Idei pentru etajere moderne și originale de pus pe perete

Markéta Etrychová
7.2.2022

Aveți nevoie de spațiu de depozitat? Sau pereții prea goi ai livingului, dormitorului sau holului vă calcă pe nervi și căutați ceva micuț și simplu, elegant, care să dea o notă de individualitate locuinței dvs.

Idei pentru etajere moderne și originale de pus pe perete

 

Ați nimerit locul potrivit. Deoarece astăzi dorim să vă prezentăm potențialul mare al pieselor de mobilier micuțe care poartă denumirea simplă de rafturi de perete.

Rafturile de perete - mobila preferată a designerilor de interior

Etajerele sau rafturile de perete sunt de mult o parte indispensabil din decorațiunea și designul interior. Aceste piese de mobilier, micuțe și la prima vedere neînsemnate, nu doar că ne asigură spațiu suplimentar de depozitare, dar puse la locurile corecte, pot completa și contura stilul inedit al interiorului.

 Suntem convinși că ați văzut o diversitate foarte mare de rafturi oferite pe piață. Suntem și convinși că știți prea bine la ce servesc.

triangle shelf.jpg (29 KB)

Și totuși, hai să ne reamintim.

 Foarte general spus, ele sunt niște piese micuțe de mobilier care se agață pe perete și au roluri decorative sau pur și simplu practice.

 În general, se folosesc ca rafturi pentru cărți, înlocuind bibliotecile voluminoase, dar fac față la fel de bine și ca un loc la care se poate pune o piesă de decorațiune, poze de familie, obiecte mărunte și chiar flori.

 Rafturile și etajerele au și funcții pur și simplu practice, pe acestea putând fi ordonate pahare, farfurii sau borcane (dacă vorbim despre etajerele din bucătărie), produse cosmetice și accesorii cosmetice (dacă rafturile se află în baie sau în dormitor) sau jucării și obiecte de mici dimensiuni (dacă sunt poziționate în camera copiilor).

 Se încadrează bine și pe hol, unde redau un aspect rafinat și finalizat încăperilor.

 Etajerele sunt preferate și pentru decorațiune și depozitare de documente în spațiile de birouri. Și nu la ultimul loc, aceste piese de mobilier de dimensiuni micuțe se folosesc pe scară largă în garaje, ateliere de lucru acasă și în magazine.

shelf in kitchen.jpg (29 KB)

5 caracteristici importante la alegerea rafturilor de perete

 După cum am mai spus mai sus, diversitatea de feluri și modele de etajere este extrem de mare, astfel alegerea lor devenind destul de grea pe cât ar părea la prima vedere.

 Și totuși, vă puteți descurca dacă cunoașteți criteriile de bază.

 Modalitatea de fixare

Deoarece rafturile se fixează pe perete, este bine să optați pentru dispozitive stabile de fixare, pentru a fi siguri că rafturile vor fi bine atașate la perete și că vor face față unor anumite greutăți.

 Potrivit modelului de etajere, elementele de fixare sunt în general de două tipuri principale - suporturi clasice și sisteme de prindere la perete.

 Primul fel sunt suporturile clasice, în triunghi, o parte fiind prinsă de perete, iar cealaltă susținând raftul. Felul acesta de fixare este sigur și stabil, dar vine cu un dezavantaj micuț - aspectul estetic nu este prea frumos.

 De aceea vă recomandăm cel de-al doilea fel de fixare. Sistemul de fixare include un dispozitiv special, prin care raftul pentru cărți se prinde direct la perete.

Stil

Stilul etajerelor trebuie să corespundă stilului camerei în care doriți să le amplasați. Altfel spus, dacă cumpărați un raft în stil industrial, acesta nu va arăta bine într-o cameră în stil clasic, retro sau modern.

 Rafturile din lemn, pe de altă parte, vor arăta ideal în livinguri, bucătării sau dormitoare în stil clasic, vintage sau modern, dar nu prea se vor potrivi încăperilor în stil minimalist sau industrial.

 Material

Cât despre material, rafturile moderne sunt lucrate din lemn procesat sau neprocesat, din PAL, din metal sau sticlă, rășini și multe alte materiale.

 Bineînțeles, lemnul este cel mai preferat material de realizare a rafturilor, dar și etajerele din PAL melaminat sau MDF nu sunt de subestimat.

 shelf photo.jpg (29 KB)

Culoare

Culoarea raftului trebuie coordonată nu doar cu culorile pe care le-ați ales pentru cameră, ci și cu obiectele pe care doriți să le puneți pe raft.

 Spre exemplu, dacă sunteți în căutarea rafturilor pentru cărți, culorile naturale pot fi foarte potrivite, dar dacă doriți să folosiți raftul pe perete pentru a pune poze sau decorațiuni, atunci este mai bine să mizați pe o culoare albă sau vie și care să atragă atenția către decorațiunea pe care ați pus-o pe raft.

 Forma

Și aici diversitatea este foarte mare și veți găsi pe piață nu doar rafturi clasice și discrete de perete, ci și rafturi cubice, dreptunghiulare, cu forme asimetrice, cu ramificații, amplasate în trepte etc, etc, etc.

 Nu putem spune care formă ar fi de preferat, care ar fi mai bună, deoarece alegerea depinde în întregime de dvs. și de funcțiile pe care doriți să le îndeplinească raftul în cauză.

 Cunoașteți deja unele dintre caracteristicile de bază pe care trebuie să le aveți în vedere la alegerea rafturilor pentru casa dvs. Rămâne doar să optați pentru un model în armonie cu interiorul locuinței și care satisface dorințele și preferințele dvs. personale estetice.

 Totuși, dacă vă întrebați despre opinia noastră personală, iată câteva idei minunate pentru etajere originale și moderne de pus pe perete, de la care vă puteți inspira.

 living room shelf.jpg (36 KB)

Iată câteva idei de etajere de perete, originale și moderne

Optați pentru rafturi pentru cărți cu design clasic sau creativ

În cazul în care căutați o etajeră modernă de perete pe care s-o folosiți și pe post de bibliotecă, nu veți greși dacă alegeți rafturile clasice pentru cărți.

 Acestea se fixează prin suporturi speciale, formând un unghi de 90 de grade cu peretele, adaptându-se perfect la orice parte a camerei. Puteți să puneți câteva rafturi de genul acesta la diferite înălțimi în living sau pe hol și veți avea o bibliotecă inedită.

 Dacă vă doriți să fiți mai creativi, puteți opta pentru etajerele moderne de tip copac cu crengi. Acest tip de etajere se aseamănă cu un copac cu crengi în toate direcțiile și redau încăperii eleganță și rafinament.

 shelf children room.jpg (35 KB)

Diversificați viziunea cu etajere cu diferite forme geometrice

Dacă aveți nevoie de o piesă mică de mobilier pentru perete, pe care să puneți pozele dvs. preferate sau niște obiecte decorative, un fel de accent în cameră, nu veți greși dacă alegeți rafturile cu poziții asimetrice sau etajerele în diferite forme geometrice.

 Rafturile cu design avangardist sunt foarte populare în momentul de față, deoarece redau prospețime și senzație de lux încăperilor în care sunt puse.

 În plus, armonizează cu aproape toate stilurile și le puteți folosi pe post de rafturi pentru cărți, pentru decorațiuni și pentru a amplasa ghivece cu flori sau obiectele dvs. preferate pe care doriți să le vadă toți oaspeții intrând în cameră.

 bookshelf.jpg (44 KB)

Rafturi de bucătărie - optați pentru culori vii și linii simple

Pentru bucătărie cele mai potrivite sunt rafturile din PAL clasic sau din esență de lemn. În funcție de stilul bucătăriei, puteți opta pentru câteva rafturi din esență de lemn neprelucrată, sau pentru rafturi din PAL melaminat în alb, roșu sau într-o altă culoare vie.

kitchen shelf.jpg (45 KB)

 

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile