Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Care este diferența dintre un scaun și un fotoliu?

Sunteți pe cale să alegeți și să cumpărați mobilier de stat jos, dar nu sunteți foarte sigur care este diferența dintre un scaun și un fotoliu și vă este teamă să nu faceți o greșeală.

De fapt, ați putea fi surprins să aflați câți oameni sunt ca dvs. și nu reușesc să facă distincția între cele două tipuri de mobilier pentru stat jos. Iar diferențele există și nu sunt puține, și nici nesemnificative.

Care este diferența dintre un scaun și un fotoliu?

Care sunt principalele diferențe între un scaun și un fotoliu?

Înălțimea

Una dintre cele mai mari diferențe dintre un scaun și un fotoliu este înălțimea, iar aceasta se poate observa imediat ce apropii cele două tipuri de mobilier de stat jos.

Scaunele au o înălțime mai mare a șezutului, deoarece sunt concepute pentru a fi asociate în principal cu mesele și trebuie să vă poată oferi confort și comoditate în timpul mesei.

Înălțimea șezuturilor scaunelor este concepută pentru a se potrivi cu înălțimea mesei, astfel încât atunci când vă așezați pe scaun să vă puteți pune picioarele sub masă în siguranță, iar atunci când mâncați nu trebuie să vă țineți brațele în aer sau să le îndoiți în mod ciudat.

140096.jpg (153 KB)

Fotoliile pe de altă parte, sunt cu șezuturi mult mai joase, scopul lor fiind acela de a oferi confort în timpul relaxării. Acestea trebuie să vă poată oferi confortul de care aveți nevoie în timp ce vă uitați la un film, citiți o carte sau pur și simplu vă relaxați după o zi grea de muncă.

blue chair.jpg (262 KB)

Proporțiile

Dacă acordați mai multă atenție, veți observa că scaunul și fotoliul diferă destul de mult și d.p.v. al proporțiilor.

Scaunele au, de obicei, un șezut mai puțin adânc și mai îngust și un spătar mai înalt, în timp ce fotoliile au șezuturile mai late și mai adânci, cu pernele moi și cu spătare care par să vă îmbrățișeze întregul corp.

Construcția

Absolut logic, cele două tipuri de mobilier pentru stat jos se prezintă, de asemenea, cu diferențe în ceea ce privește construcția.

Scaunul vine cu un cadru solid, deschis, care poate fi realizat din lemn, metal și alte materiale de înaltă calitate. În funcție de model, șezutul și spătarul pot fi sau nu tapițate cu piele sau țesătură.

În plus, scaunul poate avea sau nu cotiere (totul depinde de modelul respectiv).

kitchen table with chairs.jpg (126 KB)

Structura principală (cadrul) a fotoliului poate fi, de asemenea, realizată din lemn, metal sau PAL melaminat, dar asemănările se termină aici.

Spre deosebire de scaune, în cazul fotoliilor, aproape toate elementele sunt tapițate (șezut, spătar, cotiere etc.). În plus, toate modelele au perne confortabile cu umplutură care oferă un confort extrem de plăcut și relaxant atunci când stați pe fotoliu.

Snímek obrazovky 2022-06-28 152051.jpg (146 KB)

Destinație

Deși în prezent se pot găsi și scaune de dining de tip fotoliu, scopul principal al fotoliului este acela de a oferi cele mai bune condiții de relaxare posibile.

În această ordine de idei, acest tip de mobilier de stat jos este foarte potrivit ca o completare a canapelei, taburetelor sau a mobilei pentru living, dar și dacă doriți să faceți o zonă de relaxare și de intimitate. Fotoliile "stau" foarte bine în dormitoare, camere de zi și sunt un plus excelent pentru biroul de acasă.

Totodată, scaunele sunt utilizate în principal ca scaune de luat masa (scaune de sufragerie). Din acest motiv, acestea sunt de obicei disponibile în seturi de două, patru, șase sau mai multe scaune și sunt alese în funcție de înălțimea și dimensiunea mesei pentru care sunt cumpărate.

Bineînțeles, pe piață se găsesc și scaunele simple (așa-numitele scaune laterale), care sunt folosite fie ca scaune suplimentare, fie ca punct central sau accent în încăperi.

chair.jpg (145 KB)

Combinație cu alte componente de mobilier

În timp ce scaunele sunt de obicei asociate cu o masă, fie că este vorba de o masă de sufragerie, de grădină sau de cafea, fotoliile pot fi combinate cu mare succes cu destul de multe componente de mobilier.

Spre exemplu, puteți crea foarte ușor propriul colț de relaxare amplasând un fotoliu elegant și confortabil într-un colț al livingului sau al dormitorului, pe care îl puteți combina cu un taburet și o măsuță de cafea mică și simplă.

leather chair.jpg (55 KB)

Sau, dacă doriți să faceți din fotoliu punctul central al încăperii, trebuie doar să-l așezați lângă unul dintre pereți și să-l asortați cu o veioză sau lampă înaltă sau o masă tip consolă.

Acest tip de mobilier poate fi combinat, de asemenea, extrem de bine cu canapele, taburete și fotolii și nu numai că oferă spațiu de stat jos suplimentar, dar aduce și mai mult stil și lux în interiorul camerei de zi.

Sau poate visați la propriul dvs. colțișor special de lectură? Așezați un fotoliu masiv și elegant, tapițat cu piele, lângă biblioteca de acasă, completați cu o măsuță sau un taburet cu parte superioară mai robustă și veți avea propriul dvs. colț de lectură și relaxare.

(Tot ce vă lipsește este halatul elegant cu monogramă, papucii și o băutură în mână pentru a vă simți ca un adevărat gentleman din Marea Britanie).

chair and sofa.jpg (90 KB)

Când este o idee bună să cumpărați un fotoliu și când - un scaun?

Din tot ceea ce am spus până acum, probabil că ați ghicit singuri, dar lăsați-ne să vă spunem.

Dacă aveți nevoie de mobilier pe care îl puteți folosi în primul rând pentru a sta jos în timp ce mâncați, atunci scaunele sunt cele mai potrivite. În acest caz, sfatul pe care vi-l putem da este să vă așezați pe scaun înainte de a-l cumpăra pentru a fi absolut siguri că este cel potrivit pentru dvs.

Asigurați-vă că șezutul este confortabil, că picioarele scaunului sunt stabile și că spătarul vă poate oferi o bună susținere a spatelui.

De asemenea, nu veți da greși dacă combinați achiziția scaunelor cu cea a mesei, astfel încât să puteți fi siguri că scaunele nu sunt doar confortabile, ci și de înălțimea și dimensiunea potrivite pentru masă. Și încă ceva. Este o idee bună să asortați scaunele și masa, chiar dacă nu le cumpărați ca un set de masă, ci separat, și ulterior doar potriviți stilurile.

Fotoliul este o alegere excelentă dacă doriți să aduceți un pic mai mult stil și personalitate casei dvs. Ca și în cazul scaunelor, atunci când alegeți un fotoliu, vă sfătuim să nu cumpărați înainte de a încerca fotoliul.

Mergeți la magazin, așezați-vă pe fotoliu pentru a vă asigura că adâncimea șezutului și înălțimea spătarului vi se potrivesc. Asigurați-vă că pernele sunt suficient de moi, iar cotierele - confortabile.

Dacă aveți posibilitatea, alegeți modelele cu caracteristici suplimentare, cum ar fi suporturi pentru picioare, opțiuni de înclinare în diferite poziții și multe altele. Dacă nu aveți această opțiune, puteți completa achiziția de fotoliu extensibil cu un taburet confortabil pentru picioare.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile