Garnituri de Paște: 3 rețete rapide din ouă de Paște
Paștele este un moment de bucurie, de sărbătoare și, bineînțeles, de mâncare bună. Unul dintre elementele esențiale ale acestui sezon festiv îl reprezintă ouăle de Paște decorate în culori care aduc o atmosferă primitoare în case. Dar ce să faci cu cele rămase după Paște? Vă prezentăm trei rețete rapide și gustoase în care puteți folosi ouăle de Paște.
Salată de ouă tartinabilă
Ingrediente:
- 1. 4 ouă fierte tari
- 2 linguri de maioneză
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de muștar cu grăsime integrală
- 1 ceapă mică
- Sare, piper
Mod de preparare
Se decojesc ouăle fierte, se presează printr-un grătar de sârmă într-un castron sau se toacă. Se decojește și se toacă mărunt ceapa. Se amestecă bine toate ingredientele și se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește cu pâine și legume.
Tobă tradițională cu ouă
Ingrediente
- 1 borcan de legume+ legume murate
- 1 o legatură mică de pătrunjel
- 200 g salam cu șuncă
- 2 lingură de gelatină sub formă de pudră
- 5 ouă fierte tari
- Sare, piper
Mod de preparare
Se scurge zeama de la legume, iar gelatina se lasă timp de două ore la hidratat în apă. Apoi încălziți-o la foc foarte mic pentru a o dizolva, dar aveți grijă să nu o fierbeți! Adăugați toate ingredientele în gelatină, tăiate în cubulețe, amestecați ușor și condimentați cu sare și piper.
Turnati amestescul obtinut într-o formă la alegere si apoi sa va ajutati de o spatulă pentru a presa. Se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru a se întări. Se servește cu pâine.
Ouă umplute
Ingrediente
- 6 ouă fierte tari
- 100 g cașcaval gouda
- 20 g unt moale
- 1 linguriță de muștar cu grăsime integrală
- ½ linguriță de boia dulce
- Sare, piper
Mod de preparare
Se decojesc ouăle și se scot gălbenușurile. Într-un castron, bateți galbenușul împreună cu cașcavalul, untul moale și muștarul. Se asezonează cu boia, sare și piper și se bat până devin spumoase. Umpleți albușurile cu spumă și decorațile. Se servesc cu pâine și legume proaspete.
Nu există încă comentarii pentru acest articol