TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Criterii pentru mobilier de calitate pentru camera de zi

Camera de zi este o astfel de încăpere care trebuie să ne ofere atât un design plăcut, cât și funcționalitate, având în vedere faptul că majoritatea oamenilor petrec o bună bucată de timp din fiecare zi în această cameră.

Așadar, mobilierul pe care-l alegem pentru camera de zi, este, fără dar și poate, un element din amenajare de care nu ne putem lipsi atunci când mobilăm camera de zi, deoarece este principalul „responsabil” pentru sentimentul de ospitalitate și confort pe care îl insuflă decorul camerei de zi.

Criterii pentru mobilier de calitate pentru camera de zi

Având în vedere faptul că aceste piese de mobilă ocupă un loc central în camera de zi, accentul cade asupra lor. Prin urmare, dacă dorim să asigurăm o atmosferă frumoasă și confortabilă în camera de zi, nu este recomandat să facem compromisuri în ceea ce privește calitatea mobilierului pentru camera de zi.

Funcționalitatea și designul bun merg mână în mână atunci când vine vorba de mobilierul pentru camera de zi. Dar unul dintre aspectele care fac ca o piesă de mobilier să fie durabilă și rezistentă este tocmai calitatea.

Investiția într-un nou set de mobilă pentru living este relativ de costisitoare. Acesta este și motivul pentru care vă recomandăm să abordați alegerea setului respectiv cu atenție pentru a fi siguri că ați ales mobilier de calitate.

Prin urmare, nu este o idee bună să faceți compromisuri în ceea ce privește calitatea mobilierului pentru living, deoarece acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți mobilierul de living.

black and white living room.png (323 KB)

Nivelul de calitate se cunoaște cu utilizarea zilnică a mobilierului.  Dacă vă place o piesă de mobilier datorită designul extern al acesteia și dacă piesa respectivă se potrivește perfect în interiorul camerei de zi, acest lucru totuși nu este un semn clar de înaltă calitate. Dar dacă simțiți un nivel ridicat de confort în timp ce folosiți mobila respectivă, acesta este deja indiciul corect pentru o manoperă de calitate.

Cât despre rezistența unei piese de mobilier, despre aceasta din păcate nu ne putem da seama în momentul în care vedem piesa de mobilier în magazin. Rezistența se dovedește pe parcursul anilor de utilizare.

Dacă prețuiți calitatea și designul bun pentru amenajarea livingului dvs., atunci urmând sfaturile pe care vi le vom da mai jos, veți fi sigur că o să vă bucurați mult timp de interiorul livingului dvs. elegant.

Care sunt factorii după care trebuie să vă ghidați atunci când alegeți un set pentru living

rustikal living room.png (503 KB)

Felul materialelor folosite

Materialele sunt probabil cel mai important indicator de bază pentru a determina dacă o piesă de mobilier este de calitate sau nu. Chiar dacă o piesă de mobilier are un aspect frumos, nu putem judeca calitatea acesteia în întregime după această calitate.

Principalele materii prime folosite pentru crearea mobilierului sunt lemnul natural, panourile din lemn, fiecare tip de material are propriile caracteristici specifice și propriile avantaje și dezavantaje.

Unele dintre principalele caracteristici prin care se stabilește calitatea unui tip de lemn sunt rezistența la încărcare și presiune, nivelul de densitate, umiditatea etc.

Cele mai populare materiale din care este fabricat mobilierul pentru living sunt MDF și PAL melaminat, amestecuri de polimeri, sticlă și metal. MDF-ul și PAL-ul melaminat pot fi laminate sau, respectiv, cu suprafața lucioasă, iar ambele tipuri de materiale se caracterizează în egală măsură prin rezistență, stabilitate și rezistență la uzură.

În ceea ce privește ce tip de lemn este mai bun, alegerea depinde mai mult de tipul de cameră pentru care căutăm mobilier nou, precum și de cerințele noastre în materie de design și durabilitate.

modern living room.png (610 KB)

Modalitatea de producție

Procesul de producție care se deosebește prin înaltă precizie este cheia garanției că o piesă de mobilier va oferi confort optim în utilizare și că va fi rezistentă la uzură în timp.

Producătorii de mobilă aplică diverse tehnologii pentru a îmbunătăți performanța materialelor folosite în producția mobilierului. Una dintre acele caracteristici este creșterea nivelului de rezistență a materialelor pentru producția mobilei.

Prin tratarea materialelor cu preparate antiseptice, bioprotectoare și ignifuge, precum și cu preparate anticorozive, ne putem bucura la finalul procesului de producție de un mobilier durabil, cu o bună protecție împotriva coroziunii,  putrezirii și este și protejat împotriva distrugerii sale de diverse insecte. Această utilizare a preparatelor de protecție sporește, fără îndoială, durata de viață a mobilierului.

Având în vedere faptul că unele piese de mobilier pentru living au opțiunea de a fi montate pe perete, la fabricarea acestora se folosesc versiuni cu greutate mică de MDF și PAL melaminat.

Modalitatea de asamblare

Acest lucru poate părea surprinzător, dar modul în care sunt asamblate piesele individuale de mobilier poate avea o influență destul de mare asupra calității lor generale și asupra nivelului de rezistență și stabilitate.

Una dintre soluțiile moderne folosite pentru crearea mobilierului de living contemporan se deosebește prin absența feroneriei vizibile, și înlocuirea acestora cu mecanisme cu închidere lină și prezența unor elemente de fixare aproape invizibile.

Care sunt semnele prin care ne putem da seama dacă un set de living este de bună calitate?

Sunt câteva feluri în care ne putem da seama dacă pentru producția unei canapele, spre exemplu, au fost folosite materii prime de calitate. Cel mai simplu fel, în acest rând de gânduri, este să vă așezați pe modelul ales, în timp ce vă aflați în magazin.

scandinavian living room.png (634 KB)

Fie că vorbim despre o canapea, un fotoliu sau un taburet, piesa respectivă trebuie s-o simțiți stabilă atunci când vă așezați pe ea. Greutatea poate fi, de asemenea, un indicator al calității producției. De exemplu, nu ar trebui să putem ridica foarte ușor un taburet sau o canapea de un capăt.

În cazul în care construcția unei piese de mobilier pare ușoară, acesta este un semn că producătorul a „economisit” resurse pentru realizarea acesteia.

Un alt detaliu care trebuie luat în considerare este manopera tapițeriei. Pe lângă faptul că tapițeria trebuie să aibă un aspect estetic și să ofere confort maxim oricât de lung am sta pe canapeaua sau fotoliul acelea, tapițeria mai trebuie să se caracterizeze și prin elasticitate și să aibă capacitatea de a-și reveni la forma inițială după ce ne ridicăm de la ea.

Cum alegem corect setul de mobilă pentru living?

dark living room.png (551 KB)

Design și destinație

Atunci când cumpărăm un set pentru living, este important să alegem un tip de mobilier care să se potrivească stilului nostru de viață. În consecință, este important să determinăm care va fi scopul setului pentru living și ce tip de design s-ar potrivi stilului nostru de viață.

Existența unor caracteristici suplimentare și a unor funcționalități practice este aspectul pe care majoritatea oamenilor moderni îl caută la o piesă de mobilier.

În cazul unor modele de mobilier pentru living, canapelele sunt dotate cu mecanisme speciale care oferă practicitate și confort în viața de zi cu zi. Poate fi vorba, de exemplu, de un spațiu de depozitare suplimentar, o saltea extensibilă încorporată sau o ladă încorporată în care pot fi depozitate un număr mare de accesorii - spre exemplu lenjeria de pat.

Mobilierul pentru camera de zi cu mecanisme extensibile este o alegere potrivită pentru aceia dintre dvs. cu livinguri nu prea generoase.

Dacă, de exemplu, aveți un living în apartament, dar nu aveți și un dormitor separat pentru oaspeți, atunci cea mai bună opțiune pentru dvs. este să alegeți un set de living care include o canapea care se transformă în pat (extensibilă).

Sau dacă aveți un living spațios în care doriți să creați un interior complet și elegant, atunci seturile modulare pentru living sunt opțiunea potrivită pentru dvs. Deoarece acest tip de mobilier oferă mai multe locuri de stat jos, seturile de living modulare sunt o opțiune excelentă pentru familiile numeroase sau pentru cei au adesea oaspeți.

Există diferite tipuri de seturi de living modulare - cele cu două fotolii și două taburete, cele cu doar două fotolii sau un fotoliu fără taburete. Alegeți tipul de set modular pentru camera de zi care se potrivește cu dimensiunea camerei, precum și cu gustul dvs. în materie de design interior.

white sofa in living room.png (441 KB)

Producător

După cum am menționat deja, nu putem determina cu exactitate cât de înaltă este calitatea unui set pentru living și cât de bine va rezista pe parcursul utilizării. De aceea, o modalitate sigură pentru a fi siguri că am ales mobilier de înaltă calitate, este să mizăm pe un producător de mobilă care s-a dovedit în timp ca fiind unul de încredere.

Indiferent de tipul de mobilier pentru living pe care îl veți alegeți, este important să optați pentru mobilier de la un producător de încredere care a dovedit calitatea produselor în timp prin încorporarea în mobilier a unor materiale de înaltă calitate.

Preț

În ceea ce privește prețul mobilierului pentru camera de zi, se pare că alegerea unui set de mobilier, precum este și mobilierul pentru living, este o opțiune mult mai bună decât achiziția de piese separate de mobilier. De fapt, uneori, prețul unui set de mobilă  poate fi același cu cel al unei canapele de lux cu mai multe locuri.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile