15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Stilul Nordic – alegerea firească a celor care iubesc să stea acasă

Linii curate, minimalism șic, armonie naturală și căldură. Cu aceste cuvinte se poate descrie stilul nordic. Numit și scandinav, deoarece amestecă diferite stiluri și influențe tipice țărilor nordice, astăzi stilul Nordic este unul dintre cele mai populare stiluri de design interior din lume.

Stilul Nordic – alegerea firească a celor care iubesc să stea acasă

Ce reprezintă acest stil?

Mișcarea de design a apărut la începutul secolului al XX-lea în Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda și Norvegia. Climatul dur îi obligă pe oamenii din aceste țări să se unească pentru a crea un mediu de viață cât mai confortabil și comod.

Până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, stilul era cunoscut în principal în țările scandinave, dar după sfârșitul său a câștigat o popularitate rapidă mai întâi în Europa și apoi în întreaga lume.

Marea popularitate a stilului Nordic se datorează simplității mobilierului, utilizării materialelor și texturilor naturale, introducerii luminii naturale și, mai ales, ideii că forma designului ar trebui să urmeze funcția.

Cu alte cuvinte, designul interior scandinav combină liniile curate și estetica minimalistă cu lucrarea tradițională și elementele multifuncționale.

Acesta este un stil universal care oferă multe oportunități de exprimare de sine. Frumos, confortabil și fără nimic în plus, stilul nordic este potrivit pentru toți cei cărora le pasă de confortul casei și doresc să aducă „hygge” în casa lor (cuvântul este danez și, odată cu acesta, danezii își definesc senzația de calm și confort).

Cum să vă amenajați locuința în stil scandinav?

Pariați pe culori albe și nuanțe deschise

Culorile sunt extrem de importante pentru orice stil de interior. Acestea acționează ca fundal pentru restul designului și ajută la armonia dintre celelalte elemente din amenajare.

În stilul scandinav, culoarea dominantă este albul. Dacă el nu este prezent, pur și simplu nu veți obține exact acest stil.

Desigur, nu tot ce este în casa  trebuie să fie alb. Nu. Puteți utiliza pe lângă culorile albe și și culori luminoase neutre și pale. În prezent foarte populare sunt culorile precum Millennial Pink, bej deschis, gri porumbel deschis, șampanie.

Alegeți mobilier cu linii curate

Mobilierul este cel care definește cel mai bine stilul nordic. Îl veți recunoaște prin siluetele simple, geometria, liniile curate și accentul pus pe materialele naturale.

Printre acestea nu veți găsi dulapuri voluminoase, decorațiuni în stil Baroc sau forme futuriste complicate. Nu. Designul mobilierului în stil scandinav este complet curat, extrem de funcțional, ergonomic și poate cu un pic de accent retro.

Principalul material utilizat la fabricarea mobilierului este lemnul (fag, frasin, pin), culorile sunt crude și naturale, formele - curate și simple, iar dimensiunile sunt rezonabile.

Unele dintre cele mai reprezentative caracteristici ale stilului nordic sunt:

  • canapele care se transformă
  • rafturi deschise
  • mese de cafea minimaliste
  • mobilier modular
  • mobilier din răchită și accesorii din ratan

Adăugați căldură prin accente

O diferență cheie între stilul scandinav și alte stiluri minimaliste este nivelul de confort.

În timp ce multe alte stiluri de design de interior minimaliste arată puțin reci și sterile, stilul nordic oferă spațiului căldură și confortul real al casei. Acest lucru se datorează accentelor liniștitoare care stau la baza conceptului scandinav „hygge”.

Pentru a introduce ”hygge” în casa dvs., adăugați perne colorate pe canapele, pături moi din lână, multă verdeață (pe podea și pe pereți), covoare groase și pufoase pe podea și candelabre strălucitoare.

Decorați pereții cu picturi colorate cu flori, postere înrămate sau fotografii de familie pentru a aduce și mai mult confort și căldură acasă.

1.jpg (137 KB)

Nu încărcați spațiul

Una dintre caracteristicile principale ale stilului scandinav este funcționalitatea spațiului și atenția la cele mai mici detalii. Cu alte cuvinte, regula principală în amanajarea în stil Nordic este să urmați maxima „mai puțin înseamnă mai mult”.

Prin urmare, este bine să ne concentrăm asupra formelor esențiale și simple în loc de materiale rare și forme complexe. Concentrați-vă pe mobilierul simplu, dar ergonomic și funcțional, care completează și nu încarcă spațiul.

Câteva idei practice pentru amenajarea în stil Nordic

Bucătărie

Dacă aveți o bucătărie mică și trebuie să profitați la maximum de fiecare centimetru de spațiu, acest stil de amenajare este perfect pentru dvs. Pentru a oferi mai mult spațiu camerei, pariați pe alb și nu doar pe pereți.

Faceți ca această culoare să fie prezentă pe podea, mobilierul de bucătărie, masă și scaune. Pentru a reduce senzația de răceală și sterilitate, adăugați accente de culoare pe pereți și podea. Nu veți greși dacă folositi puțin negru, doar pentru accent sau contrast.

Așezați dulapuri modulare, rafturi deschise pe pereți, adăugați blaturi ergonomice de bucătărie, o masă din material natural brut și în jurul său aranjați scaune simple din lemn sau scaune elegante Egg.

3.jpg (57 KB)

Livingul

Livingul este una dintre cele mai potrivite camere pentru mobilier în stil scandinav. Și aici ar trebui să urmați regula liniilor albe, din lemn și cu forme geometrice, dar să nu mergeți la extreme.

Deoarece camera de zi este camera în care se adună întreaga familie, aceasta ar trebui să aducă cel mai mare confort, căldură și comoditate. Prin urmare, este bine să „încălziți” camera adăugând mobilier în nuanțe deschise și tonuri calde.

Este bine ca mobilierul pe care îl alegeți pentru living să fie multifuncțional, ergonomic și mai ales confortabil.

Se potrivesc foarte bine:

  • canapelele extensibile
  • mese de cafea minimaliste cu compartiment de depozitare
  • unul - două scaune sau fotoliu în culori vii pentru accent
  • biblioteci din lemn
  • mobilier combinat cu rafturi și sertare deschise

Pentru a oferi și mai multă căldură și confort în casă, completați interiorul cu un candelabru cu o formă simplă, o lampă înaltă lângă canapea, un covor moale în tonuri deschise. Pentru a obține un finisaj complet, nu uitați de pernele moi, ghivecele cu verdeață, coșurile de răchită și tablourile colorate de pe pereți pentru accent.

Dormitor

Conceptul „hygge” se potrivește cel mai bine în amenajarea dormitorului. Și în această cameră domină culorile luminoase, lemnul și mobilierul funcțional, cu forme și linii curate.

Pentru a vă amenaja dormitorul în stil scandinav, nu veți greși dacă optați  pentru un pat confortabil, lat, din lemn de culoare deschisă sau PAL laminat, noptiere din același material, mai multe lămpi de podea sau veioze și un dulap multifuncțional.

Dacă camera este puțin mai mare, puteți așeza pe perete câteva rafturi deschise, un scaun din răchită sau un fotoliu confortabil lângă perete sau lângă fereastră. Pentru dormitor este permis ca decorațiunile să fie în culori mai strălucitoare și mai calde.

Și aici sunt prezente tablourile mari colorate pe pereți, perne în culori vii, covoare în culori deschise, coșuri de răchită pe podea și pături de lână, aruncate neglijent pe rama patului sau pe fotoliu.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile