TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

În ce culori să amenajăm camera copilului?

Alegerea culorilor mobilierului pentru camera copilului este importantă, deoarece acestea au nu numai capacitatea de a transforma, ci și de a influența starea de spirit și comportamentul celor mici.

De aceea, dacă aveți în vedere să amenajați camera copilului, este bine să luați în considerare cu atenție pe ce culori și combinații de culori să pariați pentru a crea un mediu armonios în care copilul dvs. să se simtă liniștit și fericit.

În ce culori să amenajăm camera copilului?

Culorile și influența acestora asupra comportamentului copiilor

Roșu

Această culoare are capacitatea de a energiza corpul, de a se trezi mintea și chiar de a accelera respirația. Dacă trebuie complet deschiși, această culoare  nu este cea mai potrivită pentru camera unui copil, întrucât încurajează comportamentul agresiv al celor mici, le distrage atenția și îi face neliniștiți.

Prin urmare, experții vă sfătuiesc dacă doriți,  această culoare să fie prezentă în camera copilului în principal ca accent.

Portocaliu

Portocaliul este o culoare destul de subestimată pentru camera copilului și nu ar trebui să fie așa. Este o culoare plină de soare, caldură și foarte frumoasă. În plus, o serie de studii au arătat că este excelentă pentru copiii mici, deoarece promovează încrederea, extroversia și independența. Este culoarea potrivită pentru camera copiilor timizi și cărora le este greu să-și facă prieteni.

Și aici trebuie să fiți foarte atenți, deoarece dacă camera este prea portocalie, îi poate face pe cei mici neliniștiți și agitați.

Albastru

Această culoare este opusul culorii roșii. Reduce anxietatea, comportamentul agresiv și calmează ritmul cardiac. În toate nuanțele sale, albastrul este potrivit ca și culoare pentru camera copiilor care au probleme de comportament.

Cu toate acestea, aveți grijă să nu exagerați, deoarece utilizarea excesivă a acestei culori poate influența negativ și poate duce la depresie sau gânduri triste.

Roz

Deși este de obicei asociată cu camerele tipic pentru fete, culoarea roz are un efect calmant și nu veți greși dacă adăugați puțin din această culoare și în camera unui băiat.

Acesta poate fi doar un mic accent ca o imagine, o pătură sau altceva mic de culoare roz, dar simplul fapt că această culoare este prezentă în camera băiatului îi va echilibra comportamentul și va aduce armonie camerei.

Verde

Un sondaj recent efectuat pe copii de diferite vârste arată că 95% dintre copii de ambele sexe arată culoarea verde ca culoare preferată. Și acest lucru este complet logic, deoarece această culoare este liniștitoare, revigorantă și crește încrederea în sine.

Culoarea verde este într-adevăr foarte potrivită pentru camera copiilor atât pentru băieți, cât și pentru fete, dar atunci când o alegeți ar trebui să aveți grijă. Alegeți mobilier cu tonuri de verde deschis sau în combinație cu culori neutre.

22.jpg (113 KB)

Violet

Adesea asociată cu „culoarea regală” culoarea violet este ambițioasă și încrezătoare. Această culoare, de asemenea, crește încrederea în sine, încrederea, creativitatea și spiritualitatea. Aceasta este o culoare profund emoțională, care este foarte potrivită pentru camera unei fete.

Băieților nu le prea place, dar dacă o combinați cu gri sau o inserați ca accent, nu vor fi nemulțumiți și se vor bucura de ea.

Galben

Asociem această culoare cu fericirea, bucuria și zâmbetele. Cercetările arată, de asemenea, că galbenul este o culoare motivantă și încărca emoțional. Tonurile galbene mai puțin saturate din camera copiilor echilibrează comportamentul celor mici și îi fac să se simtă mai bucuroși, mai veseli și mai fericiți. Nuanțele mai saturate și luminoase îmbunătățesc concentrarea și memoria.

Culoarea este potrivită atât pentru camerele de fete, cât și pentru băieți, deoarece creează o stare de spirit. Cu toate acestea, dacă exagerați cu un galben strident, acesta are capacitatea de a provoca nervozitate și chiar furie la copii. Așadar, aveți grijă la saturație sau combinați-o cu o culoare neutră pentru a echilibra.

Cele mai cunoscute combinații de culori pentru mobilierul din camera copiilor

Alb, gri porumbel,  alună și bej

Acestea sunt unele dintre cele mai moderne combinații de culori pentru mobilierului din camera copiilor din ultimii un an - doi. Sunt preferate deoarece se combină perfect între ele și cu culorile pereților. În plus, s-a demonstrat că tonurile de culori neutre calmează, creează armonie și ajută copiii să se concentreze.

Mobilierul în alb, bej, alună sau gri porumbel este potrivit pentru camerele de copii, atât pentru fete cât și pentru băieți.

Verde și o culoare neutră

Culoarea verde este una dintre cele mai potrivite culori pentru camera unui copil, întrucât este o culoare pe care toți o asociem cu liniștea naturii. Această culoare este naturală, liniștitoare și conform multor studii stimulează citirea și înțelegerea copilului.

Tonurile de verde se armonizează perfect cu albul și griul neutru și acesta este unul dintre motivele pentru care mulți producători oferă mobilier de camere pentru copii în această combinație.

Mobilierul din această combinație de culori atrage copiii de toate vârstele și genurile, deoarece aduce o atmosferă foarte veselă, echilibru și armonie în sufletele copiilor.

Albastru și alb

Cu efectul său relaxant, albastrul în toate nuanțele sale este o alegere excelentă nu numai pentru camerele băieților, ci și pentru fete. Nuanțele mai închise sunt mai potrivite pentru copii mai mari sau adolescenți, în timp ce tonurile mai deschise sunt o alegere mai bună pentru mobilarea camerelor pentru copii mai mici.

Combinația de alb și albastru este clasică, creează o dispoziție și extinde vizual spațiul. În afară de asta este o combinație care calmează, îmbunătățește somnul celor mici și îi ajută să se concentreze mai bine la lecții.

Galben, gri și alb

Deși galbenul este un simbol al vitalității și al dispoziției vesele, dacă optezi pentru un mobilierul complet galben pentru camera copilului, aceasta poate avea un efect invers asupra celor mici și îi poate face să se simtă nervoși și tensionați.

Prin urmare, designerii recomandă să optăm pentru mobilierul în care galbenul este doar un accent sau o combinație neutră de alb sau gri. Dacă rămâneți la galben, atunci alegeți mobilierul într-o culoare mai puțin saturată ca muștarul.

Aceste combinații de culori sunt mai potrivite pentru camerele copiilor  adolescenți.

33.jpg (97 KB)

Portocaliu și alb

După cum am menționat deja, portocaliul este o culoare care generează imediat emoții pozitive și „luminează” întreaga cameră. Dar suprasaturarea camerei în această culoare poate influența și negativ copiii. Pentru a echilibra atmosfera, alegeți mobilierul care să combine această culoare cu culoarea lemnului natural, gri sau alb.

Roșu și alb

Aceasta este cu siguranță o culoare foarte puternică, care trebuie folosită cu mare atenție. Dacă decideți să o folosiți în camera copiilor, lăsați-o să fie doar ca un accent la culoarea albă de bază a mobilierului.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile