15% reducere la tot mobilierul folosind codul EXPEDO15

Unde pot planta un copac?

Markéta Etrychová
1.3.2022

Copacii sunt esențiali pentru peisajul nostru, producând oxigen, lemn, umbră și multe altele. Plantați copacul cu noi, deveniți parte din proiectul de sustenabilitate. Vă întrebați unde să plantati copacul? Vă vom sfătui vă vom explica posibilele capcane. Există anumite reguli pentru plantarea copacilor în orașe și sate, dar și în propria grădină. Vom trece prin mai multe variante posibile.

Unde pot planta un copac?

Grădina proprie sau pădure

Chiar și pentru plantarea copacilor în propria grădină, se aplică anumite reguli. Este important să prevenim eventualele dispute de cartier. În general, se spune că dacă înălțimea copacului nu depășește 3 m, atunci arborele poate fi plantat la 1,5 metri de limita parcelei. Dacă înălțimea copacului este mai mare de 3 m, distanta este deplasată la 3 m de la limita terestră. Acest lucru nu se aplică copacilor, care formează așa-numita graniță a terenurilor învecinate. Gardul poate fi un gard, un zid sau doar copaci, o brazdă sau un pârâu.

planting granfather.jpg (198 KB)

Proprietate privată

Dacă intenționați să plantați un copac pe pământ străin, atunci trebuie să aveți permisiunea proprietarului acestuia. Fie că este o grădină, livadă sau pădure. Puteți aranja cu persoana sau compania care deține terenul și puteți stabili unde poate fi plantat copacul. Chiar și în acest caz se aplică regula de la 1,5 m sau 3 m de la limita terenului învecinat.

ro expedo.jpg (32 KB)

Plantarea copacului in oraș sau in sat

Fiecare municipiu este obligat prin lege să țină o listă cu terenurile destinate plantării. Acest document este de obicei disponibil publicului, puteți consulta planul ÚSES sau planul de zonare municipal. Arborele nu poate fi plantat, de exemplu, acolo unde circulă conducte de apă sau gaz, canalizare sau alte utilități.

Legătura cu municipalitatea nu este deloc complicată. Puteți găsi contactul pe site-ul primăriei. În unele orașe, spațiile de plantare sunt coordonate de organizații, dar în majoritatea orașelor este Departamentul pentru Mediu. Marile negocieri vizează în principal plantarea unui număr mare de arbori sau împădurirea pădurilor urbane.

Merită să plantezi copaci!

tree together.jpg (42 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile