TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

5 motive pentru care să stai în picioare la calculator este mai bine decât să stai jos

Statul în picioare în fața calculatorului vă îmbunătățește postura, previne durerile de spate și vă ajută să vă concentrați mai mult timp asupra muncii dumneavoastră. Pe de altă parte, nu este bine să stați în picioare toată ziua; aceste două poziții trebuie alternate, aproximativ la fiecare jumătate de oră. O soluție bună poate fi un birou înclinabil, pe care îl puteți ajusta în fiecare moment în funcție de nevoile dumneavoastră.

5 motive pentru care să stai în picioare la calculator este mai bine decât să stai jos

 

Statul îndelungat pe scaun este dăunător pentru sănătate, provocând dureri de spate și de gât. Dar ce trebuie să facă oamenii care nu au altă soluție decât să lucreze la calculator? Astăzi, vom analiza împreună sfaturi utile, sfaturi și beneficii ale muncii în picioare.

Avantajele muncii în picioare:

1. Îmbunătățește postura și previne durerile de spate

Dacă suferiți de dureri de spate și de coloană cervicală, munca în picioare este foarte eficientă în combaterea acestei probleme. Simplul fapt că vă petreceți cel puțin jumătate din timpul de lucru în picioare în loc să stați jos duce la întărirea unor mușchi importanți, ceea ce duce la o postură mai bună.

Un studiu din 2014 a constatat că o tranziție regulată de la un post de lucru din poziția așezat la unul în picioare la fiecare 30 de minute în timpul zilei de lucru, în comparație cu poziția așezată, a dus la o reducere semnificativă a nivelului de oboseală și a durerilor de spate pentru toți lucrătorii de birou.

portrait-young-stressed-woman-sitting-home-office-desk-front-laptop-touching-aching-back-with-pained-expression-suffering-from-backache-after-working-laptop.jpg (8.92 MB)

2. Creșterea productivității

Potrivit unui studiu din 2016, puteți crește productivitatea la locul de muncă. Studiul a comparat productivitatea obiectivă între lucrătorii care au folosit un birou și un grup de control sedentar într-un call center timp de 6 luni. Studiul a fost realizat pe 167 de angajați. După șase luni, s-a constatat că lucrătorii care lucrau la birouri care permiteau statul în picioare erau cu până la 35-40% mai productivi pe zi decât angajații care stăteau în picioare.

Obrázek1.jpg (69 KB)

3. Previne obezitatea

În comparație cu statul în picioare în timpul zilei, munca în picioare ajută, de asemenea, la arderea mai multor calorii, iar aceasta pare a fi calea corectă pentru o greutate corporală sănătoasă. Șederea prelungită este puternic asociată cu obezitatea și bolile metabolice.

4. Reduce riscul de cancer


Lipsa de activitate fizică poate crește riscul diferitelor tipuri de cancer. Un studiu din 2015 publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a arătat că

5. Asigură o durată de viață mai lungă

Statul în picioare la locul de muncă face ca organismul dumneavoastră să fie implicat într-o anumită activitate fizică, ceea ce reduce riscul diferitelor tipuri de boli, inclusiv diabetul și bolile cardiovasculare. Șederea prelungită pe scaun tinde să fie asociată cu riscul de diabet. Un studiu din 2015 (realizat la Universitatea din Queensland) a concluzionat că 2 ore pe zi petrecute în picioare în loc de a sta jos au fost asociate cu aceste rezultate:

- scăderea cu aproximativ 3% a nivelului de zahăr din sânge,

- 11% mai puțin în medie trigliceride (grăsimi din sânge)

În cele din urmă, câteva sfaturi pentru a profita la maximum de aceste beneficii.

- Începeți ușor pentru a da timp organismului să se schimbe și să se adapteze.

- Alternați statul pe scaun și în picioare la fiecare 30 de minute, astfel încât să nu vă suprasolicitați picioarele.

- Reglați-vă biroul la înălțimea dumneavoastră pentru a evita să vă obosiți spatele și ochii.

- Chiar și atunci când folosiți un birou înclinat, nu uitați să faceți o pauză și să vă întindeți.

- Nu uitați să purtați pantofi confortabili.

- Iar dacă stați jos, un scaun de birou de bună calitate.

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile