Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce culori se potrivesc pentru camera de zi?

Știați că, culorile pe care le alegeți pentru camera de zi au un impact uriaș nu numai asupra dispoziției generale a casei dvs., ci și asupra dvs.? Acestea afectează starea de spirit și emoțiile membrilor familiei dvs. și vă pot aduce pace, bucurie și energie, precum și vă pot face să vă simțiți iritabili, melancolici sau neliniștiti.

Ce culori se potrivesc pentru camera de zi?

Ce culori se potrivesc pentru camera de zi?

Dacă vă gândiți la schimbarea culorilor în camera de zi, este posibil să fiți interesat să cunoașteți semnificația și efectul oricăreia dintre culorile de bază, înainte de a lua o decizie finală.

Alb nevinovat

Aceasta este culoarea luminii, energiei, vitalității și simplității. Aduce pacea și este un simbol al ospitalității și purității. Camerele de zi, proiectate în alb, arată mult mai spațioase și mai însorite, motiv pentru care o preferă un număr mare de oameni.

Sfat: Dacă camera de zi complet albă pare prea sterilă, îi puteți „adăuga” puțină culoare adăugând accesorii colorate pe pereți, mobilier în culori vii sau covoare colorate.

Roșu pasional

Este o culoare puternică și intrigantă, un simbol al iubirii, vitalității și pasiunii. Dar numai dacă este folosit cu moderație. Când este în tonuri și nuanțe blânde, roșul ridică starea de spirit și aduce emoții vesele. Dar dacă este în tonuri stridente și puternice, poate stimula o stare de anxietate, iritație și tensiune. Să spunem așa. Aceasta este o culoare destul de problematică, deci nu vă recomandăm să o utilizați pentru toți pereții. Soluția mai bună este să o folosiți doar ca accent.

Sfat: Această culoare se potrivește extrem de bine cu pardoselile din lemn și mobilierul în stil retro din anii '60, cu modele geometrice interesante pe tapițerie. Combinația a două culori ale pereților (alb primar și roșu secundar) este, de asemenea, bună.

Gri porumbel- culoare stilată

Această culoare este destul de preferată, deoarece se combină extrem de ușor cu alte accesorii și mobilier din cameră. În plus, se „potrivește” perfect atât într-un living mobilat clasic, cât și în camere cu aspect modern. Nuanțele în care puteți găsi această culoare sunt multe - de la cele aproape de culoarea maro la gri deschis și gri închis.

Sfat: Pentru camerele de zi în stil clasic, combinați culoarea gri porumbel cu mobilierul în alb sau o altă culoare neutră, cum ar fi bej sau maro. Pentru un interior mai modern și rafinat, alegeți nuanțe mai intense și mai închise de gri porumbel și combinați-le cu mobilier alb sau accesorii. Dacă vreți să oferiți un farmec mai îndrăzneț și tineresc sufrageriei dvs., puteți combina culoarea gri porumbel cu movul spectaculos și romantic.

Albastrul nesfârșit

Albastrul este culoarea păcii și a calmului emoțional. Calmează, reduce nervozitatea, agresivitatea, are un efect relaxant și predispune la relaxare și meditație. Dar trebuie să fiți atenti cu intensitatea acestei culori, deoarece tonurile de albastru intens predispun spre stări melancolice. Nuantele de albastru deschis sunt potrivite pentru sufragerie, care conform Feng Shui calmează ochii și au un efect relaxant.

Sfat: Culoarea albastră „se potrivește” cu pardoselile din lemn natural, blaturi din marmură și mobilier tapițat modern și confortabil în culori neutre precum bej sau maro clasic.

Verde armonios

Aceasta este culoarea armoniei și a naturii. Are un efect calmant, încarcă cu emoții pozitive și elimină gândurile negative. Cu alte cuvinte, verdele aduce echilibru și armonie. Culoare foarte potrivită pentru camerele de zi, deoarece creează un sentiment de siguranță și liniște. Dar chiar și pentru această culoare se aplică regula alegerii unor tonuri mai blânde și mai deschise.

Sfat: Nuanțele verzi de pe pereți „se completează” foarte bine cu pardoselile din lemn deschis la culoare și mobilier în tonuri deschise și pământii.

3b.jpg (116 KB)

Cenușiu(gri) rafinat

Griul este un simbol al prudenței și compromisului. Contrar temerilor că aceasta este o culoare mohorâtă, impersonală și ușor deprimantă, dacă combinați diferite nuanțe de gri, puteți obține un interior super elegant, sofisticat și clasic al camerei de zi.

Sfat: utilizați griul ca o culoare secundară sau ca accent pentru a da un aspect clasic camerei de zi. Combinați cu accesorii din aluminiu și metal, pardoseli cromatice și mobilier tapițat elegant în tonuri pamântii.

Negru autentic

De obicei, această culoare este asociată cu putere, forță, autoritate și prestigiu. Dar este și culoarea misterului și a inexplicabilului. Este dificil să ne imaginăm întreaga cameră de zi în negru, dar totuși, este o culoare care este prezentă în multe case moderne. Desigur, negrul ar trebui să fie folosit extrem de cumpătat și în combinație cu alte culori, pentru a nu crea o dispoziție prea mohorâtă.

Sfat: dacă decideți să experimentați această culoare, combinați-o cu pereți albi și mobilier în stil scandinav. Asigurați-vă că încăperea este bine luminată, astfel încât să nu creeze o dispoziție prea mohorâtă.

Bej elegant

Culoarea neutră bej creează un mediu echilibrat, armonios și calm. Acest lucru îl face foarte potrivit pentru camerele de zi, proiectate în toate stilurile. Și înainte de a crede că această culoare este destul de plictisitoare și tradițională, să vă spunem că bejul este o alegere clasică, deoarece o puteți combina literalmente cu toate culorile. Cu alte cuvinte, dacă nu puteți alege culorile potrivite pentru camera dvs. de zi, nu veți greși dacă alegeți culoarea bej.

Sfat: Și dacă doriți să conferiți încăperii ceva mai multă individualitate, combinați culoarea bej a pereților cu mobilier în culori vii și pardoseală în tonuri deschise.

Portocaliu strident

Această culoare nu numai că încarcă cu multă energie și entuziasm, dar aduce bucurie, bună dispoziție și optimism. Este o culoare care încurajează comunicarea și gândurile pozitive. Este foarte potrivită pentru camerele de zi în care nu intră prea multă lumină naturală, deoarece este o culoare „veselă” și strălucitoare, din care curge literalmente lumina.

Sfat: Deoarece este o culoare destul de stridentă, atunci când o alegeți, vă recomandăm să optați pentru o nuanță cu câteva tonuri mai închise decât vă imaginați. Portocaliul se combină foarte bine atât cu mobilierul clasic, cât și cu cel modern, cu elemente din metal sau aluminiu.

Galben Floarea-soarelui

Galbenul este o culoare foarte caldă și luminoasă, care aduce mai multă lumină în cameră. Cu siguranță, aceasta este o culoare care transmite bucurie și încarcă cu bună dispoziție. Este potrivită pentru sufragerii mici sau pentru camere în care nu intră prea multă lumină naturală. Se combina foarte bine atat cu alb cat si cu gri, porumbel si altele.

Sfat: dacă nu vă plac culorile prea stridente, alegeți o nuanță mai simplă de galben ca ocru. Ochru „se potrivește” perfects în camerele de zi cu un design clasic și se combină foarte bine cu pardoselile închise la culoare din laminat sau lemn natural.

3c.jpg (113 KB)

Ce culori să alegeți și cum să le combinați?

Paleta de culori este infinită și nu există o alegere corectă sau greșită. Ce culori alegeți depinde în principal de propriile gusturi și preferințe.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de opinia nostră, vă putem sfătui următoarele:

  • Dacă spațiul dvs. este limitat, albul este o alegere bună, deoarece este una dintre puținele culori care oferă o senzație de spațiu.
  • Luați întotdeauna în considerare atât stilul, cât și culorile mobilierului de living. Combinați culorile mobilierului și ale pereților într-un mod care să arate cel mai bine individualitatea casei dvs..
  • Este bine ca nuanțele pe care le alegeți pentru camera dvs. de zi să se armonizeze cu cele din celelalte camere. În acest fel veți obține un echilibru perfect și completitudinea întregii case.
  • Dacă nu sunteți sigur ce culoare se potrivește cel mai bine, optați pentru culori neutre precum bej, vanilie sau gri porumbel deschis. Aceste culori se potrivesc cu toate și nu veți greși alegându-le pe ele.
  • Dacă doriți să accentuați și să dați livingului un aspect mai elegant și mai stilat, folosiți două culori pentru pereți. Amintiți-vă, totuși, să respectați regula 60/30. Cu alte cuvinte - 60% culoare dominantă și 30% secundară.
  • Dacă nu sunteți sigur cum să combinați culorile mobilierului cu cele ale pereților, utilizați așa-numita „roată de culoare” pentru a vă face o idee despre ce culori se potrivesc și ce nu.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile