Seturi de canapele și paturi boxspring - nu numai că vi le vom aduce, ci le vom și asambla și vom prelua și mobila veche

Sfaturi pentru alegerea patului pentru dormitor

Alexandra Doskočilová
10.10.2022

Vă gândiți de ceva vreme să vă schimbați patul din dormitor, dar tot amânați acest lucru pentru că nu prea știți cum să faceți alegerea potrivită.

Stați liniștiți. Noi suntem aici pentru a vă împărtăși câteva idei și sfaturi pentru alegerea unui pat pentru dormitor, cu care sperăm că o să vă ajutăm să faceți mai repede și mai ușor față cu alegerea achiziției unui pat potrivit.

Sfaturi pentru alegerea patului pentru dormitor

Cum alegeți un pat pentru dormitorul dvs.?

Mărimea contează mereu

Suntem siguri că ați răsfoit deja câteva magazine și v-au plăcut cel puțin câteva modele de paturi care credeți că ar fi potrivite pentru dormitorul dvs.

Dacă acesta este într-adevăr cazul, vă felicităm pentru alegerea rapidă, dar vă sfătuim totuși să nu vă grăbiți cu achiziția patului.

Spunem acest lucru pentru că mobilierul din magazin, inclusiv paturile din dormitor, nu numai că sunt extrem de numeroase, dar sunt și stivuite unul lângă altul.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074127.jpg (135 KB)

Boxspringbett ISLAND inkl. Matratze+Rost

Adică, este foarte posibil ca dimensiunea patului pe care l-ați ales în magazin să pară potrivită pentru camera dvs., dar în practică se dovedește că nu este chiar așa.

Și atunci când achiziționați articolul din magazin și îl așezați în dormitor este prea probabil să constatați că dimensiunea patului este prea mare sau mult mai mică pentru spațiul pe care îl aveți cu adevărat.

Așadar, înainte să vă grăbiți spre casă sau înainte să apăsați butonul "Cumpără" din magazinul online, faceți un pas înapoi, intrați în dormitor și priviți cu atenție încăperea.

Decideți unde doriți să puneți patul, măsurați atent spațiul de care dispuneți și notați dimensiunile pe o foaie de hârtie.

Astfel o să vă feriți de greșeala de a cumpăra un pat pentru dormitor care nu se potrivește dimensiunilor acestuia.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074502.jpg (113 KB)

Polsterbett Boxspring SICILIE

Alegeți cu atenție materialul

Un pat nu este una dintre piesele de mobilier pe care o puteți înlocui cu ușurință în fiecare an.

Prin urmare, atunci când îl alegeți, este bine să acordați o atenție deosebită materialului și calității manoperei.

Nu este nevoie să vă spunem că de materialul din care este făcut patul depinde foarte mult de durata de viață a acestuia.

Vestea bună este că acum în magazine se oferă paturi realizate din diferite materiale și depinde doar de dvs. să decideți pentru care veți opta.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074521.jpg (122 KB)

Polsterbett Boxspring LINDT + Topper

Lemnul natural

Paturile pentru dormitor cu somiere și tăblii din lemn natural sunt foarte populare datorită rezistenței și durabilității lemnului, precum și a aspectului natural al materialului, care conferă patului un aspect extra şic și de lux.

Detrimentele acestui material sunt câteva.

Anume:

 • Este mai dificil de prelucrat, ceea ce face ca prețul mobilierului, inclusiv al paturilor, să fie mai mare.
 • Modelele de pat sunt destul de grele și greu de mutat.
 • Mobilierul din lemn natural este mai greu de întreținut
 • Paturile din lemn masiv nu se potrivesc tuturor stilurilor de amenajare interioară

Sursă imagine: pixabay.com

Metal

Modelele cu construcție metalică sunt, de asemenea, destul de populare, deoarece metalul este un material cu viață lungă și foarte durabil.

Dezavantajul paturilor din fier forjat este că, în ciuda faptului că sunt tratate cu diferite vopsele anticorozive, în timp, tot apare  rugina și fie cadrul patului, fie tăblia, trebuie vopsite din nou, sau în cel mai rău caz - trebuie cumpărat un pat nou.

PAL sau MDF

În ultimii douăzeci și ceva de ani, din ce în ce mai mulți producători de mobilier aleg să folosească materiale precum PAL melaminat sau MDF, iar acest lucru nu este fără motive.

Ambele materiale sunt rezistente și ușoare, ceea ce, alături de prețul mai mic, face ca mobilierul de dormitor și paturile din PAL melaminat sau MDF să fie foarte populare printre cumpărătorii care caută o calitate bună la un preț accesibil.

Snímek obrazovky 2022-10-17 075456.jpg (20 KB)

Doppelbett BONY + Rost

În plus, deoarece aceste materiale se pot prelucra relativ de rapid și de ușor, din ele se pot realiza paturi și orice alt tip de mobilier de diferite dimensiuni, modele și culori.

Dacă trebuie să menționăm vreun dezavantaj al PAL-ului melaminat și al MDF-ului, atunci singurul lucru pe care îl putem spune este că, în comparație cu lemnul natural, ambele materiale au o durată de viață puțin mai scurtă.

Acordați atenție funcțiilor patului

Înainte de a face alegerea finală, întrebați-vă dacă doriți să folosiți patul în alte scopuri în afară de somnul sănătos și relaxarea.

Spre exemplu, dacă aveți nevoie de spațiu de depozitare suplimentar, puteți lua în considerare achiziționarea unui pat confortabil în dormitor cu sertare suplimentare sau un mecanism de ridicare care vă va oferi spațiul de care aveți nevoie pentru a depozita lenjeria, hainele și lucrurile.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074559.jpg (108 KB)

Gepolstertes Boxspring GLORIA + Stauraum + Topper KOSTENLOS

Sau, dacă vă place să vă uitați la televizor în timp ce stați confortabil în pat, atunci nu ar fi o idee rea să vă uitați la modelele care vin în set cu dulapuri TV, comode sau alte tipuri de mobilier pe care puteți așeza televizorul.

Vă place să citiți înainte să adormiți? În acest caz, poate este bine să optați pentru un pat înalt care vine în set cu noptiere. Acestea vă pot oferi confortul și comoditatea de care aveți nevoie.

Alegeți tipul de pat potrivit

Există o gamă extrem de largă de tipuri de paturi disponibile pe piață, printre care putem menționa:

 • Paturi clasice cu tăblii înalte
 • Paturi fără tăblii
 • Paturi înalte
 • Modele joase
 • Modele cu baldachin
 • Paturi tapițate
 • Boxspring și multe altele.

Care este tipul de pat pentru dormitor pe care-l veți alege, depinde în întregime de dvs. Trebuie însă să țineți cont de dimensiunea camerei, precum și de preferințele dvs. personale și de nevoile specifice.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074615.jpg (84 KB)

Polsterbett NICKY

Nu uitați de saltea și de somieră

Una dintre greșelile pe care nu puține persoane le fac atunci când aleg un pat, este să subestimeze alegerea saltelei.

Nu faceți și dvs. această greșeală, deoarece de alegerea unei somiere și a unei saltele depinde dacă vă veți simți confortabil în timpul somnului sau dacă vă veți trezi obosiți, încordați sau chiar simțindu-vă de-a dreptul ca „mahmuri”.

Sfatul pe care vi-l putem da la acest capitol, este să combinați alegerea patului cu alegerea și achiziționarea unei saltele noi.

Vă sfătuim astfel, deoarece saltelele și paturile trebuie să „funcționeze” într-o simbioză perfectă și să se potrivească bine.

Alegeți cu precizie designul și culoarea

Patul este piesa centrală de mobilier din dormitorul dvs. și, pe lângă faptul că este confortabil și vă garantează un somn profund și sănătos, trebuie să fie și elegant, frumos și proiectat pentru a se potrivi cu stilul în care ați amenajat camera.

În magazinele fizice și online, paturile sunt disponibile într-o varietate de modele și culori.

Altfel spus, este necesar doar să vă decideți dacă să alegeți un pat în stil clasic, modern, vintage sau japonez, sau să optați pentru un pat cu design scandinav, art deco, baroc sau de alt tip.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074639.jpg (116 KB)

Polsterbett Boxspring GOJA + Topper

Același lucru este valabil și pentru alegerea culorii patului. Acesta trebuie să se potrivească cu culorile restului mobilierului și, totodată, să definească ambianța generală a dormitorului.

Investiți în calitatea patului

Așa cum am menționat puțin mai sus în articol, nu cumpărați un pat pe care veți dormi doar un singur sezon.

Investiți destul de mult într-o piesă de mobilier pentru care sperați că vă va „servi” mulți ani de acum încolo.

De aceea, este important să luați în considerare calitatea construcției atunci când alegeți un pat pentru dormitorul dvs.

Altfel spus, înainte să faceți achiziția, asigurați-vă că patul nu este doar frumos și de dimensiunea potrivită pentru dormitorul dvs., ci și că este realizat calitativ și fără defecte.

Acordați atenție specială feroneriei, practic îmbinărilor patului, interesați-vă de calitatea materialului ales care a fost folosit pentru construcția principală, iar dacă modelul este tapițat asigurați-vă că țesătura este de calitate și rezistentă.

Snímek obrazovky 2022-10-17 074658.jpg (133 KB)

Gepolstertes Boxspringbett BETANIA

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile