Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Cum să alegem masa potrivită?

Markéta Etrychová
22.1.2021

Fie că aveți un dining separat, fie că aveți casa cu un concept deschis, aveți nevoie de masa perfectă care să unească spațiul.

Dar cum să o găsim printre abundența formelor și dimensiunilor? Cum să alegi dintr-o mare de stiluri și materiale?

Cum să alegem masa potrivită?

6 criterii la alegerea mesei de bucătărie sau dining

Pentru a găsi cea mai bună masă, trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte de a face o achiziție.

Gândiți-vă la cât de des va fi folosită

Luați în considerare cât de des veți folosi bucătăria sau masa. Dacă veți servi masa pe ea zilnic, atunci aveți nevoie de un model stabil, practic și ușor de curățat. Nu veți greși dacă veți căuta un model extensibil.

 

Dacă sunteți în căutarea unei mese pe care să o folosiți din când în când și în principal pentru reuniuni mai formale și mai mari, atunci puteți opta pentru o masă elegantă și mai mare, unde să puteți găzdui un număr mai mare de invitați.

 

Alegeți materialul potrivit

Alegerea materialului este esențială, deci luați-vă timp pentru a explora posibilitățile. Sfatul nostru este să alegeți materialul mesei în funcție de faptul dacă o veți folosi zilnic sau nu.

 

Dacă veți servi masa zilnic cu familia, materialele potrivite pentru această uzură sunt:

  • PAL melaminat
  • MDF
  • Lemn masiv.

 

PAL-ul melaminat și MDF sunt materiale foarte rezistente și durabile, iar mesele din ele nu necesită multă întreținere și sunt ușor de curățat. În ceea ce privește lemnul, acesta este, de asemenea, o alegere excelentă, dar trebuie să aveți grijă să nu puneți vase fierbinți, deoarece căldura poate deforma blatul.

 

Dacă nu intenționați să folosiți masa zilnic și intens, puteți opta pentru materiale mai delicate sau mai scumpe, cum ar fi:

  • Sticlă
  • Marmură
  • Lemn exotic sau altele.

 

Stabiliți dimensiunea mesei

Pentru a fi complet siguri că dimensiunea mobilierului de dining se va potrivi spațiului liber pe care îl aveți, trebuie să faceți câteva măsurători.

 

Puteți determina cel mai exact ce dimensiune se va potrivi în zona de luat masa, astfel:

 

Odată ce ați stabilit locul în care doriți să vă poziționați viitoarea masă, luați o ruletă și măsurați 1 - 1,20 metri de la pereți spre interiorul camerei. Este recomandabil să aveți atât de mult spațiu de la masă până la pereți, pentru a vă asigura că ați lăsat suficient spațiu pentru a vă deplasa pe lângă ea.

 

Dacă aveți și alte piese de mobilier în cameră, măsurați distanța nu de la pereți, ci de la capătul mobilierului.

2c.jpg (105 KB)

Atenție la lungime și înălțime

Acești doi parametri sunt importanți, deoarece de ei depinde confortul și relaxarea  din timpul servitului mesei. Este bine de știut că înălțimea standard a mesei pentru a fi confortabilă este de aproximativ 70 - 75 cm (măsurată de la podea până la blatul mesei). Și întrucât pe acesta vor fi așezate farfurii, cupe și tacâmuri, lățimea minimă a acesteia trebuie să fie de cel puțin 80 cm. În ceea ce privește confortul oamenilor care vor sta lângă ea, distanța de la scaun la scaun ar trebui să fie de aproximativ 60 cm.

Sau: Dacă aveți nevoie de masă de 6 persoane, aceasta ar trebui să aibă cel puțin 150 cm lungime și 80 cm lățime..

 

Alegeți forma

Изборът на форма е пряко зависим от формата на помещението, в което ще бъде поставена.

Forma dreptunghiulară = cameră lungă și îngustă

Mesele dreptunghiulare sunt cea mai bună alegere pentru încăperile înguste și lungi. Nu vom spune greșit dacă spunem că, mesele cu această formă sunt unele dintre cele mai populare și mai confortabile.

 

În jurul lor se pot așeza mai multe persoane și datorită faptului că lățimea lor este mai mică, mișcarea în cameră este liberă. Singurul lor dezavantaj este că, dacă aveți o camera puțin mai îngustă, după ce ați așezat și scaunele, distanța dintre masă și pereți se va îngusta și mai mult. Dar puteți depăși această problemă plasând bănci confortabile și elegante în loc de scaune de luat masa, pe care le puteți păstra sub masă atunci când nu sunt utilizate.

 

 

Forma pătrată = cameră pătrată

Dacă, camera este pătrată, singura formă a mesei care i se potrivește este pătrată. Unul dintre marile avantaje ale mobilierului de bucătărie cu această formă este acela că, creează intimitate între persoanele care stau în jurul ei. Dezavantajul său este că această forma în sine nu permite mai mult de patru persoane să stea la masă.

 

Dacă doriți să aveți o opțiune pentru un număr mai mare de persoane, vă sfătuim să optați pentru un model cu funcție de extensie. Așadar, atunci când folositi masa doar cu familia, vă veți bucura de o atmosferă plăcută și intimă, iar când vor veni oaspeții veți folosi funcția sa de extensie și veți avea masa perfectă pentru reuniuni mari.

3c.jpg (102 KB)

Forma rotundă = cameră pătrată + dreptunghiulară

La fel ca mesele pătrate, mesele rotunde de bucătărie sau dining sunt minunate pentru cine de familie sau reuniuni pentru câteva persoane la un pahar. Spre deosebire de primele, însă, modelele rotunde se potrivesc bine atât în ​​încăperile mici, cât și în cele mari, fie ele dreptunghiulare sau pătrate.

 

Големият плюс на кръглите маси е, че създават интимна обстановка, намалявайки разстоянието между вечерящите и подтиквайки ги към приятни разговори. Край нея не могат да седнат удобно много хора, но и тук решението е маса с разширение.

Forma ovală = cameră dreptunghiulară

Mese ovale sunt alegerea perfectă dacă diningul dvs.este dreptunghiular, dar nu doriți să puneți o masă într-o astfel de formă. Mesele ovale de dining sunt elegante, și sunt o combinație minunată între mobilierul de bucătărie dreptunghiular și cel rotund. La fel ca modelele rotunde, ele creează intimitate, dar pot și mai multe persoane să se așeze în jurul lor (ca și în cazul modelelor dreptunghiulare).

 

Alegeți stilul

Aici opțiunile sunt extrem de multe:

  • Modern
  • Industrial
  • Clasic
  • Art Nouveau
  • Rustic, etc.

 

Pentru a alege un stil, trebuie doar să țineți cont de restul mobilierului din cameră:

De ce trebuie să mai țineți cont la alegerea mesei de dining?

Construcție

Stabilitatea și rezistența depind de modul în care este realizată construcția mobilierului de dining. Prin urmare, este bine să fiți atenți la îmbinări și să vă uitați la îmbinările de sub blat înainte de a o cumpăra.

 

Asigurați-vă că picioarele sunt fixate ferm și bine de blatul de lucru și că nu este vizibil niciun surplus de adeziv, nu există denivelări, șuruburi sau nituri ieșite. În timp ce sunteți încă în magazin, apăsați ferm pe masă. Dacă simțiți ezitare, înseamnă că nu are o construcție stabilă.

4c.jpg (122 KB)

Picioarele mesei

Multe persoane, dornice să găsească forma și dimensiunile potrivite, uită să acorde atenție amplasării picioarelor mesei. Și tocmai de ele depinde câte persoane pot sta în jurul ei și dacă se vor simți confortabil atunci când se asează. Sfatul nostru este să stați la masă înainte de a o cumpăra, pentru a vă asigura că picioarele dvs. sunt într-o poziție comodă și că picioarele mesei nu vă deranjează.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile