TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Sfaturi simple despre cum să împachetezi organic cadourile de Crăciun

Sărbătorile de Crăciun se apropie cu pași repezi și, odată cu ele, tot felul de idei de împachetare a cadourilor. De Crăciun, ce-ar fi să încerci o împachetare neconvențională, dar mai ecologică, a cadourilor pentru cei dragi? Iată câteva sfaturi despre cum să împachetați cadouri mici și mari într-un mod ecologic. Descoperiți tehnica japoneză de împachetare furoshiki sau o opțiune ieftină, folosind cutii vechi, cum ar fi cutiile de mobilă.

Sfaturi simple despre cum să împachetezi organic cadourile de Crăciun

În carton sau hârtie

Consumați cartoanele sau hârtiile care umplu ambalajele de pe internet. În cele mai multe cazuri, aceasta este hârtie reciclată. O impresie încrețită este excelentă cu hârtia. Poți relipi hârtia însăși cu autocolante naturale pentru a o face să se lipească mai bine. Alternativ, puteți folosi șnur de iută sau lycra. Decorați cadoul împachetat în acest mod după imaginația dumneavoastră. Puteți folosi ceramică, ornamente din lemn, crengi de conifere, vopsea, sclipici sau panglici.

eco gift.jpg (151 KB)

 

Într-o pungă veche de hârtie sau într-un sac

O modalitate de a folosi o pungă de hârtie veche de la mall este să o tăiați. Înfășurați cadoul în hârtie, astfel încât să se vadă partea din spate a pungii. În cele mai multe cazuri, punga este neimprimată. Puteți apoi înfrumuseța cadoul cu decorațiuni din natură sau alte decorațiuni sau sclipici.

Întoarceți pungi de hârtie cu imprimare pe verso. Astfel, se creează o pungă de hârtie ecologică fără imprimare. Și aici puteți folosi lipici lichid sau un pistol de topit la cald pentru a lipi stele din lemn, îngerași sau mirodenii și alte decorațiuni naturale.

christmas paper bag.jpg (187 KB)

christmas paper bag 2.jpg (109 KB)

 

Saci de pânză

Ți-ai răscolit garderoba înainte de Crăciun și ai descoperit pantaloni vechi din in, tricouri din bumbac sau cămăși din in? Transformați-le în pungi de pânză pentru a le folosi ca material de împachetare pentru cadouri mai mici. Procedeul este simplu, trebuie doar să tăiați țesătura într-un dreptunghi, de exemplu 60 x 40 cm, în funcție de mărimea cadoului, să o împăturiți în două și să coaseți fundul și partea laterală a genții. Puteți împături marginea din partea de sus pentru a crea un tunel pentru șnur. Credeți-mă, o margine necusută legată cu sfoară de iută arată și ea elegantă. Punga poate fi decorată cu o aplicație de Crăciun sau cu un clopoțel.

christmas bag.jpg (152 KB)

 

Înlocuiți hârtia cu țesătură: Furoshiki

O tehnică populară originară din Japonia - furoshiki. Este vorba de împachetarea cadourilor în țesătură, unde ambalajul în sine este un cadou. Cel mai adesea este înfășurat în eșarfe, șervețele de pânză sau alte țesături decorative, de preferință în formă pătrată. Așezați orice cadou în centrul țesăturii, înfășurați-l într-un mod similar cu hârtia și faceți un nod în partea de sus, de preferință decorativ. Puteți înfige în nod ramuri de conifere, fructe uscate sau bețe întregi de scorțișoară. Puteți atașa cu ușurință o etichetă cu numele destinatarului pe țesătură.

furoshiki.jpg (219 KB)

 

Plicuri din fabricație proprie

În vremurile agitate de astăzi, folosim adesea cadouri de ultim moment, diverse vouchere sau bani. Alocați-vă timpul necesar pentru a realiza cel puțin un plic care să fie pe placul destinatarului. Cel mai simplu mod este să faci un plic de hârtie în formă de inimă. Tăiați o inimă din resturile de hârtie de Crăciun sau din altă hârtie albă sau reciclată. Alegeți dimensiunea în funcție de cupon. Pentru inimă, împăturiți laturile împreună, apoi pliați burta inimii spre centru și, în final, împăturiți vârful pentru a închide întregul plic.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile