Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Apartament mic cu interior remarcabil - ce este de știut?

Dotarea și mobilarea unui apartament mic este mult mai anevoioasă și necesită creativitate mult mai mare decât proiectarea și decorarea unui apartament cu suprafață mare.

Deoarece la amenajarea unui spațiu mic trebuie luate decizii ieșite afară din standarde, trebuie planificat minuțios și precis, trebuie folosit și raționalizat fiecare centimetru nefolosit, dar mai presus de toate, trebuie descoperit echilibrul perfect între funcționalitate și design.

Apartament mic cu interior remarcabil - ce este de știut?

Stilul practic și eleganța își dau întâlnire în apartamentele micuțe - idei de amenajări

Dacă vă puneți întrebări de acest gen, înseamnă nu doar că aveți o locuință micuță, dar că și căutați idei cu care s-o faceți cât se poate de elegantă, confortabilă, dar totodată practică și funcțională.

Ați ajuns la locul potrivit, deoarece vă vom dezvălui în rândurile de mai jos câteva idei cu ajutorul cărora veți transforma locuința micuță într-o adevărată bijuterie cu interior remarcabil.

Începeți cu selecția gamei de culori

Pentru obținerea efectului final pe care-l căutați și vi-l doriți, nu neglijați culoarea pereților și a pardoselii. Subliniem acest aspect, deoarece de culorile în care veți „îmbrăca” pereții va depinde dacă locuința dvs. va arăta și mai mică sau dimpotrivă - dacă va lăsa impresia unei locuințe mai mari și spațioase.

Presupunem că ați mai auzit că pentru locuințele mici, cele mai potrivite culori sunt diferitele nuanțe ale albului și culorile deschise. Asta este adevărat. Absolut. Dacă doriți ca micuța dvs. locuință să pară mai mare, mai luminoasă și mai spațioasă, culorile deschise sunt alegerea potrivită.

Bineînțeles, nu este necesar să vopsiți tot apartamentul doar în alb. Puteți face o combinație între tavane albe cu pereți în culori deschise, pastel, neutre sau mai puți vii.

Spuneți cu încredere „DA” pieselor de mobilier suspendat

Până și cel mai impecabil amenajat apartament va arăta lipsit de confort dacă vă este imposibil să vă deplasați prin acesta fără ca să aveți diferite obstacole sub forma de: comode, noptiere, lămpi de podea etc.

Nu vă sugerăm să lăsați locuința nemobilată, ci pur și simplu să optați pentru piese de mobilier care nu ocupă mult spațiu pe podea. Spre exemplu, puteți suspenda pe pereți rafturi elegante, dulapuri suspendate, iar pentru iluminarea camerei puteți folosi aplice, lămpi pe perete sau iluminatul modern cu LED în loc de lămpi de podea care ocupă mult loc.

Oglinzile sunt prietenii dvs.

Oglinzile creează iluzia de adâncime, reflectând lumina. Iar apartamentul mic arată mai elegant și dobândește o tentă de lux. De aceea, nu vă temeți de experimente. Dacă aveți un perete gol, umpleți-l cu oglinzi.

Dacă nu este posibil acest lucru, o oglindă mare cu suport, pusă lângă masă sau câteva oglinzi în dimensiuni și forme diferite deasupra dulapului, patului sau canapelei, vor face miracole.

kitchen.jpg (62 KB)

Mobilă multifuncțională? О, da!

Dacă suprafața locuinței dvs. este de 50 m.p. Sau mai mică, mobila din lemn masiv va acapara vizual tot spațiul și-l va micșora. În plus, acest tip de mobilier este rareori multifuncțional și-l puteți folosi doar după destinație.

Nu așa stă treaba cu mobila modernă multifuncțională, cu linii și forme simple, elegante. De aceea și sfatul nostru pentru dvs. este - dacă aveți un apartament mic, alegeți piese de mobilier care se pot transforma și care oferă destul spațiu suplimentar de depozitare.

Așadar, dacă avem, spre exemplu, o locuință cu plan deschis tip open-space, în loc să cumpărați un pat clasic, puteți opta pentru o canapea extensibilă pe care s-o folosiți și de dormit noaptea, și de stat jos și relaxare după ziua de muncă, și ca spațiu de depozitat.

În locul mesei clasice pentru living și sufragerie, alegeți o măsuță cu spațiu de depozitare sau un model care cu doar câteva mișcări se transformă de la o măsuță de cafea într-o masă confortabilă pentru luat masa.

Alegeți covorul potrivit

Covorul este un articol la care nu trebuie să faceți compromisuri cu prețul. Ales cu dimensiunile corecte și în combinația de culori potrivită, covorul va influența percepția și simțurile într-un fel în care încăperea în care este pus va arăta mai mare și mult mai spațioasă decât este într-adevăr.

Dacă aveți o locuință mică, covorul trebuie ori să fie destul de mare încât toată mobila să poată fi „așezată” pe acesta, ori să fie aproape cu dimensiunile camerei.

Împărțiți în zone, combinați, experimentați

Profitați la maxim de spațiul pe care-l aveți la dispoziție pentru a transforma locuința mică într-o bijuterie cochetă, confortabilă și elegantă. Înainte să vă apucați de achiziția de mobilier, depistați cele mai bune, cele mai potrivite locuri pentru fiecare piesă. Delimitați zona de luat masa și bucătăria de zona de divertisment și zona de dormit.

Fiți creativi și gândiți non-standard. Dacă bucătăria este mică, puneți o insulă în loc de masă și folosiți-o pentru pregătirea bucatelor, pentru luat masa, de ce nu și pentru serile în gașcă la un pahar de o băutură fină.

Dacă locuința este cu tavan înalt, puteți ridica patul de dormit sus și sub acesta puteți face un home-office sau un centru pentru timpul liber.

Aveți o nișă sau un spațiu mic cu formă ciudată, cu dimensiuni non-standard și care nu doar că vă scot din minți, ci și nu pot fi folosite? Folosiți aceste spații „inutile” pentru a realiza o garderobă minunată incorporată sau un loc de birou, dulap frumos pentru un plus de spațiu de depozitat sau rafturi elegante, pe care să afișați pozele cu familia și prietenii sau decorațiunile preferate.

grey kitchen.jpg (107 KB)

Decorați atent și cu bun gust

Pentru a spori senzația de armonie și confort sufletesc în locuință, folosiți arta în beneficiul dvs. Spre exemplu, puteți agăța pe perete un tablou mare, un panou sau goblen care vor fi un adevărat accent din interior.

Sau, dacă piesele mari nu sunt pe placul dvs., optați pentru câteva tablouri mai micuțe care vor atrage atenția asupra lor și departe de spațiul îngust al locuinței și vor reda apartamentului mic eleganță, stil și individualitate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile