Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Întreținerea diferitelor materiale folosite la producția mobilierului

Vasile T.
9.7.2020

Probabil nu vă permiteți o menajeră care să vă lustruiască și să vă șteargă de praf mbilierul.

Acesta este unul dintre motivele pentru care vă oferim câteva sugestii practice care vă vor fi de folos la întreținerea mobilierului achiziționat de la EXPEDO. Indiferent de piesa de mobilier aleasă fie ea o canapea nouă, masă de cafea sau orice alt mobilier cu siguranță vă vor fascina urmând aceste sfaturi.

Întreținerea diferitelor materiale folosite la producția mobilierului

 

Probabil nu vă permiteți o menajera care să va lustruiască și să vă șteargă de praf mobilierul.

Acesta este unul dintre motivele pentru care vă oferim câteva sugestii practice care vă vor fi de folos la întreținerea mobilierului achiziționat de la EXPEDO. Indiferent de piesa de mobilier aleasă fie ea o canapea nouă, masă de cafea sau orice alt mobilier cu siguranță vă vor fascina urmând aceste sfaturi. La fel ca și în cazul unui automobil și piesa de mobilier necesită înreținere, cel puțin ocazional.

Știm că fiecare material necesită o întreținere diferită, din acest motiv v-am pregătit un scurt ghid pentru întreținere fiecărui tip de material.

Modalități de întreținere a tapițeriei canapelelelor și altor tipuri de mobilier tapițat

Canapelele de regulă se murdăresc de la praf, transpirație sau din cauza bunătăților consumate stând pe ele.

Întreținere regulată

Dacă pernele canapelelor sunt prevăzute cu huse detașabile, acestea trebuie spălate cu regularitate. Trebuie avut în vedere faptul că nu toate materialele se pot spăla la mașina de spălat, în acest caz necesită a fi aspirate săptămânal. O atenție deosebită necesită colțurile și pliurile, locuri unde se adună mult praf. Șezutul necesită o curățare mai profundă cu soluții special dedicate. Se poate folosi spumă pentru tapițerie urmând îndeaproape instrucțiunile producătorului apoi ștergeti sau aspirați suprafața. Această operațiune se recomandă a fi repetată odata la 4-6 luni, de 2-4 ori anual.

Înainte de a începe curățarea cu orice tip de produs special dedicat recomandăm testarea lui într-un loc unde nu este vizibil, astfel în cazul în care produsul lasă urme de deteriorare se evită deteriorarea porțiunilor vizibile. Întotdeauna curățați în direcția tapițeriei, niciodată în direcție opusă. Recomandăm energic folosirea produselor special concepute pentru curățarea tapițeriei. Nu faceți teste cu alte produse.

Curățarea petelor

Dacă cad firmituri sau chipsuri pe șezutul canapelei nu necesită folosirea unei soluții umede. Este suficientă folosirea aspitatorului cu putere mică de aspirare.

Dacă se pătează cu lichide nu lăsați pata să se usuce. Acționați imediat folosind o cârpă sau un șervețel de hârtie pentru a absorbi umiditatea. Dacă pata este de natură uscată încercați înlăturarea ei folosind o cârpă moale neabrazivă. Dacă mai rămâne pată curățați cu o cârpă umeda sau cu o soluție specială pentru tapițerii, curățați în direcția stofei nu invers. Apoi uscați bine suprafața.

Nu folosiți în niciun caz soluții chimice sau abrazive !

Întreținerea canapelelor tapițate cu piele ecologică (ECO)

Printre avantajele pielii ecologice se numără faptul că permite o aerisire corespunzătoare, este ușor de întreținut și nu în ultimul rând este disponibilă într-o varietate mare de culori la un preț accesibil. La prima vedere nu se observă o deosebire între pielea naturală și pielea ecologică. Datorită proprietăților sale acest material este folosit pe scară largă de producători, nu doar în cazul canapelelor ci și la tapițarea paturilor cât și al altor piese de mobilier.

Trebuie reținut faptul că pielii ecologice nu îi fac bine razele directe ale soarelui deoarece lumina ultra-violeta ( UV ) duce la decolorare în timp. Din nefericire acesta decolorare este ireversibilă.

Rezistența pielii ecologice (ECO) la transpirție și grăsimi

Datorită faptului că pielea ecologica permite o aerisire buna are tendința de a absorbi transpirația. Din acest motiv necesită o întrținere regulată de cel puțin odată sau de două ori pe lună, în special în lunile de vară. Estebrecomandată degresarea supețelor cu care se intră în contact direct cu soluție specială pentru degresat piele ecologică. Ne referim la suprafețe cum ar fi: șezutul, spătarul, cotiera și altele deoarece aceste suprafețe sunt expuse transpirației.

 

Pentru întrținerea pielii ecologice este suficient folosirea unei soluții obținute din apă și săpun lichid cu PH-ul neutru. Recomandat ar fi folosirea unui spray special pentru piele ecologică.

Nu folosiți niciodată soluții pentru curățarea pielii naturale și nici șervețele !

Curățarea pielii ecologice

Dacă cad firmituri sau chipsuri pe șezutul canapelei nu necesită folosirea unei soluții umede. Este suficientă folosirea aspitatorului cu putere mică de aspirare.

Dacă canapeaua se pătează cu apă minerală sau alte lichede este indicat a se acționa imediat cu o cârpă care absoarbe umezeala sau cu un șervețel de hârtie.

Cum să întreținem mobilierul din lemn masiv?

Mobilierul din lemn este o parte integrantă a vieții noastre din timpuri străvechi. Ca și în trecut, trebuie avut grijă cu mobilierul din lemn masiv. Puteți alege dintr-o varietate de ceară și uleiuri pentru întreținere. Rețineți întotdeauna că lemnul este un material natural care este deteriorat de căldură excesivă care determină uscarea lemnului.

Alegerea locației potrivite

Pentru a menține aspectul frumos și distinctiv al lemnului pe termen lung, vă rugăm să nu așezați paturi, sertare sau dulapuri lângă surse de căldură, cum ar fi radiatoare sau șeminee. Temperaturile ridicate pot deteriora stratul de suprafață al mobilierului sau structura materialului în sine.

Nu expuneți mobilierul la lumina directă a soarelui! Radiația UV emisă de lumina soarelui poate deteriora suprafața și, în funcție de tipul de lemn, poate lumina sau întuneca lemnul.

Lustruiți cu o cârpă uscată

Nu folosiți niciodată o cârpă umedă pentru a șterge mobilierul din lemn. Excesul de umiditate poate pătrunde în straturile de suprafață ale lemnului prin fisuri microscopice și duce la deteriorarea acestuia.

Folosiți o cârpă uscată și moale pentru întreținerea regulată a mobilierului din lemn masiv. Pentru lustruirea mobilierului folosiți ulei special sau un produs antistatic care împiedică formarea unui strat de praf pe suprafața mobilierului. Soluțiile de curățat speciale oferă o suprafață lucioasă  mobilierului și un parfum plăcut. De asemenea, puteți curăța mobilierul cu un aspirator, dar întotdeauna cu dispozitivul special pentru mobilă tașat pentru a evita zgârieturile de suprafață.

Nu puneți niciodată băuturi calde sau mâncare pe mobilierul lăcuit! Acest lucru poate provoca daune permanente.

Întreținerea mobilierului laminat

Dacă doriți ca mobilierul dvs. stratificat să își păstreze aspectul frumos, evitați contactul direct al mobilierului cu lumina soarelui sau așezați-l lângă o sursă de căldură.

Ștergeți mobilierul cu o cârpă uscată sau umedă. Ștergeți întotdeauna umezeala complet până când suprafața rămâne uscată, deoarece umezeala poate pătrunde în spațiile dntre canturi și astfel duce la deteriorarea mobilierului. Vă recomandăm să utilizați numai produse de curățenie speciale pentru mobilier laminat.

Nu puneți niciodată băuturi calde sau mâncare pe mobilierul laminat! Acest lucru poate provoca daune permanente.

Distribuiți articolul pe:
Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile