Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Amenajarea unui birou mic - misiunea este posibilă

Alexandra Doskočilová
20.3.2023

Spațiul în care aveți biroul dvs., indiferent cât de mic este, trebuie să fie confortabil pentru colaboratorii dvs. și, în același timp, să reflecte cultura și marca companiei dvs.

De aceea, atunci când amenajați un birou mic, trebuie să luați în considerare fiecare detaliu, astfel încât să puteți organiza un mediu de lucru confortabil și eficient.

Amenajarea unui birou mic - misiunea este posibilă

Sursă imagine: unsplash.com

Dacă în acest moment vă gândiți să amenajați un birou mic, presupunem că vă întrebați dacă veți reuși să vă descurcați.

Stați liniștiți. Cu puțin ajutor și cu câteva idei de amenajare pe care vi le oferim mai jos, veți putea face față singuri, fără să fie nevoie să căutați serviciile designerilor de interior.

Care sunt aspectele de care trebuie să țineți cont când biroul este mic?

Mobilierul pentru birou

Cel mai important lucru este să alegeți un mobilier nu doar modern, ci și nu foarte voluminos, funcțional și de calitate.

După cum știți și singuri, în prezent pe piață se găsește o gamă foarte largă de mobilier, în diferite stiluri și dimensiuni, dar trebuie să vă amintiți că sunteți în căutarea unui mobilier care să se potrivească într-un spațiu limitat.

De aceea este bine să vă concentrați căutările pe mesele de birou și scaunele care se pot încadra în spațiul acela.

Ventilația și iluminarea

Existența unei bune ventilații și a unei bune iluminări naturale influențează calitatea motivației angajaților.

Prin urmare, este recomandat să vă asigurați că în spațiul de birou intră cât mai multă lumină naturală și că ferestrele sunt foarte bine etanșate și pot fi deschise și închise bine.

Configurarea spațiului

Având în vedere că spațiul de lucru este limitat, este bine să vă gândiți din timp la modul în care poziționați mobilierul, astfel încât biroul să nu pară aglomerat, ci mai degrabă mai spațios decât este în realitate.

Bugetul

Stabilirea bugetului de care dispuneți pentru achiziția mobilierului de birou este aspectul la care trebuie să fiți extrem de atenți.

De asemenea, este indicat ca odată ce l-ați stabilit să încercați să vă încadrați în el. Da, știm că uneori este destul de dificil, dar cu un pic mai multă ingeniozitate și creativitate veți reuși.

Obrázek9.jpg (71 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Criterii pentru selectarea mobilierului de birou adecvat

Căutați calitatea

Calitatea meselor de birou, a scaunelor de birou și a oricărui alt mobilier pe care îl veți amplasa în spațiul de birou are un impact mare asupra confortului, bunăstării și eficienței colaboratorilor dvs.

Căutați ergonomia

Angajații dvs. vor lucra ore lungi stând în fața calculatoarelor, așa că este o idee bună să le adaptați posturile de lucru pentru a se potrivi nevoilor lor.

Să nu ne ascundem după degete. Trebuie să vă ocupați de confortul și confortul angajaților dvs. acordând o atenție deosebită ergonomiei atunci când alegeți mobilierul.

Mobilierul ergonomic poate include atât birouri la care este confortabil să stați așezat, cât și mese înalte la care angajații dvs. pot bea cafea sau pot ține ședințe de informare pentru câteva minute.

De asemenea, este posibil să optați pentru birouri care sunt ușor transformabile.

Bineînțeles, cea mai importantă este ergonomia scaunelor de birou și nu trebuie să economisiți.

5 idei pentru amenajarea unui birou mic

Oferiți o șansă biroului cu un plan deschis

Un plan deschis este una dintre cele mai eficiente modalități de a profita la maximum de tot spațiul disponibil.

Elimină granițele și încurajează creativitatea și relațiile de lucru între angajați.

Puteți realiza acest design optând pentru birouri de serviciu ergonomice tip „insulă”. Astfel, angajații dvs. vor fi mai aproape unii de alții, fără ca spațiul lor personal să fie încălcat.

Și puteți opta pentru idei și mai creative, înlocuind birourile de serviciu standard cu o masă de conferință în centrul biroului mic, în jurul căreia angajații dvs. se pot așeza confortabil.

Bineînțeles, nu este o idee rea să grupați birourile în perechi, să le poziționați unul vizavi de celălalt și astfel să vă împărțiți angajații în echipe pentru a lucra împreună la proiecte comune.

Obrázek10.jpg (57 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Mai puțin este întotdeauna mai mult

Când vine vorba de mobilarea unui birou mic, una dintre primele reguli care trebuie respectate este "mai puțin înseamnă mai mult".

Altfel spus, din moment ce nu dispuneți de un spațiu foarte mare, pur și simplu nu merită să umpleți biroul cu mobilier de serviciu voluminos, decorațiuni uriașe sau biblioteci grele.

În schimb, nu ar fi o idee rea să optați pentru mobilier în stilul minimalist sau scandinav, deja extrem de popular în ultimii ani.

Mobilierul în acest stil este destul de confortabil, practic, dar mai ales funcțional și nu ocupă mult spațiu.

Folosiți spațiul pe verticală

Dacă nu puteți folosi tot spațiul de pe podea din cauza dimensiunilor reduse ale biroului, nu înseamnă că nu puteți profita de spațiul vertical de pe pereți pentru a asigura o bună organizare a mediului de lucru.

O soluție bună ar fi, de asemenea, folosirea de rafturi închise și deschise pe care să depozitați toată documentația, toate cărțile și tot necesarul pentru munca dvs.

Faceți ca spațiul să pară mai mare

Cu câteva oglinzi și un pic de "joc" cu culorile pereților, puteți face ca spațiul de birou să pară mai luminos și mult mai spațios decât este în realitate.

Este suficient să puneți câteva oglinzi pentru a reflecta lumina naturală care intră prin ferestre și voilà.

Oglinzile vin în toate formele și dimensiunile, așa că puteți găsi cu ușurință una care să se potrivească biroului dvs. mic.

Oglinzile rotunde, de exemplu, fac spațiul să pară mai elegant, „îmbrăcând” peretele într-o senzație unidimensională, în timp ce cele rectangulare și pătrate pot deveni punctul focal al biroului.

Puteți obține un efect similar dacă vopsiți pereții în culori deschise, spre exemplu albul, galbenul pastelat, bejul deschis, verdele deschis sau alte culori deschise.

Nu uitați de verdeață și de decorațiuni

Plantele verzi vii nu numai că sunt atractive și filtrează aerul, creând condiții pentru un mediu de lucru mai sănătos, dar conferă unui birou mic o atmosferă specifică de „acasă”.

Dacă aveți plante verzi în birou, angajații dvs. se vor simți mai confortabil, iar vizitatorii și partenerii de afaceri vor veni la biroul dvs. cu dorință și gânduri pozitive.

Bineînțeles, indiferent cât de mic este un birou, decorarea acestuia este extrem de importantă.

Nu trebuie să uitați că elementele decorative care vor contribui la aspectul general al biroului dvs. sunt cartea dvs. de vizită și o modalitate prin care partenerii dvs. de afaceri vă pot cunoaște mai bine.

O idee bună pentru amenajarea unui birou mic, de exemplu, este de a pune fotografii și tablouri pe pereți sau pe birouri, sau de a folosi logo-ul companiei și culorile de design ale acesteia într-un mod creativ pentru a vă reprezenta mai bine afacerea.

Obrázek11.jpg (22 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Concluzie

Amenajarea unui birou mic s-ar putea să nu fie o sarcină chiar atât de ușoară, dar, după cum ați văzut, nu este nici o sarcină imposibilă.

Trebuie doar să planificați cu atenție, să încercați să folosiți fiecare centimetru de spațiu fără a împiedica libera circulație și să alegeți mobilierul de birou de dimensiuni potrivite.

Restul depinde de creativitatea dvs. Puteți folosi spațiul vertical pentru a crea atât posturi de lucru confortabile, cât și locuri pentru pauze scurte.

Puteți chiar să separați un mic spațiu pe care să-l folosiți ca zonă de relaxare sau de joacă.

Într-adevăr, totul este posibil. Dacă aveți dorința și suficiente idei de amenajare, aveți nevoie doar de puțin timp, de un magazin de încredere de unde să achiziționați mobilier de birou, oglinzi și decorațiuni de calitate, funcționale și ergonomice, iar misiunea dvs. de a amenaja un birou mic este mai ceva ca posibilă.

Iar dacă nu aveți încredere în propriile abilități de amenajare, puteți apela oricând la serviciile unor designeri de interior sau întrebați consultanții de la magazine precum Expedo, care sunt suficient de pricepuți și vă pot da sfaturi și idei cu adevărat excelente pentru mobilarea și decorarea biroului.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile