Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Evoluție în amenajarea camerei copilului

Markéta Etrychová
7.7.2021

Proiectarea camerei unui bebeluș poate fi atât o distracție, cât și o experiență descurajantă, mai ales dacă nu știți de ce mobilier aveți nevoie și nu știți de unde să începeți.

Pentru a vă economisi nervii și câteva nopți de nesomn gândindu-vă la cea mai potrivită opțiune pentru amenajarea camerei bebelușului, vă oferim câteva idei care sperăm că vă vor fi utile.

Evoluție în amenajarea camerei copilului

Ce mobilier trebuie să fie prezent în camera bebelușului?

Patuț (coș)

Pentru că în primele câteva luni, cei mici petrec între 13 și 15 ore dormind, primul lucru pe care trebuie să îl aveți este un pătuțul. Acest element ocupă un loc central în cameră și va fi cel mai folosit de bebeluș, așa că asigurați-vă că, achiziționați ceva nu doar elegant și modern, ci și de înaltă calitate și complet sigur.

Pe piață veți găsi o gamă largă de modele de coșuri - de la paturi cu pliere și lemn clasic, până la cele care se transformă. Sfatul nostru, dacă doriți să utilizați patul pentru o perioadă mai lungă de timp, este să optați fie pentru un pătuț clasic din lemn, fie pentru unul care se poate transforma.

Micuțul va putea folosi pătuțul  din lemn până când va avea doi sau trei ani, iar cel care se poate transforma - chiar mai mult.

Masa pentru înfășat

Cu siguranță veți avea un mare a vantaj cu o masă de înfășat, așa că includeți-o în lista dvs. de cumpărături. Dacă aveți ocazia și mai mult spațiu, vă sfătuim să optați pentru un model tip comodă, pe care îl puteți folosi pentru a depozita scutece și haine pentru bebeluși, iar când copilul va crește, trebuie doar să scoateți masa și aveți o comodă cu sertare. Dacă nu aveți spațiu, o masă simplă care se atașează la pătuț va face același lucru.

Șifonier sau una-două comode

Foarte curând după ce apare bebelușul, veți constata că el are mai multe haine decât dvs. De aceea, veți avea nevoie de un șifonier sau una două comode în care să aranjați toate hăinuțele copilului.

 Atunci când alegeți aceste piese de mobilier, asigurați-vă că au mai multe rafturi, deoarece hainele pentru copii stau împăturite de obicei și nu pentru umerașe.

Scaun pentru alăptat

Veți petrece mult timp în orice moment din zi sau noapte în camera bebelușului și veți avea nevoie de un scaun confortabil pe care să stați în timp ce alăptați sau dormiți. Vă sfătuim să vă opriți pe un scaun tip balansoar, deoarece acestea nu sunt doar extrem de confortabile, ci atunci când stați pe el cu un bebeluș în brațe, cel mic va adormi mult mai repede.

Accesorii

În încheierea amenajării camerei bebelușului ar trebui să mai cumpărați:

  • Câteva cutii pentru depozitarea jucăriilor
  • Coș pentru hăinuțe murdare
  • Un covor moale și colorat pentru joacă
  • Veioză
  • Colțul copilului (măsuță +scăunel)

130064_4.jpg (220 KB)

Alte câteva sfaturi utile în amenajarea camerei bebelușului

Alegeți în avans culoare și temă

Înainte de a începe să alegeți mobilier, gândiți-vă la culoare și temă. Este foarte important ca bebelușii să se simtă confortabil și comod în camera lor, deci este bine să rămâneți la culori vii, strălucitoare pentru pereți. În ceea ce privește tema, nu este obligatorie, dar vă va ajuta să vă clarificați conceptul și să vă concentrați asupra mobilierului care va combina stilul și designul.

Decorați tavanul

Nu veți face o greșeală dacă puneți pe tavan autocolante în formă de stele și lună. Bebelușii petrec foarte mult timp pe spate în pătuț, iar stelele care strălucesc în întuneric îi distrează foarte mult.

Nu încărcați camera cu mobilă

În primele luni, bebelușii nu au nevoie de grămezi de jucării sau de o zonă specială de joacă. Nici nu au nevoie de multe rafturi sau mobilier cu un design aparte. De aceea nu este nevoie să cumpărați oricare piesă de mobilier care vă place. Limitați-vă la ceea ce aveți nevoie pentru a lăsa suficient spațiu liber în cameră. Deci, dacă trebuie să adăugați alt mobilier într-o etapă ulterioară, nu va fi nevoie să vă gândiți unde să îl puneție.

Nu așteptați să amenajați camera după ce se naște bebelușul

Începeți să proiectați și să amenajați camera copiilor cât mai curând posibil, astfel încât să aveți timp să găsiți cel mai potrivit mobilier și să o pregătiți pe deplin pentru viitorul membru al familiei dumneavoastră.

Când trebuie schimbat mobilierul?

Din păcate, indiferent cât de atent ați ales mobilierul pentru camera bebelușului în doi sau trei ani, va trebui să îl schimbați. Și nu pentru că nu mai este la modă, ci pur și simplu pentru că copilul tău a crescut deja și are nevoie de mobilier care să îi satisfacă nevoile și vârsta.

Când vine acest moment, aveți două opțiuni - fie să înlocuiți doar pătuțul cu un pat fie să înlocuiți complet mobilierul pentru copii cu unul nou.

Dacă vă opriți la prima opțiune, puteți „salva situația” timp de câteva luni, pentru că mai târziu copilul singur va cere mobilier complet nou.

205397.jpg (163 KB)

De aceea sfatul nostru este că, dacă este timpul să schimbați pătuțul cu un pat, schimbați și restul mobilierului din cameră.

În rețeaua de retail veți găsi o gamă largă de mobilier individual și seturi de camere pentru copii din care să alegeți.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile