LIVRARE și RIDICARE LA ETAJ GRATIS la comenzile plasate în perioada 10.04- 21.4. la tot | Cumpărați ACUM!

Sfaturi utile pentru alegerea patului pentru copil

Alexandra Doskočilová
24.10.2022

Spre deosebire de noi, copiii, mai ales atunci când sunt mici, își petrec cea mai mare parte a zilei în pat.

De aceea, este foarte important ca patul pentru copil, în care copilul doarme și se joacă, să fie absolut sigur, comod și confortabil.

Sfaturi utile pentru alegerea patului pentru copil

Dar cum să faceți alegerea potrivită printre imensa varietate de tipuri, modele și dimensiuni de paturi pentru copii?

Dacă rămâneți cu noi încă puțin timp, vom încerca să vă ajutăm, prezentându-vă unele dintre cele mai importante criterii la care trebuie să fiți atenți atunci când alegeți un pătuț.

Snímek obrazovky 2022-10-17 081820.jpg (57 KB)

Sfaturi practice pentru alegerea patului pentru copil

Începeți prin a determina bugetul

Vremurile pe care le trăim necesită o bună planificare bugetară. Și nu, asta nu înseamnă că trebuie să economisiți bani în detrimentul calității patului - nu faceți asta sub nicio formă.

Înseamnă doar să fiți realist în privința sumei pe care v-o permiți s-o cheltuiți și să începeți căutarea unui pătuț pentru micuțul dvs. în funcție de aceasta.

De exemplu, dacă bugetul de care dispuneți nu este foarte mare, în loc să căutați cel mai scump pat de un anumit brand pentru bebelușul sau copilul dvs., vă puteți concentra căutarea pe paturi pentru copii și bebeluși de la producători care oferă o calitate mare, dar la prețuri ceva mai accesibile.

Pe piață se oferă în prezent o mare varietate de paturi pentru copii - modele moderne, elegante, confortabile și mai ales de calitate, la prețuri accesibile, de la producători care, deși nu sunt la fel de populari, nu fac compromisuri cu calitatea articolelor pentru copii pe care le oferă.

Obrázek2.jpg (41 KB)

Luați în calcul vârsta copilului

Nu este nevoie să vă spunem că pătuțurile pentru nou-născuți sunt diferite de cele pentru copiii mai mari.

De aceea, este important să luați în considerare vârsta copilului pentru care alegeți pătuțul în cauză.

Pat pentru nou-născuți

Alegând un pătuț pentru bebelușul dvs. nou-născut, de exemplu, trebuie să decideți dacă alegeți un pătuț/coșuleț sau un leagăn.

Spunem acest lucru deoarece, deși ambele tipuri sunt concepute pentru bebeluși și copii foarte mici, ele diferă atât prin dimensiuni și construcție, cât și prin durata de timp în care copiii le pot folosi.

Leagănele, spre exemplu, sunt foarte confortabile și potrivite pentru camerele de copii și dormitoarele care nu au oferă spațiu, dar sunt de dimensiuni mai mici și copiii pot dormi confortabil doar în primele luni de viață.

Țarcurile cu dublă funcționalitate sau pătuțurile sunt mai voluminoase și prețul lor este puțin mai mare, dar sincer spus, sunt preferate de părinți, deoarece cei mici pot dormi în ele de la naștere până la vârsta de 2-3 ani sau chiar mai mult.

În plus, majoritatea modelelor de acest tip de paturi pentru copii au sertare convenabile pentru depozitarea hainelor și a lucrurilor, ceea ce este un alt avantaj.

Obrázek3.jpg (50 KB)

Pat pentru copii cu vârsta de 4-5 ani.

Dacă sunteți în căutarea unui pătuț pentru copii mai mari, atunci puteți opta atât pentru un țarc cu dublă funcționalitate sau pentru un pat mai jos, cu protectoare laterale, cât și pentru paturi evolutive care "cresc" odată cu copilul.

Pat pentru copii cu vârsta de 5-6 ani.

Iar în cazul în care alegeți un pat pentru un copil și mai mare (peste 5 - 6 ani), atunci puteți lua în considerare achiziția unui pat tradițional (de o persoană).

O alegere bună pentru copiii mai mari pot fi, de asemenea, paturile supraetajate, paturile cu baldachin, modelele în formă de mașină, minge, rachetă sau altă formă distractivă, precum și pătuțurile evolutive (practic, un pat extensibil).

Obrázek4.jpg (62 KB)

Acordați atenție specială saltelei

Atunci când alegeți o saltea pentru patul copilului dvs., indiferent dacă ați optat pentru un țarc cu dublă funcționalitate, un leagăn sau un pat stadnard, este bine să alegeți saltele mai ferme.

Vă sfătuim să optați pentru saltele ferme, pentru că pe lângă faptul că oferă un loc confortabil de dormit, acestea sunt foarte benefice pentru sănătatea bebelușului și a copilului, deoarece oferă suportul perfect pentru coloana vertebrală a celui mic.

De asemenea, este bine ca salteaua să fie cu tratament anti-acarian, hipoalergenică, ușor de curățat și, dacă este posibil, să aibă o protecție împotriva udării patului noaptea.

Cât despre dimensiuni, salteaua pentru copii trebuie să aibă o grosime cuprinsă între 13 și 20 cm, iar lățimea și lungimea trebuie să se potrivească perfect cu somiera și cadrul patului.

Sfat util: Dacă nu sunteți sigur pentru ce saltea este bine să optați - saltea simplă sau dublă pentru pătuțul bebelușului sau al copilului dvs., sfatul nostru este să alegeți o saltea dublă.

Saltelele cu două fețe (duble) sunt mai ușor de curățat, pot fi întoarse în funcție de anotimp (iarnă/vară), iar copilul dvs. va dormi pe ele mai mult timp.

Obrázek5.jpg (40 KB)

Nu subestimați materialele din care este realizat patul copilului dvs.

Calitatea pătuțului, precum și siguranța copilului dvs. depind de materialele acestea. Acesta este motivul pentru care vă sfătuim să le acordați o atenție deosebită.

În prezent, există pe piață paturi pentru copii și pătuțuri din diferite materiale, precum - lemnul, PAL-ul, MDF-ul, metalul și altele, din care puteți alege.

Absolut logic, se preferă mobilierul (inclusiv paturile pentru copii) din lemn natural, deoarece lemnul este un material ecologic, are viața lungă de exploatare și extrem de durabil.

Din păcate, paturile realizate din lemn sunt destul de masive, grele, iar prețul unui astfel de pat nu este cel mai accesibil.

De aceea, marea parte a părinților optează pentru achiziționarea unui pat pentru copii sau bebeluși fabricat din PAL sau MDF, deoarece aceste materiale nu sunt doar suficient de puternice și durabile, ci și mult mai ușoare decât lemnul masiv.

În plus, din PAL sau MDF se pot realiza paturi pentru copii în orice dimensiune, culoare și design, iar prețul lor este mult mai acceptabil și accesibil pentru familiile cu venituri medii.

Obrázek6.jpg (49 KB)

Pătuțurile din metal sunt, de asemenea, foarte apreciate și căutate în acest moment, deoarece metalul este extrem de puternic și durabil. Dezavantajele pătuțurilor cu cadru metalic sunt că nu se potrivesc cu toate stilurile de mobilier și că prețul lor este puțin mai mare decât al paturilor realizate din PAL sau MDF.

Decideți unde să doriți să puneți patul

În ceea ce privește dacă este sau nu o idee bună să așezați pătuțul în dormitorul părinților, nu există un răspuns unic, aplicabil tuturor sau 100% corect.

Potrivit unor experți și a marii majorități a părinților, este bine ca pătuțul nou-născutului să fie amplasat în dormitorul părinților cel puțin în primele câteva luni.

În acest fel, pe de o parte, bebelușul va dormi mai profund și mai liniștit, deoarece va simți apropierea părinților săi, iar pe de altă parte, este mai ușor pentru părinți să monitorizeze copilul în timpul somnului și să reacționeze rapid în cazul în care acesta plânge.

Pe de altă parte, alți părinți și specialiști consideră că varianta mai bună este ca pătuțul copilului să fie pus în camera copilului iar copilul să doarmă în el încă din naștere.

În susținerea afirmației lor, experții subliniază faptul că bebelușii care dorm singuri în camera lor de copil, devin într-o etapă ulterioară mai independenți și se descurcă mai bine singuri în viață.

Obrázek7.jpg (48 KB)

Siguranța primează

Deși am lăsat siguranța pe ultimul loc pe lista noastră de sfaturi pentru alegerea unui pătuț, aceasta este de fapt primul lucru de care trebuie să țineți cont.

Ce dorim în fapt să spunem?

Acordați atenție calității construcției pătuțului

Indiferent de tipul de pătuț sau de pat pentru copii pe care îl alegeți, este imperativ să acordați atenție calității construcției.

Altfel spus, verificați dacă îmbinările și piesele de îmbinare sunt din metal, solide și realizate corespunzător. De asemenea, asigurați-vă că toate marginile sunt rotunjite, iar tăblia la cap și baza sunt bine nivelate.

De asemenea, nu ar fi o idee rea să verificați distanța dintre somieră și cadrul saltelei, mai ales dacă achiziționați cadrul și salteaua separat.

Luați în considerare înălțimea patului

Este o idee bună ca patul să nu fie la o distanță mai mare de 30 cm de podea. Un pat cu înălțime mai mică îi va permite copilului să urce și să coboare mai ușor din pat și va preveni, cu siguranță, orice cădere.

Asigurați-vă că protecțiile laterale sunt suficient de înalte

Nu numai că trebuie să fie stabile și suficient de înalte pentru ca copilul să nu poată cădea prin ele, dar elementele sale laterale trebuie să fie la o distanță care să împiedice căderea micuțului prin ele.

De asemenea, nu ar fi o idee rea să aveți posibilitatea de a elimina barele (sau elementele laterale ale protecției) după o perioadă de timp, atunci când copilul este suficient de mare și nu va mai avea nevoie de ele.

Obrázek8.jpg (42 KB)

Asigurați-vă că patul nu conține vopsele și acoperiri toxice

Deoarece cei mici pun gura adesea pe cadrul sau protecția laterală, trebuie să fiți absolut sigur că la fabricarea patului pe care vă gândiți să îl cumpărați nu au fost folosite lacuri, vopsele sau adezivi dăunători.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile