LICHIDARE TOTALĂ A STOCULUI | Ultimele piese la prețuri de neratat | VREAU SĂ VĂD

Tipuri de mese și care este cel mai potrivit tip pentru bucătăria dvs.

Markéta Etrychová
10.1.2021

Masa este unul dintre cele mai importante elemente din orice casă. De fapt, este o piesă de mobilier indispensabilă și atunci când sunteți pe cale să o cumpărați, doriți să faceți cea mai bună alegere posibilă.

Tipuri de mese și care este cel mai potrivit tip pentru bucătăria dvs.

Dar, în prezent există atât de multe modele de mese încât nu este întotdeauna ușor să o alegi pe cea perfectă pentru bucătăria sau sufrageria dvs.

Tipuri de mese  sau cum să alegeți forma corectă

Alegerea tipului potrivit de masă nu se încheie cu alegerea dimensiunii și a materialului. Aceste criterii sunt desigur foarte importante, dar dacă doriți ca mobilierul din sufragerie să se armonizeze cu spațiul în care este așezat, forma sa este extrem de importantă. Avantajul este, că, în ciuda varietății largi de materiale și dimensiuni în care sunt oferite, mesele de servit masa sunt în principal în patru forme:

RO.png (82 KB)

Dreptunghiulară

Мesele dreptunghiulare sunt clasice și se numără printre cele mai căutate tipuri pentru amenajarea diningurilor din casele moderne. În primul rând, deoarece geometria lor este foarte potrivită pentru camere cu aceeași formă (ca cele mai multe camere moderne) și, în al doilea rând - sunt funcționale și oferă mai multe locuri.

Cu alte cuvinte, dacă diningul este îngust și lung și căutați o masă confortabilă pentru a primi mai mulți oaspeți, masa clasică dreptunghiulară este alegerea perfectă. Designul său lung și îngust îi permite să găzduiască confortabil între 6 și 8 persoane, iar dacă există un mecanism de extensie, puteți așeza cu ușurință 6 sau mai multe persoane pe ambele laturi lungi și două pentru a ocupa scaunele centrale.

Dimensiunile meselor clasice

Se recomandă ca lățimea mesei să fie între 80 și 100 cm. În ceea ce privește lungimea, depinde de numărul de locuri pe care doriți să le aveți în jurul mesei. De exemplu, dacă doriți să stea liniștite 6 persoane în jurul mobilierului din sufragerie, lungimea acesteia ar trebui să fie de cel puțin 120-130 cm.

Dacă doriți să aveți 8 locuri, atunci lungimea mesei este bine să aibă până la 180 cm minimum. Pentru a găzdui mai multe persoane, veți avea nevoie de un model extensibil cu care să puteți mări lungimea la 270 cm, ceea ce este suficient pentru a găzdui 12 persoane.

Rotundă

Mesele rotunde ocupă de obicei mai puțin spațiu și au un design foarte plăcut din punct de vedere estetic. Forma lor le permite să fie plasate în camere cu diferite forme geometrice. Iar faptul că nu au margini ascuțite garantează echilibrul dintre estetică și confort atunci când serviți masa.

Mesele rotunde sunt o alegere foarte bună dacă aveți o bucătărie mică sau un dining în care doriți să creați o atmosferă mai elegantă și mai intimă. Lipsa colțurilor vă permite să așezați mai mulți oameni în jurul mesei și ajută mesenii să se simtă confortabil și într-un cadru informal care să favorizeze conversația.

Dimensiuni de mese rotunde

  • Pentru a se așeza confortabil patru persoane în jurul unei mese rotunde de dining, este suficient ca aceasta să aibă un diametru de 80 cm.
  • Dacă doriți să se așeze șase persoane, atunci veți avea nevoie de o masă cu un diametru de 120 cm.
  • Dacă doriți să așezați în jurul mesei 8 persoane, diametrul potrivit este de 150 cm.

2a.jpg (205 KB)

Pătrată

Mesele pătrate sunt forma ideală pentru bucătăriile mici sau sălile de mese în aceeași formă geometrică. Acest tip de mobilier de sufragerie este potrivit pentru familiile cu patru persoane sau un cerc mic de prieteni, deoarece forma mesei în sine nu permite mai mult de patru persoane să se așeze în jurul ei. De aceea, experții recomandă ca, dacă doriți să puneți o masă pătrată în bucătărie sau sufragerie, să optați pentru un model care poate fi estins dacă este necesar și transformat într-o masă dreptunghiulară clasică.

Dimensiuni de mese “pătrate”

Dimensiunile adecvate ale mesei pătrate pentru patru persoane sunt între 80 - 90 cm pe fiecare latură. Dacă doriți să așezați 8 persoane, atunci veți avea nevoie de o masă extensibilă cu o lungime a fiecărei laturi  de până la 140 cm.

Ovală

Masele ovale combină aspectul liniar al mesei dreptunghiulare cu intimitatea și flexibilitatea modelelor rotunde. Și acest lucru transformă acest tip într-o masă care își poate găsi locul atât în ​​camere mici, cât și în camere mari, cu geometrie îngustă și lungă.

În jurul meselor ovale se pot așeza confortabil mai multe persoane să servească masa într-o atmosferă calmă și relaxată, provocând intimitate. Dimensiunile meselor ovale se suprapun cu dimensiunile mobilierului dreptunghiular de luat masa.

3a.jpg (162 KB)

Mese extensibile sau modele neextensibile?

Odată ce vă concentrați asupra formei adecvate a mesei, suntem siguri că următoarea întrebare pe care v-o puneți este dacă să vă concentrați asupra unui model care are un mecanism de întindere. Nu vă putem oferi un răspuns exact, dar vă putem spune ce împărtășesc experții și designerii.

Și, potrivit lor, este întotdeauna mai bine să puteți extinde masa, dacă este necesar. În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji că, dacă trebuie să primiți mai mulți oaspeți, nu va fi suficient spațiu în jurul mesei.

Ați stabilit tipul, dar stilul?

Atunci când alegeți o masă, trebuie să țineți cont de restul interiorului casei și să îi potriviți stilul. Dacă nu ați mobilat încă bucătăria sau diningul, stilurile pe care le veți întâlni cel mai adesea sunt următoarele:

Tradițional

Acest stil este clasic și practic întotdeauna. Este potrivit pentru mese cu formă dreptunghiulară sau ovală. Modelele în acest stil sunt cel mai adesea realizate din lemn natural sau PAL laminat. Acestea se caracterizează prin dimensiuni mai mari, blat gros și picioare arcuite.

Modern

Mesele în acest stil au linii drepte, design simplu și formă rotundă sau pătrată. Mesele moderne aduc aerisire și comoditate în orice spațiu.

4a.jpg (175 KB)

Rustic

Mese în stil rustic au de obicei blaturi din lemn masiv și forme clasice sau nestandardizate. Sunt potrivite pentru vile spațioase, case la țară sau cabane romantice la munte.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile