Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cele mai noi tendințe în materie de design de baie

Alexandra Doskočilová
16.10.2023

Baia este principalul spațiu din locuința noastră pe care îl folosim atât în scopuri funcționale, cât și pentru relaxare și divertisment.

În ultimii ani, baia a devenit treptat un spațiu important pentru relaxare, iar această tendință, care a început în anul precedent 2022, continuă și în anul 2023.

Cele mai noi tendințe în materie de design de baie

Orice locuință modernă are nevoie de o baie perfectă, iar mobilierul este elementul care o poate transforma într-un loc plăcut și sofisticat acasă.

De ce este important mobilierul de baie?

În ultimii ani, utilizarea băii a ieșit din cadrul folosirii strict ca o încăpere sanitară și această încăpere versatilă s-a reinventat în moduri neașteptate.

A avea doar un duș sau o cadă în baie demult mu mai este suficient pentru a petrece timp relaxându-vă și având grijă de dvs. Luarea în considerare a interiorului trebuie să fie la fel de atentă ca și în cazul unui dormitor sau al unui living, de exemplu.

Amenajarea cu mobilier adecvat asigură siguranță și comoditate pentru depozitarea și utilizarea accesoriilor de baie.

Iar odată ce acestea sunt în concordanță cu tendințele actuale de design interior, vă vor oferi un sentiment și mai satisfăcător de confort și comoditate.

Principii de bază ale designului de baie

Ultimii ani s-au dovedit a fi plini de multe schimbări în viața noastră, acestea reflectându-se și în interiorul locuinței care, datorită pandemiei, a devenit pentru noi un loc universal pentru divertisment, relaxare și chiar - pentru munca de acasă.

Nevoia de facilități în fiecare încăpere a impus, de asemenea, ca baia să capete un nou scop și să fie folosită nu doar ca loc pentru ritualul de toaletă dimineața și seara, ci să devină o adevărată zonă de recuperare și înfrumusețare.

Tendințele emergente în materie de design interior în anul 2023 vizează mobilierul și susțin utilizarea din ce în ce mai complexă a băii.

Tendința nr. 1: Materiale durabile și rezistente

Tendința globală de a folosi materiale naturale în designul interior va impune tot mai mult stilul eco în designul de mobilier în acest an. Foarte populare sunt cele cele realizate din bambus și materiale reciclate, precum și culorile naturale și inspirate din natură pentru a crea confort și estetică.

Tendințele foarte actuale în materie de eficiență energetică impun ca designul băilor să fie orientat în așa fel încât să maximizeze economia maximă de apă și energie. Acest lucru poate fi realizat cu un robinet de baie termostatic și aerator, o oglindă cu iluminare LED, ventilator cu lumină încastrată, încălzitor de apă și convector de înaltă eficiență etc.

Utilizarea de verdeață naturală poate fi transpusă și în baie. Plantele nu servesc doar ca decor original, ci contribuie și la un microclimat sănătos.

Tendința nr. 2: Minimalismul modern

În viața agitată de zi cu zi, toată lumea caută liniște și calm. Datorită designului elegant și minimalist, veți crea spațiul perfect, lipsit de lucruri inutile și care permite o relaxare completă. Aceasta se poate realiza prin atmosfera întregii case, inclusiv pentru baie.

Obrázek2.jpg (50 KB)

Ar fi o idee bună să folosiți elementele stilului minimalist ca o modalitate de a vă concentra pe funcționalitatea și estetica mobilierului. Aplicat la baie, acesta oferă mai mult spațiu liber necesar pentru procedurile dvs. preferate de relaxare și de înfrumusețare.

Minimalismul în baie înseamnă forme armonioase și nuanțe deschise. Alegerea culorilor în nuanțe de alb se completează minunat cu negru și gri. Pentru a evita monotonia, designerii mizează pe culori în mai multe nuanțe sau aleg un element decorativ într-o culoare vie.

Cu ajutorul culorilor precum bej, nisip și ecru se poate crea, de asemenea, un stil minimalist, în timp ce nuanțele culorii maro - ciocolată neagră, cafea sau ciocolată cu lapte - pot fi folosite pentru elementele contrast.

Plaja largă de materiale și texturi adaugă o notă interesantă acestui stil destul de simplu - de exemplu, alternarea suprafețelor lucioase și mate sau un perete - accent cu tencuială texturată.

Deoarece masivitatea nu este specifică acestui stil al designului de interior, sunt preferate construcțiile mai ușoare și mai simple.

Tendința nr. 3: Accente din bronz

Bronzul este ideal pentru a scoate în evidență eleganța mobilierului, iar mânerele sau alte elemente realizate din acest material interesant conferă băii o senzație de căldură și comoditate. Mânerele din metal ale dulapurilor și ale sertarelor, în special cele realizate din bronz, pot fi combinate cu un robinet din bronz și vor schimba aspectul general al băii, sporind senzația de confort și comoditate.

În cazul în care baia este albă, doar câteva accente de bronz vor adăuga rafinament încăperii. Accesoriile interesante pentru baie din bronz sunt robinetele de colț din bronz, scurgerile pentru chiuvetă și de podea, șinele pentru prosoape etc.

Tendința nr. 4: Tapete pentru băi

Dacă privim din punct de vedere practic utilizarea tapetului într-o încăpere umedă, precum este baia, am spune la prima vedere că este ilogic. Dar în acest an, ideea de tapet în această încăpere a casei face parte din tendințele de design. Producătorii dezvoltă serii speciale de tapet cu materiale moderne rezistente la umiditate.

Pe piață se oferă o gamă largă de culori și texturi, iar originalitatea acoperirilor permite ca tapetele să fie combinate cu tot restul elementelor. Acestea pot imita plăci de marmură, compoziții figurative sau peisaje, oferind un aspect interesant și fresh băii, într-un mod accesibil.

Materialele pentru realizarea suprafețelor în baie, inclusiv tapetul, sunt foarte importante pentru crearea unei atmosfere confortabile. Dacă în baie aveți o ventilație bună și tapetele sunt selectate corect, acest lucru este absolut posibil.

Există diferite tipuri de tapete pentru baie, care diferă atât în funcție de proprietățile lor, cât și de materialul din care sunt realizate.

De exemplu, în funcție de proprietățile lor, tapetele pentru baie se prezintă în următoarele varietăți:

  • impermeabile;
  • lavabile;
  • autoadezive, etc.

În funcție de materialul din care sunt realizate, tapetele pot fi:

  • Din hârtie;
  • Din vinil;
  • Din corc;
  • Din fibre de sticlă;
  • Din bambus, metalizate, etc.

Dacă decideți să puneți tapet în baie, vă recomandăm să alegeți vinilul, deoarece tapetele realizate din acest material sunt durabile și lavabile. Alegeți nuanțele și modelele acestora în funcție de dimensiunea încăperii, de stilul mobilierului și de alte elemente din interior.

Tendința nr. 5: Tehnologiile smart în baie

Dispozitivele inteligente (smart) s-au instalat de mult timp și și-au găsit locul în viața noastră de zi cu zi, iar baia nu face excepție. Există acum vasul de toaletă SMART, cu o suprafață încălzită, complet automată și cu auto-curățare.

Acoperirea este NANO și previne dezvoltarea microbilor. În locul unui rezervor de apă, vasul este prevăzut cu o pompă de apă încorporată care reglează în mod silențios cantitatea și presiunea jetului de apă de spălare.

Conceptul de baie smart este completat de un sistem de duș inteligent, impresionant prin panoul de comandă și controlul precis printr-o singură atingere. Temperatura dorită a apei poate fi selectată cu precizie de pe ecranul LED. Dispune de protecție împotriva arsurilor și de programe de auto-curățare și dezinfectare.

Confortul și luxul sunt asigurate și de jacuzzi inteligent cu control prin ecran tactil, difuzoare de muzică care se conectează direct la telefon, ventilatoare inteligente cu senzori de mirosuri, umiditate și lumină etc.

Obrázek3.jpg (96 KB)

Progresele în tehnologie, transpuse în instalațiile de baie, înseamnă un nou nivel de control al băii, al dușului și al altor aparate necesare pentru amenajarea băii.

Deși este dificil de prezis care vor fi evoluțiile tehnologice prin care va trece baia, ca și în cazul altor părți ale gospodăriei, tendințele spre automatizare și interconectivitate totală par să se impună.

Concluzie

Baia este acel spațiu din locuință al cărui design are acum o importanță estetică la fel de mare ca și camera de zi, dormitorul sau orice altă parte a locuinței. Nu este o coincidență faptul că tendințele în materie de design interior din ultimul an au concentrat atenția nu doar asupra naturii sale funcționale, ci și asupra abordării de design pentru amenajarea acesteia.

Tendințele contemporane în materie de amenajare a băii solicită utilizarea în principal a materialelor naturale, cum ar fi lemnul și bambusul, a materialelor reciclate și a vegetației vii.

Designul băilor micuțe, amenajate într-un stil minimalist, cu accente de bronz impresionante sau tapet cu motive frumoase nu este doar o modă. Este o modalitate de a crea un spațiu de vis cu o atmosferă liniștitoare pentru dvs. și pentru cei dragi.

Iar dacă optați pentru una sau mai multe tehnologii inteligente, o să vă puteți baza pe o experiență mai confortabilă.

Obrázek4.jpg (52 KB)

Designul funcțional și estetica își găsesc aplicarea nu numai în tendințele consacrate în designul mobilierului, ci și în modul în care este organizat spațiul în baie.

Dacă forma mobilierului este ușor rotunjită, acest lucru creează, fără îndoială, senzația de comoditate, dar chiar dacă are o formă dreptunghiulară clasică, aranjată corespunzător, va oferi confortul necesar.

Indiferent de dimensiunea băii dvs., puteți utiliza cât mai bine spațiul din această încăpere inspirându-vă din ultimele tendințe în materie de mobilier.

Dacă acest lucru reprezintă o provocare pentru dvs., solicitați sfatul unui designer de interior. Important este să obțineți designul dorit, care să vă ajute să vă începeți și să vă încheiați ziua în cel mai plăcut mod.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile