15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Solicitări pentru designul unui living deschis, cu bucătărie

Interesul față de alimentația sănătoasă a crescut foarte mult în ultimii ani și tot mai mulți oameni au început să petreacă mult timp în bucătărie și să se dedice noului lor hobby.

Totuși, pentru a profita la maximum de bucătărie, aveți nevoie de mult spațiu, care lipsește aproape întotdeauna în locuințele moderne.

Solicitări pentru designul unui living deschis, cu bucătărie

De aceea, în ultimii ani, tendința de organizare a bucătăriei și a livingului într-un spațiu comun și unitar a început să se impună în compartimentarea locuințelor.

Scopul este de a oferi atât suficient spațiu liber pentru prepararea alimentelor, cât și un loc în care să se poată desfășura o serie de alte activități.

Spațiul deschis nu doar că facilitează trecerea, dar bucătăria cu zonă de luat masa devine din ce în ce mai mult unul dintre spațiile preferate de socializare, în care familia și prietenii se distrează împreună.

Cu alte cuvinte, dacă bucătăria și sufrageria sunt combinate într-o singură încăpere, puteți să discutați și să vă distrați cu prietenii în timp ce gătiți, să vă uitați împreună la filme, să vă jucați jocuri de societate și să faceți o mulțime de alte lucruri împreună.

retro kitchen.jpg (65 KB)

Am discutat despre tendințele în materie de design în locuințele moderne, am avut o scurtă discuție despre beneficiile combinării bucătăriei cu livingul și, probabil, sunteți nerăbdător să aflați cum creați un spațiu deschis elegant și funcțional și în locuința dvs.

Care sunt solicitările pentru designul unui living deschis, cu bucătărie. Punctele organizatorice comune prezentate în șase etape de bază

Evaluați cu atenție spațiile

Majoritatea oamenilor cred că nu este nimic complicat în organizarea unui spațiu comun. Că trebuie doar să alegeți și să instalați o bucătărie elegantă și frumoasă, să luați în considerare achiziționarea mesei de sufragerie și a scaunelor și sunteți gata.

Adevărul este că, dacă doriți să creați un spațiu cu adevărat elegant, modern și funcțional, va trebui să vă străduiți puțin mai mult.

Și primul lucru cu care trebuie să începeți este să evaluați suprafața disponibilă în care vă puteți amplasa bucătăria-living.

Odată ce ați determinat în mod clar spațiul liber de care dispuneți, trebuie să decideți în ce parte a încăperii veți instala corpurile de bucătărie și unde veți amplasa zona de luat masa.

Dacă ne permiteți să vă dăm câteva sfaturi, vă recomandăm să montați bucătăria pe peretele cel mai îndepărtat de la ușa intrare în încăpere. În acest fel, bucătăria va fi poziționată în cel mai retras și confortabil loc de lucru și va fi cât mai departe de ușa de la intrare, unde de obicei „domnește” cel mai mare haos.

În ceea ce privește partea de living, îl puteți poziționa fie paralel cu bucătăria, fie perpendicular, iar ceea ce influențează cel mai mult modul în care poziționați această parte, este cât metri pătrați aveți la dispoziție și, cel mai important, forma camerei.

white kitchen.jpg (47 KB)

Optați pentru suprafețele potrivite

Deoarece spațiul este deschis, chiar și cea mai mică nepotrivire va atrage privirile. Așadar este foarte important să studiați cu atenție opțiunile disponibile pentru suprafețe și finisaje atât pentru zona de lucru, ușile din spate și ușile dulapurilor din bucătărie, cât și pentru podeaua din living.

Suprafețele și finisajele trebuie să creeze o armonie stilistică în ambele părți ale acestei încăperi comune, să se potrivească cu restul mobilierului și, mai presus de toate, să fie realizate din materiale de calitate, durabile și rezistente la zgârieturi.

big dining room.jpg (63 KB)

Limitați-vă la un maxim de trei nuanțe de culori

Combinația de culori potrivite joacă un rol important în amenajarea și mobilarea bucătăriei cu living deschis. Pentru ca spațiul să nu pară haotic, ar fi o idee bună să vă limitați opțiunile la un maxim de trei nuanțe de culoare cu care să experimentați.

Vă recomandăm să optați pentru culori neutre, pe care le puteți combina și asorta după bunul dvs. plac.

Iar dacă doriți totuși să aveți o culoare mai vie, adăugați doar câteva tușe, cum ar fi un accesoriu colorat, o vază în culoare vie și un tablou colorat pe perete. Astfel veți aduce suficientă bună dispoziție fără a strica armonia și fără a perturba echilibrul creat de culorile principale.

big kitchen.jpg (48 KB)

Luați în considerare soluția cea mai practică și adecvată pentru a "separa" bucătăria și livingul

V-am pus în încurcătură? De fapt, deși vorbim despre un design comun și un spațiu comun de bucătărie și living, din ce în ce mai des arhitecții și designerii adaugă a.z. “elemente filtru”, care permit o mai bună definire și delimitare a diferitelor zone.

În această ordine de idei, dacă decideți că doriți să adăugați și astfel de filtre delimitatoare, puteți "despărți" bucătăria de living sau de sufragerie printr-un perete de sticlă sau o ușă glisantă din sticlă.

Un alt mijloc foarte eficient de a separa vizual cele două încăperi din spațiul deschis este plasarea unor rafturi elegante sau a unor lamele de lemn care să dezvăluie legătura dintre bucătărie și living, arătând totodată și în mod clar unde sunt limitele dintre cele două încăperi.

Nu putem lăsa nemenționate și unele dintre cele mai populare și preferate moduri de "delimitare" sau de zonare a spațiului deschis, cum ar fi plasarea mesei de luat masa, a canapelei sau a insulei de bucătărie ca separatoare.

Mulți oameni folosesc, de asemenea, diferite tipuri de iluminat, diferite tipuri de pardoseală și chiar diferite niveluri ale podelei sau ale tavanului ca elemente separatoare.

Optați pentru mobilier funcțional

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun persoanele care doresc să creeze o bucătărie deschisă cu zonă de luat masa este ce tip de bucătărie să aleagă.

Sfatul nostru este să optați pentru o bucătărie de tip liniar, pe care s-o puteți aranja pe un singur rând, eventual de la perete la perete. Astfel, veți avea suficient spațiu pentru toate aparatele electrocasnice și veți putea organiza o zonă de lucru perfectă pentru a vă dedica hobby-ului dvs. preferat.

Dacă spațiul vă permite, puteți adăuga și o insulă frumoasă la bucătăria dvs. liniară, care va oferi spațiu suplimentar și va acționa ca un element "separator" între bucătărie și zona de luat masa. Dar asta numai dacă aveți cu adevărat un spațiu suplimentar pe care doriți să-l umpleți.

Decorați cu cap și atenție la detalii

Și fără să vă spunem noi, dvs. știți că decorarea, deși la prima vedere poate părea ceva nu atât de important, joacă de fapt un rol principal în aspectul general al încăperilor.

De aceea, este bine să vă gândiți foarte bine la modul în care veți decora spațiul de tip „open space”, astfel încât bucătăria și livingul să arate elegant, modern, sofisticat și - nu în ultimul rând - să se simtă simbioza dintre cele două încăperi.

 small kitchen.jpg (58 KB)

Folosiți-vă imaginația și experimentați. Iar dacă vă este teamă să riscați, puteți avea întotdeauna încredere în practica încercată și testată, potrivit căreia nu veți da greș dacă decorați cu o vază inedită, o tavă de servire scumpă sau un bol de fructe elegant pe care să-l așezați pe masa principală.

Pe blatul de bucătărie, puteți pune la loc vizibil unele dintre accesoriile de bucătărie sau aparatele electrocasnice preferate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile