RIDICARE LA ETAJ GRATUITA → pentru fiecare comanda plasata in luna august care contine un pat matrimonial

Taburetele - feluri și aplicații

Cu greu veți găsi un alt tip de piesă de mobilier ca să se încadreze atât de bine în interiorul casei dvs. pe cât o fac taburetele. Acest mobilier este extrem de practic, funcțional, confortabil și îl puteți folosi atât pentru a sta jos, cât și pentru a vă odihni picioarele, în loc de scaune de masă sau de bar și chiar pe post de măsuță mică.

Taburetele - feluri și aplicații

Ce sunt taburetele?

În general, acestea sunt un tip de scaune care, de obicei, nu au spătare sau cotiere. În funcție de designul și scopul lor, acestea pot fi de înălțime fixă sau pot fi reglabile în înălțime, tapițate sau cu șezut simplu din plastic, lemn sau metal, cu picioare joase, înalte sau fără picioare.

Felurile principale de taburete

Așa cum am menționat mai sus, taburetele sunt piese de mobilier extrem de confortabile, practice și funcționale. Acestea nu ocupă mult spațiu, sunt ușor de transportat și sunt potrivite pentru a completa interiorul oricărei încăperi din casă. Din acest motiv, tipurile de taburete disponibile în prezent pe piață sunt extrem de numeroase și nu există nicio modalitate de a le enumera pe toate.

Totuși, dacă ar trebui să numim câteva dintre principalele tipuri, ar fi următoarele:

Clasice

Acest tip de taburet (tabouret) are un design tradițional, care se caracterizează printr-o construcție din lemn, picioare joase din lemn și un șezut moale tapițat foarte confortabil.

În mod obișnuit, taburetele de tip clasic sunt folosite ca scaune suplimentare, motiv pentru care sunt adesea incluse în seturile de living. Sunt și foarte confortabile, fiind umplute cu arcuri tip Bonnell, nu ocupă spațiu și sunt ușor de transportat.

Acestea sunt cel mai des folosite pentru living, camerele de zi și în sufragerii, fac „pereche” perfectă cu alte piese de mobilier și, pe lângă faptul că oferă spațiu suplimentar de ședere, pot fi folosite și ca suport pentru picioare, ca masă mică și chiar ca accesoriu de decorare a camerei.

living room.jpg (76 KB)

Cu spațiu de depozitare

În ultimii ani, acest tip de taburete își găsesc loc în tot mai multe case, deoarece nu numai că au un design unic care se potrivește în orice interior, dar oferă și spațiu suplimentar de depozitare, pe lângă faptul că sunt și opțiune suplimentară de stat jos.

Spre deosebire de taburetele de tip clasic, care, în mod logic, au un design tradițional, modelele cu spațiu de depozitare sunt disponibile într-o mare varietate de forme, dimensiuni și culori diferite.

De obicei, taburetele cu loc de depozitare au o construcție robustă din PAL melaminat, sunt îmbrăcate (tapițată) în piele ecologică de înaltă calitate, piele de căprioară, catifea sau o combinație de mai multe materiale.

Acest tip de mobilier de mici dimensiuni este folosit atât pentru camerele de zi, cât și în holuri, antreuri și dormitoare. Ele sunt funcționale, elegante și pot deveni, fără nicio problemă, punctul central al camerei în care sunt amplasate.

Pliante

Acest tip de taburete este extrem de practic, ceea ce îl face foarte potrivit pentru locuințele mici, unde fiecare centimetru de spațiu liber contează.

După cum sugerează și numele lor, acestea sunt niște taburete care, atunci când nu sunt folosite ca locuri suplimentare de stat jos, pot fi rapid și ușor pliate și depozitate într-un dulap.

Construcția și proiectarea acestui tip de scaune este cât se poate de simplă. Cu alte cuvinte, modelele care se pliază au, de obicei, picioare metalice înalte și un șezut tapițat în mare parte cu piele ecologică.

Ergonomice

Spre deosebire de celelalte tipuri, taburetele ergonomice au un design ușor diferit și o formă surprinzătoare. De exemplu, puteți găsi pe piață taburete care seamănă cu o șa de cal, un "scaun suedez" care oferă nu numai suport pentru șezut, ci și pentru genunchi, scaune balansoare și multe altele.

După cum am menționat deja, taburetele ergonomice sunt concepute pentru persoanele care lucrează la calculator timp de ore îndelungate. Altfel spus, nu sunt foarte potrivite pentru a fi folosite ca scaune suplimentare atunci când vin mai mulți oaspeți.

Dar sunt alegerea perfectă dacă lucrați de acasă și doriți să reduceți tensiunea și durerile de spate, în fese și picioare.

217689.jpg (46 KB)

Cum alegeți taburete pentru locuința dvs.?

Printre toate aceste forme și tipuri de scaune disponibile pe piață, este foarte dificil câteodată să faceți alegerea potrivită. Totuși, nu este o misiune imposibilă, atâta timp cât sunteți conștienți de criteriile de care trebuie să țineți cont.

Funcții

Înainte să vă grăbiți să ajungeți la magazin în căutarea taburetului perfect, gândiți-vă la scopul în care îl veți folosi. De exemplu, dacă nu aveți nevoie doar de locuri suplimentare, ci și de o piesă de mobilier care să aducă un plus de lux livingului, taburetele clasice sunt o alegere excelentă.

Dar dacă, pe de altă parte, livingul dvs. este mic, atunci puteți opta pentru un taburet cu spațiu de depozitare suplimentar sau un model pliabil pe care îl puteți depozita atunci când nu îl folosiți.

În cazul în care vă doriți ceva mai elegant și mai eclectic și care să devină punctul central al livingului dvs., atunci nu ar fi o idee rea să luați în considerare achiziția unui taburet cu o formă neobișnuită, pe care îl puteți folosi ca loc pentru a vă așeza, ca masă pentru a vă odihni picioarele sau ca piesă de mobilier pe care puteți amplasa decorațiuni.

Stil

Este o idee bună să asortați stilul taburetului cu stilul pe care l-ați ales pentru încăperea respectivă, dar designerii de interior permit și excepții de la această regulă.

În această ordine de idei, taburetele în stil scandinav se potrivesc foarte bine cu stilurile moderne și industriale, în timp ce modelele clasice se potrivesc bine atât în interioarele tradiționale, cât și în cele vintage.

Design și amplasare

Pentru a identifica designul perfect pentru taburetul dvs., trebuie mai întâi să fiți pe deplin conștienți de locul în care doriți să îl amplasați. De exemplu, dacă aveți nevoie de această piesă de mobilier pentru camera de zi, atunci nu ar fi o idee rea să optați pentru modele cu picioare joase sau fără picioare, cu o tapițerie elegantă care vă pot oferi cel mai mult confort.

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui taburet pentru hol, puteți lua în considerare cumpărarea unui a.z. „Taburet dublu” sau o băncuță care oferă atât loc confortabil de stat jos, cât și un spațiu de depozitare amplu.

În cazul în care aveți nevoie de taburete pentru bucătărie sau sufragerie, atunci puteți opta pentru scaune cu picioare mai înalte, pe care să le folosiți în locul scaunelor de sufragerie sau ca scaune de bar.

relax zone with tabouret.jpg (380 KB)

Materialele construcției

Materialele folosite pentru realizarea construcției taburetelor moderne sunt multe, dar cele mai des folosite și întâlnite sunt lemnul, metalul și PAL melaminat de înaltă calitate.

Lemnul este un material de foarte bună calitate, dar scump și destul de greu, așa că este de obicei preferat pentru producția de modele de taburete de epocă (vintage).

Taburetele cu construcție și picioare metalice sunt elegante, nu sunt atât de grele și sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, forme și culori diferite. Dezavantajul lor este că, dacă componentele metalice expuse nu sunt realizate calitativ, în timp, metalul poate începe să se corodeze.

Modelele cu construcție din PAL melaminat sunt în prezent cele mai preferate atât de producători, cât și de consumatori, acest material fiind foarte durabil, ușor și putând fi folosit pentru producția de mobilier (și scaune) într-o varietate extrem de mare de stiluri, forme și dimensiuni. În plus, mobilierul din PAL melaminat are un raport preț/calitate foarte bun.

Tapițerie

În rețeaua de comercializare, puteți găsi taburete cu tapițerie din piele ecologică, catifea, piele de căprioară și textile de înaltă calitate. Pentru a face alegerea corectă a tipului de tapițerie, trebuie să țineți cont de cât de des veți folosi taburetul și dacă aveți copii mici sau animale.

În acest sens, dacă veți folosi zilnic această piesă de mobilier și aveți copii mici, cea mai bună opțiune este să optați pentru tapițeria din piele ecologică, deoarece acest material se curăță și întreține mai repede și mai ușor.

Dacă aveți de gând să folosiți taburetele doar ca un loc suplimentar de stat jos când aveți oaspeți, atunci modelele cu tapițerie din piele de căprioară, catifea sau o combinație de mai multe materiale sunt o alegere foarte bună.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare gratuită

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile