A început sezonul de grătar: 3 rețete cu legume
Înainte de a invita oaspeții la grătar, asigurați-vă că aveți suficiente ingrediente pentru mâncare, dar și un loc unde să vă așezați. Puteți completa mobilierul de grădină cu scaune din rattan sau cu scaunele clasice. Important este ca toată lumea să se simtă bine în timpul mesei, dar și după aceea.
1. Frigărui de legume cu brânză la grătar
Cantitate: 4 porții Timp total: 30 minute
Ingrediente:
4 bucăți de patiserie preferată
1 dovlecel mai mare
2 ardei roșii
2 cepe
Pachet de roșii cherry
Brânză Feta
Ulei de măsline
Sare și piper
Suc de lămâie, usturoi și ardei iute după gust
Preparare:
- Se amestecă uleiul de măsline cu sare, piper, usturoi, ardei iute sau lămâie, dacă este necesar
2.Înfigeți legumele și brânza pe frigărui, după gust și preferințele dumneavoastră.
3.Se așează frigăruile terminate pe grătar și se prăjesc timp de 4-5 minute pe o parte și pe cealaltă.
4.Se servește cu pâinea preferată și dressing.
2. Ardei la grătar umplut cu brânză feta
Cantitate: 4 porții Timp total: 30 minute
Ingrediente:
4 capere roșii
2 pachete de mozzarella
1 pachet de brânză Balkan
Ulei de măsline
Ramuri de busuioc
Preparare:
- În primul rând, aprindeți grătarul la aproximativ 200 °C.
2.Se spală ardeii, se taie în două și se îndepărtează partea interioară cu semințe.
3.Se unge partea exterioară a jumătăților de ardei cu ulei de măsline.
4.Radeți sau tăiați mozzarella și brânza Balkan în bucăți mici.
5.Se umplu ardeii cu amestecul și se ornează cu o frunză de busuioc.
6.Puneți ardeii umpluți pe grătar și lăsați brânza să se înmoaie (aproximativ 5 min).
7.Apoi puteți servi. Brânza poate fi presărată la final cu piper proaspăt măcinat.
3. Hamburgherie Portobello
Cantitate: 4 porții Timp total: 45 minute
Ingrediente:
4 chifle de grâu integral
4 bucăți portobello
Ulei de măsline
Brânză de tip balcanic
Salată Iceberg
Roșii
Maioneză
Sare și piper
Ceapă sau ardei iute după gust
Preparare:
- Se scot oasele de la portobello, se spală și se usucă cu un prosop de hârtie.
- Se ung capetele cu ulei de măsline, se condimentează cu piper și se așază pe grătar.
- Se prăjesc pe fiecare parte timp de aproximativ 10 minute. Se termină cu puțină sare.
- Se împarte chifla integrală în două și se prăjește pe ambele părți până când devine crocantă.
- Puneți brânza Balkan pe grătar pentru puțin timp.
- Apoi sunteți gata să serviți.
- Se unge partea de jos a chiflei cu maioneză, se acoperă cu salată iceberg, ciuperci portobello la grătar, roșii și, la final, se adaugă ceapă caramelizată sau chili, se acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă și se străpunge cu o țepușă de hamburger.
Poftă bună!
Nu există încă comentarii pentru acest articol