Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Știți cum să curățați cu bicarbonat de sodiu șezutul materialului textil al mobilierului?

Markéta Etrychová
18.3.2021

Bicarbonatul de sodiu este un produs de curățare natural și un absorbant de mirosuri care vă va ajuta nu doar în bucătărie. Curățați șezutul mobilierului de praf și murdărie cu o cârpă. Se toarnă pudra direct pe pată și se lasă să acționeze 15-20 de minute. La final, aspirați bine.

Știți cum să curățați cu bicarbonat de sodiu șezutul materialului textil al mobilierului?

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu, denumit uneori carbonat de sodiu, este o pulbere albă care este perfect solubilă în apă, cu pH alcalin. Îl cunoaștem cu toții, mai ales ca produs utilizat cel mai adesea din bucătărie, unde este folosit ca agent de dospire pentru produse de patiserie. Însă, utilizarea universală a acestei pulberi vă poate surprinde. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curățarea suprafețelor din gospodărie și absorbția mirosurilor neplăcute.

1.jpg (78 KB)

La ce poate fi folosit bicarbonatul de sodiu?

Vă deranjează petele și mirosul care este emanat din covor, din paturile tapițate sau canapele? Este suficient să acoperiți pata cu bicarbonat și să o lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute. Vă recomandăm întotdeauna să încercați mai întâi într-un loc mai puțin vizibil pentru a evita deteriorarea materialului tapițeriei.

O posibilă variantă este să amestecați apă călduță și pulbere de bicarbonat (2:1) într-o suspensie groasă, pe care să o întindeți pe pată și să o lăsați să acționeze timp de 20 de minute. Ulterior, trebuie să îndepărtați bicarbonatul de pe țesătură. Aspirați sau ștergeți resturile de pulbere cu o cârpă moale. Nu frecați materialul tapițeriei cu forță sau cu o perie aspră.

Petele de grăsime sau de vin roșu?

Petele de grăsime de la mâncare sunt o problemă des întâlnită în toate locuințele. Scăpați ușor de acestea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Mai întâi, uscați pata de grăsime cu un prosop de hârtie. Apoi, doar turnați bicarbonatul și așteptați 2-3 ore înainte ca toată grăsimea să fie absorbită. La final, aspirați, eventual curățați cu un burete moale și apă călduță.

Ștergeți vinul proaspăt vărsat cu un prosop de hârtie. Turnați apă rece pe pată și ștergeți-o. Între timp, pregătiți o suspensie din bicarbonat de sodiu și apă în raport de o lingură de bicarbonat la două linguri de apă. Cu pasta rezultată frecați locul pătat cu vin. După uscare, aspirați pulberea.

218504.jpg (225 KB)

Și/Ce spuneți despre piele?

Pentru canapelele din piele și imitație de piele, utilizați numai produse de curățare blânde, care nu zgârie suprafața. Puteți folosi un produs pe bază de săpun, pe care îl aplicați pe pată cu o cârpă și îndepărtați murdăria printr-o mișcare circulară. Apoi uscați bine. Nu folosiți cantități mari de apă pentru a curăța canapelele din piele, deoarece acest lucru poate cauza crăparea țesăturii!

207122.jpg (65 KB)

 

RECOMANDĂRI: V-ați săturat să curățați tot timpul șezutul mobilierului? Încercați huse sau cuverturi care protejează șezutul chiar și împotriva murdăriei puternice. Nu trebuie decât să scoateți și spălați husa.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile