Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Somn sănătos - cum să alegi salteaua potrivită

Markéta Etrychová
26.10.2020

Somnul este cheia sănătății. Calitatea somnului este afectată de mulți factori, inclusiv mediul, patul, somiera și, nu în ultimul rând, salteaua. Cum să-l alegi pe cel potrivit și să te răsfățești cu un somn plin? Avem câteva sfaturi pentru dvs.

Somn sănătos - cum să alegi salteaua potrivită

RIGIDITATE ȘI ÎNÅLȚIME

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegeți o saltea nouă este rigiditatea (H). Este strâns legată de greutatea personală a utilizatorului. Pentru persoanele cu o greutate mai mare, recomandăm în general saltele cu rigiditate mai mare. În timp ce pentru persoanele cu greutate mai mică, salteaua sa aibe o rigiditate mai mică. Scara de rigiditate înregistrează un total de cinci grade și un bonus, cel cu rigiditate dublă.

Înălțimea optimă a saltelei pentru un adult este de 16 - 20 cm. Puteți recunoaște cu ușurință înălțimea ideală cu un test simplu. Dacă stai pe un pat cu o saltea și o somiera, picioarele trebuie să atingă pământul și genunchii trebuie să fie la un unghi de 90 de grade.

GREUTATE PERSONALĂ

Greutatea unei persoane afectează nu numai rigiditatea saltelei, ci și înălțimea. Salteaua trebuie să ofere confort și rezistență perfectă coloanei vertebrale. Persoanele cu o greutate mai mare ar trebui să aleagă saltele mai dure și mai înalte. Este important ca utilizatorul să nu „strivească” salteaua. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze capacitatea de încărcare, care este dată ca maximă. Saltelele mai moi și inferioare sunt mai potrivite pentru persoanele cu greutate corporală redusă sau pentru copii.

VÂRSTĂ ȘI GEN

Copiii și adulții au cerințe complet diferite atunci când aleg o saltea. Bărbații preferă o suprafață mai rigidă, în timp ce femeile preferă una mai moale.
Mulți factori trebuie luați în considerare la alegerea unei saltele pentru un copil. O saltea mai dură este mai potrivită, ceea ce va garanta dezvoltarea sănătoasă a coloanei vertebrale. Ar trebui să elimine umezeala, să fie ușor de întreținut și să respecte forma anatomică a corpului, vârsta și greutatea. Un protector de saltea impermeabil poate fi achiziționat pentru o întreținere mai ușoară.

1 spanek.jpg (20 KB)

SOMIERA

Chiar și salteaua de cea mai înaltă calitate fără o lamelă selectată corect nu va avea rezultatele dorite.
Somiera îmbunătățește proprietățile saltelei, ventilația acesteia, prelungindu-și astfel viața. Distribuie în mod optim presiunea exercitată asupra saltelei, resorturi suficient și menține corpul într-o poziție naturală.
Somiera este împărțita în lamele reglabile. Somiera cu plăci este inadecvata. Salteaua nu aeriseste, matrițele și acarienii se înmulțesc.

MATERIAL

LATEX

Saltelele din latex sunt foarte confortabile și populare. Se caracterizează prin elasticitate ridicată. Deformarea are loc numai la punctul de încărcare. În plus, aerisesc ușor umezeala. Sunt potrivite și pentru persoanele care suferă de alergii. Vă recomandăm combinarea cu o somiera lamelara.

ARCURI

Saltelele cu arc oferă un sprijin suficient pentru întregul corp. Acestea nu mai sunt saltele scârțâitoare sau incomode. Saltelele moderne cu arcuri folosesc două tipuri de arcuri, bonell sau geantă. Datorită arcurilor, saltelele sunt aerisite și asigură o circulație excelentă a aerului. Vă recomandăm să combinați cu o somiera cu lamele.

SPUMA

Saltelele din spumă sunt garantate ca fiind cele mai populare de pe piață. Este fabricat din mai multe tipuri de spumă, care sunt ușor de modelat și oferă proprietarului lor un confort ridicat. Tipurile individuale de spume se combină între ele, combinând astfel proprietățile lor unice. Saltelele din spumă pot fi combinate cu lamele.

 2 spanek.jpg (99 KB)

PE SCURT

  • Saltele mai dure și mai înalte - oameni cu greutate mai mare, bărbați
  • Saltele mai moi și mai mici - persoane cu greutate mai mică, femei
  • Rigiditate medie - copii și adulți
  • Înălțimea ideală a saltelei 16 - 20 cm (test de înălțime)

 

RECOMANDĂM: Vechea saltea este de mult și nu există bani pentru una nouă?! Încercați o soluție temporară - topper.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile