toaletă, noptiere sau o altă piesă de mobilier de calitate puțin mai redusă, dar nu faceți compromis cu patul și salteaua.

white bedroom.jpg (45 KB)

Materialele sunt foarte importante

De fapt, calitatea mobilierului pe care îl veți cumpăra pentru dormitorul dvs. depinde în mare măsură de materiale. Așadar, este foarte important să vă familiarizați cu principalele tipuri de materiale folosite pentru producția mobilierului înainte de a achiziționa piesele, pentru a lua o decizie informată pentru mobilierul din dormitor.

În această ordine de idei, materialele care sunt folosite la fabricarea mobilierului de dormitor sunt, în principiu, aceste câteva opțiuni:

  • lemn
  • PAL și MDF melaminat

Lemnul este un material ecologic, durabil, foarte frumos, dar și destul de scump. Cât despre mobilierul din lemn, acesta se prezintă solid, clasic și elegant, dar are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și menține aspectul imaculat.

Dacă aveți la dispoziție un buget mai generos și dormitorul dvs. este de dimensiuni mari, mobilierul din lemn masiv, cum ar fi fagul, stejarul, nucul, nu numai că se va potrivi perfect în cameră, dar dacă sunt făcute bine și de calitate, va aduce bucurie nu doar în viața dvs., ci și va putea fi folosit și de copiii dvs.

Pe de altă parte, mobilierul realizat din PAL melaminat și MDF (MDF-ul fiind opțiunea mai des aleasă) este preferat de 95% dintre cumpărători, fiind de o calitate destul de bună, și fiind disponibil într-o varietate foarte mare de dimensiuni, modele și culori, iar prețurile fiind foarte accesibile.

În plus, acest mobilier este foarte ușor de întreținut, mult mai ușor decât mobilierul solid și putând fi mutat și schimbat când și cum doriți.

modern bedroom.jpg (53 KB)

Nu subestimați stilul

Într-adevăr, dormitorul este o cameră destinată exclusiv dvs. și partenerului dvs. (dacă aveți). Nu veți primi musafiri în dormitor și nici nu-l veți ceda în cazul în care prietenii sau rudele rămân peste noapte.

Totuși, acest lucru nu înseamnă nicidecum că stilul în care mobilați dormitorul nu contează, dimpotrivă. De fapt, tocmai în dormitor puteți lăsa frâu liber imaginației dvs. și puteți opta pentru stilul care vă place cel mai mult. Și nu contează dacă stilul preferat al dvs. este clasic, modern, retro, japonez, scandinav, industrial sau shabby chic.

Important este să vă placă și să vă simțiți confortabil printre piesele de mobilier pe care le-ați ales singuri și cu care v-ați mobilat oaza această de liniște și tihnă din casă.

bedroom.jpg (76 KB)

Alegeți cu grijă culorile

Dormitorul, așa cum am menționat deja de câteva ori, este oaza dvs. de liniște și de odihnă și depinde de dvs. ce culori alegeți.

Dar dacă mai aveți nevoie și de părerea noastră, sfatul nostru este ca, dacă încăperea este mică, ar fi de preferat să optați pentru culori mai deschise și mai fresh pentru mobilier. Spunem acest lucru deoarece culorile deschise precum albul, ecru, șampanie și altele, nu numai că măresc vizual spațiul, dar conferă camerei un aspect mai luminos și mai deschis.

Pe de altă parte, dacă vă doriți ca dormitorul dvs. să aibă un aspect clasic, confortabil și cald, atunci mobilierul în culoarea lemnului natural ar fi o alegere bună.

Iar dacă aveți spirit boem și doriți să aduceți un pic mai mult romantism, lejeritate și veselie în încăpere, sfatul nostru este să nu vă temeți de culori mai deschise, mai vii și mai expresive, cum ar fi turcoazul pentru pat, verdele mediteranean pentru noptiere și albul pentru dulap.

scandinavian bedroom.jpg (61 KB)

Stabiliți un buget aproximativ

Acest lucru este foarte important, deoarece dacă știți ce buget aveți, vă puteți limita căutarea, urmărind să cumpărați mobilier în intervalul de preț care se potrivește bugetului dvs.

Spre exemplu, dacă nu aveți un buget foarte mare, dar totuși țineți să aveți mobilă de dormitor de calitate, puteți căuta mobilier de dormitor individual sau seturi de la magazine precum Expedo, care oferă mobilier de calitate dovedită la prețuri foarte accesibile.

tea in bed.jpg (58 KB)

Depozitarea trebuie să fie o prioritate

Am vorbit despre cât de importante sunt patul și salteaua și ne menținem părerea. Dar dacă nu aveți unde să vă puneți hainele, ce fel de dormitor ar fi acela? De aceea, atunci când alegeți mobilierul pentru dormitor, vă sfătuim să nu uitați să luați în considerare achiziția de suficiente piese de mobilier care oferă destul spațiu de depozitare.

Spre exemplu, dacă dormitorul dvs. este de dimensiuni decente, puteți opta pentru un șifonier din trei sau patru corpuri, pentru a fi liniștit că toate hainele dvs. vor fi depozitate într-un singur loc, iar camera va arăta întotdeauna îngrijită și ordonată.

Dacă nu sunteți atât de norocos și camera este mai mică, atunci ați putea lua în considerare un pat cu spațiu de depozitare dedesubt și un șifonier mai mic, alături de una sau două comode.

În cazul în care nu aveți deloc spațiu pentru șifonier, atunci puteți lua în considerare un pat cu spațiu de depozitare dedesubt, o comodă orizontală cu mai multe sertare și puteți adăuga la acestea câteva comode verticale mai micuțe, cu sertare.

cosy bedroom.jpg (61 KB)

Nu uitați să adăugați accesoriile suplimentare

Este important de reținut este că dormitorul este locul dvs. intim și personal, și pentru ca dvs. să vă simțiți bine și confortabil în acesta, trebuie să se potrivească personalității dvs.

De aceea, indiferent de stilul de mobilier pe care îl alegeți, este o idee bună să adăugați ceva, chiar dacă este vorba de ceva mic, care să dea o notă de personalitate spațiului.

Acest ceva poate fi un accesoriu, cum ar fi o lampă elegantă pe noptieră, o figurină prețioasă sau un tablou preferat.

Poate fi și un covor colorat pe podea, un balansoar lângă fereastră, o zonă de lectură și relaxare improvizată, lenjerie de pat elegantă, o pătură aruncată artistic peste cadrul patului sau o oglindă mare, mobilă, care lărgește spațiul vizual.

bed Dota.jpg (232 KB)

Câteva sfaturi suplimentare

Verificați instrucțiunile

Aproape toată mobila disponibilă în prezent pe piață ajunge la dvs. dezasamblată, însemnând că va trebui fie să angajați profesioniști care să o asambleze, fie să încercați să urmați singuri instrucțiunile.

Dacă optați pentru a doua variantă, atunci când primiți patul, dulapul sau comoda, asigurați-vă că în pachetul care însoțește obiectele de mobilier sunt incluse instrucțiunile și tot ce aveți nevoie pentru a le asambla.

Acordați atenție sporită picioarelor mobilierului

După cum știți, podelele din apartamente nu sunt întotdeauna perfect plane și acest lucru cauzează adesea probleme. De aceea vă sfătuim, dacă aveți posibilitatea, să optați pentru mobilier cu picioare reglabile.

De asemenea, este o idee bună să aveți sertare care se închid ușor și dulapuri care au opritori de ușă.

Cumpărați din magazine verificate

În prezent, există un număr foarte mare de magazine care oferă mobilier pentru dormitor și, practic, puteți alege să cumpărați de la magazinul care oferă mobilierul care vă place cel mai mult atât ca stil, cât și ca preț.

Dar dacă doriți să fiți siguri de calitatea mobilierului pe care îl cumpărați, vă sfătuim să cumpărați numai de la magazine verificate, care s-au dovedit de-a lungul timpului a fi puncte de vânzare care nu fac compromisuri în ceea ce privește calitatea.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile