Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Sfaturi pentru decorarea unei mese tip consolă

Dacă holul de la intrare pare un pic plictisitor, dacă aveți un spațiu limitat in living pe care nu știți cum să-l folosiți sau pur și simplu aveți nevoie de un punct centrat, un accent elegant într-una dintre încăperile acasă, citiți în continuare pentru idei ingenioase.

Stați liniștiți. Cu ajutorul unei mese elegante tip consolă, pusă la locul potrivit și decorată corespunzător puteți face minuni.

Dacă vă place ideea, așezați-vă confortabil în fața laptopului sau a telefonului și lăsați-vă inspirați de sfaturile pe care le vom împărtăși cu dvs.

Sfaturi pentru decorarea unei mese tip consolă

Găsiți locul perfect pentru masa tip consolă

Acest tip de mese este foarte elegant și se potrivesc perfect în aproape orice cameră din casă. Dar dacă nu sunt plasate la locul potrivit, nu își vor atinge scopul. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l decideți, este în care încăpere doriți să puneți masa tip consolă, urmând ca apoi să găsiți locul cel mai potrivit pentru aceasta.

Spre exemplu, dacă doriți să creați o primă impresie grozavă, locul perfect pentru o astfel de masa tip consolă este chiar lângă ușa de la intrare sau pe peretele opus acesteia. Astfel, primul lucru pe care îl vor vedea toți cei care intră, este acest mobilier elegant și bine decorat.

Daca doriți să redați un aspect fresh livingului, locurile ideale la care consola va atrage privirile sunt fie în spatele canapelei, fie chiar sub ferestre. De asemenea, o astfel de masă arată foarte bine dacă aveți un perete liber, fără mobilier și dacă o așezați în centru, transformând-o în punctul central al încăperii.

console table 2.jpg (58 KB)

Dacă aveți o nișă, un perete inegal sau spațiu liber sub scările din hol pe care vreți să le umpleți cu ceva frumos, elegant, dar și practic, o consolă cu spațiu de depozitare se va prezenta de minune și va îndeplini toate cerințele ale dvs.

Masa tip consolă cu spațiu de depozitare își găsește un loc superb și în dormitor, unde poate deveni un minunat spațiu de depozitare pentru stăpâna casei, dacă masa este decorată corespunzător bineînțeles.

Alegeți consola potrivită

Pentru a se încadra în restul interiorului locuinței dvs., consola trebuie combinată cu alte piese de mobilier în culori și stil armonioase. Totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să urmați integral și numai stilul în care este amenajată locuința. Există întotdeauna o variantă de a experimenta pentru a obține efectul dorit.

Singurul lucru la care trebuie să fiți atenți atunci când vine vorba de o astfel de masă, este că dacă stilul consolei diferă de stilul interiorului, totuși în designul ei să figureze și un element care unește totul.

Acest element poate fi spre exemplu: picioarele mesei, culoarea, materialul sau vreun element decorativ de pe aceasta, care se va potrivi cu stilul principal al interiorului.

living room.jpg (42 KB)

Experimentați cu decorațiunile

Oricât de elegantă și de frumoasă ar fi o consolă (și aceste mese sunt într-adevăr foarte frumoase), dacă nu o decorați corespunzător, va rămâne doar o masă goală care doar adună praf.

Și pentru că suntem convinși că nu asta vă doriți, iată câteva idei de decorare a consolelor de care puteți profita.

Creați o „ancoră”

Altfel spus, trebuie să depistați, să găsiți punctul central al mesei. Acesta poate fi o oglindă mare pe care o veți pune deasupra mesei, un tablou mare, un panou, câteva picturi mai mici sau un alt obiect de artă. Aceste obiecte se cheamă “ancoră”, deoarece centrează, ancorează practic spațiul și captivează atenția îndreptând-o spre consolă.

Oglinzile sunt o alegere foarte bună pentru o masă tip consolă amplasată pe hol sau pe coridor, în timp ce tablourile mari sunt mai potrivite pentru decorarea consolelor din living. Dar nu vă faceți griji, nu există un aranjament corect sau greșit. Important este ca rezultatul să vă placă într-un final și să obțineți viziunea pe care o căutați.

bed room.jpg (146 KB)

Adăugați înălțime

Decorarea meselor tip consolă cu accesorii de diferite înălțimi este una dintre regulile de bază ale designerilor de interior, dar se pare că majoritatea oamenilor le este frică să experimenteze în această direcție.

De obicei se pune o vază sau o veioză la un capăt al mesei și atât. Dar noi vă spunem - să nu vă fie frică să experimentați cu înălțimile. Haideți cu încredere și dați frâu liber imaginației.

Puneți o vază înaltă cu flori în ea la un capăt al consolei, la celălalt - un blat elegant și astfel veți avea diferite înălțimi. Așezați în mijloc o vază joasă cu flori sau un sfeșnic înalt, iar intre ele puneți accesorii de diferite înălțimi. Asemenea obiecte pot fi mai multe cărți una peste alta, fotografii de familie, parfumul dvs. preferat - dvs. decideți.

console with mirror.jpg (87 KB)

Decorați sub masă

Nu vă concentrați doar pe decorarea blatului consolei, ci adăugați puțin mai multă textură și dedesubt. Puteți opta pentru un covoraș moale, un scaun tip puf în culoare vie, o băncuță, un scaun confortabil sau coșuri de răchită.

Dacă aveți un șemineu în sufragerie/living, puteți pune un coș cu lemne sub consolă, sau puteți folosi spațiul pentru a aranja cărți, tricotaje sau alte decorațiuni în coșuri.

Creați echilibru

Mesele tip consolă sunt mai lungi și mai înguste decât mesele obișnuite. Prin urmare, la decorare este bine să nu vă concentrați punând obiectele doar pe o parte sau doar la mijloc. Pentru ca masa să arate fină și elegantă, decorul ei trebuie să fie echilibrat.

Puteți face acest lucru adăugând mai multe elemente pe o parte a mesei care trec elegant spre centru. Sau puteți atrage atenția punând un sfeșnic înalt și elegant la un capăt și o veioză elegantă la celălalt, iar pe mijloc puteți aranja fotografii de familie, lucrări de artă sau cărți de diferite înălțimi.

Ideea este să urmați regula că obiectele să fie de înălțimi diferite și să nu fie așezate absolut simetric.

 hall.jpg (52 KB)

Adăugați un element natural sau organic

Cărțile, veiozele, vazele sau alte articole similare sunt de obicei folosite pentru decorare. Totuși, sfatul nostru este să adăugați un element natural/organic în decor. Un astfel de element poate fi o floare frumoasă într-un ghiveci, care poate fi așezată elegant pe niște cărți, poate fi un mic terariu sau un acvariu cu pești.

Jucați-vă cu culorile și puneți accente „pe straturi”

Nu este musai obligatoriu ca culoarea mesei să se potrivească cu culoarea pereților, a podelei sau a accesoriilor. De aceea, vă îndemnăm să acționați cu îndrăzneală și inspirație.

Combinați masa tip consolă în culoare mai închisă cu taburete cu imprimeu animal, cu sfeșnice înalte, argintii, într-un stil clasic și completați aspectul cu o veioză inedită în culori strălucitoare.

Dacă nu sunteți pregătiți să fiți atât de excentrici, puteți combina masa tip consolă clasică cu un covor persan colorat și o băncuță din lemn cu spațiu de depozitare. Sau decorați consola modernă, din sticlă, cu vaze clasice, sticle de parfum din secolul XVIII - XIX, o cutie de bijuterii antică etc., etc.

Opțiunile pentru decorarea meselor tip consolă sunt extrem de multe și trebuie doar să aveți încredere în imaginația dvs. pentru a obține rezultatul dorit.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile