Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Sfaturi pentru alegerea unei comode

 

Ați pus trup și suflet în amenajarea locuinței dvs. Ați ales stilul perfect, ați potrivit mobilierul cu finețe și bun gust și ați avut grijă chiar și de micile detalii și decorațiuni.

Și totuși, simțiți că lipsește o piesă de mobilier mică, dar practică și mai ales funcțională, care se potrivește perfect în fiecare cameră și care adaugă o notă finală și perfectă la designul interior.

Sfaturi pentru alegerea unei comode

Ce ați spune, dacă v-am propune să cumpărați o comodă?

Această piesă de mobilier este un accesoriu perfect, deoarece este versatilă și se potrivește atât în dormitor, cât și în hol, camera de zi, camera copiilor și chiar în sufragerie.

Este, de asemenea, versatilă și o puteți folosi ca loc de depozitare a hainelor și a obiectelor mici, ca suport pentru televizor, pentru decorare, ca punct central și multe, multe, multe altele.

Dacă vă încântă această idee, rămâneți alături de noi pentru că am pregătit pentru dvs. câteva sfaturi practice care vă pot ajuta la alegerea acestei piese de mobilier.

221317.jpg (101 KB)

Cum găsiți comoda potrivită în funcție de cameră și de funcționalitate?

Pentru putea face o alegere într-adevăr corectă și a descoperi comoda perfectă trebuie să aveți în vedere și să luați în calcul mulți factori, cei principali fiind  mediul în care doriți să amplasați această piesă de mobilier și funcțiile pe care doriți să le îndeplinească.

Pentru dormitor

Funcția principală a unei comode pentru dormitor este de a oferi spațiu de depozitare suplimentar pentru haine și obiecte mici. Prin urmare, timp de mulți ani la rând, comodele au fost folosite în principal în dormitor și, la fel ca și dulapurile, măsuțele de toaletă și noptierele erau indispensabile pentru amenajarea acestei încăperi.

În prezent, după cum știți, comodele sunt elementul pentru completarea perfectă a oricărui spațiu, dar asta nu le împiedică să-și găsească cea mai vastă utilizare în dormitor.

În această ordine de idei, dacă aveți nevoie de o piesă de mobilier care să completeze interiorul încăperii în care dormiți și, în același timp, să vă ofere un alt loc în care să depozitați hainele, lenjeria de pat și lucrurile mici, comoda este alegerea perfectă.

În dormitor se potrivesc atât comodele înalte și înguste, cu mai multe sertare, cât și modelele joase și largi, pe care le puteți folosi atât pentru depozitarea hainelor, cât și ca un loc potrivit pentru a pune televizorul (dacă vă doriți ca în dormitor să aveți în mod obligatoriu televizor).

blue chest of drawers.jpg (174 KB)

Pentru living

Atunci când alegeți o comodă pentru living, trebuie să luați din nou în considerare funcțiile pe care doriți ca această piesă de mobilier să le îndeplinească.

De exemplu, dacă aveți nevoie de o piesă de mobilier pe care să o folosiți în principal pentru a depozita obiecte mici, fețe de masă, șervețele sau alte obiecte pe care nu doriți să fie văzute, o comodă elegantă cu câteva sertare închise, plasată lângă o fereastră sau o canapea, poate face treaba perfectă.

Sau, dacă aveți nevoie de o comodă care să îndeplinească atât o funcție practică, cât și decorativă, comodele joase și elegante, cu rafturi deschise și închise, sunt o alegere foarte bună.

Spunem asta pentru că acest tip de comodă se prezintă excelent atât ca masă tip consolă (dacă le așezați bine lipite de peretele din living sau în spatele canapelei), cât și ca suport pentru televizor și dulap de depozitare pentru tot ce vă trece prin cap.

110318.jpg (65 KB)

Pentru bucătărie

Una dintre cele mai mari probleme ale spațiilor de bucătărie este că sunt destul de mici și spațiul de depozitare nu este niciodată suficient. Ei bine, puteți rezolva problema dacă optați pentru o comodă de bucătărie.

Spre diferență de restul felurilor de comode, modelele destinate bucătăriei sunt de obicei la înălțimea dulapurilor de bucătărie și au 4 sau 5 sertare închise.

Dacă bucătăria dvs. este în plan închis, puteți amplasa o comodă similară fie la capătul dulapurilor, fie pe peretele gol și o puteți folosi pentru depozitarea ustensilelor, fețelor de masă sau a vaselor mici, precum și ca măsuță suplimentară de serviciu.

De asemenea, o puteți folosi ca loc pentru a pune cuptorul cu microunde, aparatul de cafea sau orice alt aparat electrocasnic pe care îl folosiți des, dar pe care nu doriți să îl puneți pe blatul de bucătărie.

Pentru sufragerie

De regulă, comodele care se potrivesc bine în sufragerie sunt puțin mai joase, mai late și cu unul sau două sertare și rafturi deschise.

Le puteți așeza fie lipite de peretele camerei și să le folosiți ca suport pentru televizor sau ca punct central al camerei, fie le puteți folosi pentru a delimita camera (dacă sufrageria și bucătăria sunt în plan deschis).

kitchen drawers.jpg (307 KB)

Pentru hol

Amplasarea unei comode pe hol este întotdeauna o soluție excelentă, deoarece o puteți folosi atât pentru a depozita pantofii și alte obiecte mici, cât și pentru a decora și a adăuga mai mult stil și personalitate spațiului de la intrare.

Vă pierdeți mereu cheile? Nu găsiți niciodată un loc unde să țineți lesa cu care scoateți la plimbare câinele, ochelarii de soare sau eșarfa preferată de vară? Soluția este foarte simplă - puneți o comodă elegantă în hol și folosiți-o pentru a depozita toate obiectele mici pentru care nu găsiți niciodată un loc permanent.

223707.jpg (121 KB)

Sfaturi generale pentru selecția comodei care vă vor fi de folos

Ca și în cazul alegerii oricărei alte piese de mobilier, este important să luați în calcul următoarele criterii atunci când alegeți o comodă.

Înălțime și lățime (dimensiuni)

Pentru ca o comodă să se potrivească perfect în camera în care doriți să o amplasați, aceasta trebuie să aibă dimensiunea potrivită. Aș, spre exemplu, modelele înalte și înguste sunt potrivite pentru camerele mai mici, în timp ce comodele mai joase și mai late se potrivesc perfect în spații mai generoase sau în camere cu plan deschis.

Prin urmare, este important să găsiți locul în care doriți să plasați comoda și să măsurați spațiul disponibil înainte de a o cumpăra.

Sertare și rafturi

De obicei, comodele standard au 3, 5 sau mai multe sertare, dar există și modele care, pe lângă sertare, au rafturi deschise pentru depozitare. Pentru a găsi modelul potrivit al acestei piese de mobilier, trebuie să fiți pe deplin conștient de ceea ce doriți să depozitați în ea.

Dacă veți folosi comoda în dormitor, bucătărie sau sufragerie, puteți lua în considerare achiziția unui model cu linii elegante, cu mai multe sertare și mai adânci.

Dacă vă doriți ca și comoda să aibă și funcții decorative, atunci puteți opta pentru un model cu un blat mai neconvențional (din sticlă, marmură sau chiar metal), o comodă care combină sertarele cu rafturi deschise sau un model cu uși și rafturi deschise.

Materiale

Materialele din care sunt fabricate comodele variază și pot fi de la lemnul masiv, natural și până la PAL-ul melaminat, MDF, plastic și chiar metal.

Pentru care material veți opta, depinde nu doar de dvs., ci și de stilul în care ați amenajat locuința. Totuși, dacă veți solicita și părerea noastră, putem spune că unele dintre cele mai căutate materiale sunt lemnul, PAL-ul și MDF-ul.

În momentul de față, utilizatorii și clienții se orientează către comodele din PAL melaminat, deoarece acest material este durabil, de calitate, ușor de manevrat și de întreținut, prețul mobilierului realizat din acest material fiind mult mai accesibil în comparație cu mobilierul realizat din lemn - acesta fiind durabil, dar mult mai scump.

detail.jpg (34 KB)

Stil

Nu va veni ca o surpriză când vă spunem că stilul comodei  trebuie să se potrivească cu stilul restului mobilierului din casă. Desigur, există întotdeauna excepții de la regulă și, dacă alegeți, puteți experimenta cu diferite stiluri, combinând modernul cu vintage, stilul scandinav cu cel contemporan sau industrial.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile