TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Cum organizăm bucătăria mică?

Aveți o bucătărie mică și ori de câte ori vine timpul de bucătărit, vă apucă nervii până găsiți tot ce aveți nevoie? Spațiul este mic, dulapurile - supraaglomerate, iar în sertare domnește haosul și niciodată nu sunteți sigur dacă veți găsi exact ceea ce aveți nevoie.

Cum organizăm bucătăria mică?

Suntem absolut de acord că bucătăriile micuțe sunt o adevărată provocare. Dar asta nu înseamnă că nu puteți organiza spațiul astfel încât să fie comod și confortabil atunci când gătiți.

Cum organizăm bucătăria mică - 12 idei superbe

Scăpați de chestiile inutile

 Scoateți din sertare și rafturi toate oalele, tigăile și aparatele, pe care le-ați cumpărat de-a lungul anilor. Uitați-vă bine la ele și întrebați-vă dacă chiar aveți nevoie de toate sau vă puteți despărți de ceva.

 Suntem convinși că aveți aparate sau ustensile pe care fie nu le-ați folosit niciodată, fie le-ați folosit de câteva ori și apoi le-ați pus într-un dulap și ați uitat cu desăvârșire de ele.

 Scăpați de tot ce folosiți rar - o dată sau de două ori pe an și lăsați doar ceea ce folosiți regular.

 Dacă totuși nu vă lasă inima să scăpați de mașina de copt pâine, de robotul de bucătărie sau de alte electrocasnice voluminoase, lăsați-le la o parte (și citiți în continuare pentru a vedea unde le găsiți loc).

cooking.jpg (87 KB)

Aranjați obiectele în funcție de cât de des le folosiți

 Obiectele pe care le folosiți zi de zi, lăsați-le la un loc ușor accesibil, pentru a putea ajunge repede și ușor la ele.

 Spre exemplu - farfuriile, cănile și paharele pe care le folosiți zilnic, le puteți pune pe cel mai de jos raft deasupra aragazului, tacâmurile - în cel mai de sus sertar sub blat, iar vasele pe care le folosiți cel mai des la gâtit, le puteți agăța pe niște cârlige pe bara de-asupra aragazului, beneficiind astfel de un look modern.

Utilizați complet spațiul vertical

Credeți că dacă puneți rafturi și dulapuri până la tavan, o să vă fie greu să ajungeți la ele și nu o să vă fie de folos? Vă înșelați.

 Da, într-adevăr o să vă fie puțin mai greu să ajungeți la rafturi, însă pe ele puteți pune vasele și aparatele pe care le folosiți rar. (Vă aduceți aminte, acele despre care vorbeam mai sus și despre care spuneam că nu vă lasă inima să vă despărțiți de ele). Astfel nu o să aveți nevoie să deschideți dulapurile des, iar bucătăria dvs. va arăta mai organizată și mai ordonată.

 Iar cât despre cum ajungeți la rafturile înalte, pur și simplu faceți rost de o scară mică și problema va fi soluționată.

white kitchen.jpg (48 KB)

Organizați conținutul dulapurilor și rafturilor de bucătărie

 Ordonați sertarele din bucătărie. În cel mai de sus sertar puneți toate tacâmurile: Furculițe, linguri, tacâmuri pentru salată, cuțite, polonice, linguri pentru amestecat mâncarea etc.

 Pentru acest sertar este bine să faceți rost de separatoare și să le folosiți, pentru a putea pune în compartimente separate diferitele tipuri de tacâmuri. Astfel încă cu deschiderea sertarului veți găsi repede și ușor exact ceea ce vă trebuie.

 Al doilea sertar îl puteți folosi pentru depozitarea diferitelor accesorii micuțe de bucătărie precum  răzători, spatule, curățătoare de cartofi, prese de usturoi, deschizători și multe altele.

 În general și în mod tradițional, al treilea sertar este dedicat prosoapelor de bucătărie din material textil, fețelor de masă, șorțurilor și altor articole din textil care se folosesc des în bucătărie.

 Dacă ultimul sertar este mai mare și mai adânc, în acesta puteți ordona boluri de salată, recipiente pentru depozitarea alimentelor și alte articole similare de bucătărie.

 Organizați dulapurile. Deseori dulapurile de bucătărie au două sau trei rafturi și noi suntem convinși că dvs. le folosiți pentru a ordona toate oalele și toate tigăile pe care le folosiți. Dacă aveți o bucătărie mare, aceasta este o soluție excelentă, dar dacă bucătăria dvs. este micuță și aveți spațiu limitat, trebuie să fiți mai creativi.

 Spre exemplu, înafara de rafturi, puteți folosi ușile dulapurilor și părțile lor laterale pentru a agăța tigăile, olițele mai micuțe și alte vase de dimensiuni mici. Pentru a face acest lucru, este destul să puneți pe partea interioară a ușilor dulapului niște cârlige de agățat vase.

 Sau puteți cumpăra separatoare interne și le puteți folosi pe post de rafturi pentru a ordona în cea mai convenabilă modalitate pentru dvs. toate vasele pe care le folosiți.

130517.jpg (127 KB)

Nu lăsați nișe neutilizate

 

Dacă în bucătăria dvs. este câte o nișă micuță, folosiți-o. Asemenea nișe sau cute din încăperi pot fi transformate cu ușurință într-un depozit mic în care puteți ține anumite produse alimentare ambalate, conserve, borcane - un fel de debara micuță.

 Dacă totuși ideea aceasta de debara nu vă încântă, puteți pune în acea nișă câteva rafturi pe care puteți pune câteva borcane din sticlă cu condimente.

 O altă idee superbă este să folosiți nișa ca un bufet de ajutor sau ca un blat suplimentar, pe care să puneți cuptorul cu microunde, mașina de copt pâine sau multicooker. 

Agățați cuțitele pe perete și folosiți cârlige pentru pahare

 Cine spune că cuțitele trebuie musai să stea într-un sertar? Puneți o bandă magnetică pe perete și ordonați pe ea setul de cuțite pe care le folosiți cel mai des. Astfel, pe de o parte veți elibera loc în setare, iar pe de altă parte, cuțitele vor fi mereu la îndemână când aveți nevoie de ele.

 Același lucru este valabil și pentru paharele pe care le folosiți zi de zi. În loc să le ordonați într-un dulap, pur și simplu instalați câteva cârlige sub acel dulap (vorbim aici de corpurile superioare) și agățați pe ele cănile de cafea sau ceai pe care le folosiți în fiecare dimineață.

 130793.jpg (117 KB)

Folosiți spațiul deasupra frigiderului sau sertarelor

 Dacă aveți bucătăria mică, orice spațiu liber și nefolosit, poate fi transformat într-un spațiu util.

 În acest rând de gânduri, dacă aveți câteva centimetri liberi între frigider și sertare, le puteți folosi punând un coș elegant împletit în care depozitați ceai, cafea, câte un pliculeț suplimentar de condimente uscate sau altceva.

 Dacă aveți loc deasupra rândului superior de sertare, acolo puteți pune obiecte pe care le folosiți extrem de rar, sau puteți pune diverse decorațiuni.

 Luați în calcul un blat rabatabil

 Acest tip de blaturi sunt super comode în bucătăriile micuțe. Dacă aveți așa ceva, puteți folosi pe post de blat suplimentar de gătit, dar și pentru o măsuță mică de luat repede o gustare.

141259.jpg (169 KB)

Sau o insulă de bucătărie mobilă

Faptul că aveți o bucătărie de dimensiuni modeste, nu înseamnă că nu puteți avea o insulă mobilă, din contra. În momentul de față pe piață se oferă multe insule de bucătărie mobile, de dimensiuni compacte și de tip cărucior mobil, și care sunt foarte practice și funcționale.

 Și înainte să vă gândiți că bucătăriei micuțe nu-i trebuie piese suplimentare de mobilier, o să vă spunem că dacă decideți să cumpărați o insulă mobilă, o puteți folosi ca un blat suplimentar de gătit sau de depozitat ustensile, dar și ca o masă suplimentară pe care s-o scoateți din bucătărie la nevoie.

 Practic, blatul mobil este o piesă de mobilă atât de elegantă că-i puteți găsi locul până și în living.

small kitchen.jpg (64 KB)

Folosiți tot spațiul pe perete

 Am spus mai sus, subliniem și acum: Când vine vorba de organizat bucătăria mică nu trebuie să neglijați spațiul liber oferit de pereți.

 Dacă aveți puțin loc rămas pe ei, puneți benzi magnetice pentru cuțite, câteva rafturi mici deschise sau agățați câteva coșuri pentru fructe și legume.

În apropiere de bucătărie, puneți un bufet

 Dacă locuința dvs. urmează conceptul de open-space, dulapul, sau a.z. Bufet, poate fi un loc superb de depozitat vase și accesorii de bucătărie.

 Cu toate că în mod tradițional, asemenea piese de mobilă se folosesc pentru depozitarea fețelor de masă sau tacâmurilor scumpe, nimic nu vă împiedică să schimbați destinația lor și să începeți să stocați în ele tot ce doriți.

 Bineînțeles, asta nu înseamnă să îndesați acolo toate chestiile care vă încurcă în bucătărie, dar cu puțină organizare a interiorului bufetului, acesta va deveni un loc în care puteți aduna tot ce doriți să păstrați, dar nu folosiți atât de des, încât să găsească loc în dulapuri sau sertarele din bucătărie.

Nu lăsați multe ustensile pe blat

 Nimic nu strică organizarea bucătăriei micuțe așa cum o face numărul mare de ustensile puse pe blat. De aceea, este bine să lăsați mașina de copt pâine, aparatul de gătit sau blenderul pe unul dintre rafturile superioare. Deasupra blatului lăsați doar mașina de cafea, borcanul cu capsulele de cafea și hârtia de bucătărie.

Încercați una dintre ideile ingenioase pe care vi le-am dat sau contactați-i pe experții Expedo care o să vă ajute la organizarea bucătăriei micuțe.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile