TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Aveți grijă de salteaua dumneavoastră în mod corespunzător? 7 pași pentru îngrijirea regulată a saltelei

Markéta Etrychová
16.2.2023

Fiecare saltea necesită o îngrijire regulată pentru a o menține curată și pentru a-i prelungi durata de viață. Mulți dintre noi uită să își curețe saltelele. Iată câteva sfaturi simple pentru întreținerea regulată a saltelei. Pentru mai mult confort și igienă, vă recomandăm să folosiți o husa de saltea sau un topper din spumă.

Aveți grijă de salteaua dumneavoastră în mod corespunzător? 7 pași pentru îngrijirea regulată a saltelei

Îngrijirea saltelei în 7 pași::

  1. Rotiți salteaua. De preferință la fiecare 3 luni. Rotirea ajută la uniformizarea uzurii, previne căderea și prelungește durata de viață a
  2. Aspirati salteaua. Aspirarea saltelei în mod regulat va ajuta la îndepărtarea murdăriei, a prafului și a altor particule care se pot acumula în timp. Cel mai bine este să aspirați salteaua cel puțin o dată pe lună.
  3. Lăsați aerul să curgă. Căldura și umiditatea excesivă pot afecta negativ durata de viață a saltelei. Nu îngrămădiți lucruri sub pat, este important să lăsați aerul să circule pe dedesubt.
  4. Folosiți o husa de saltea. Aceasta protejează salteaua de lichide, praf și pete și o face mai ușor de curățat. Spălați husa de 4 ori pe an.
  5. Nu săriți. Dacă săriți sau stați în picioare pe saltea, aceasta se poate deteriora și se poate uza mai repede. Folosiți salteaua numai pentru a dormi și a sta jos.
  6. Sprijin optim. Este important să se aleagă somiera potrivita pentru a crea suport și pentru a preveni căderea. Sunt potrivite somierele cu lamele. Veți aprecia, de asemenea, un cadru de pat solid, cu un suport central care susține salteaua în mijloc.
  7. Spalati husa. Alegheti o saltea cu husă detașabilă și lavabilă. Spălați-o la o temperatură de cel puțin 40 °C de două ori pe an, în mod optim de 3 ori pe an.

Urmând acești pași, salteaua dumneavoastră va rămâne curată și proaspătă. Îi veți prelungi durata de viață și vă va servi timp de mai mulți ani. Rețineți, totuși, că, în general, se recomandă înlocuirea unei saltele după 4 până la 6 ani de utilizare.

150307i.png (546 KB)

Saltea de spuma BILL

Indepartarea petelor

Se presară bicarbonat de sodiu peste petele de grăsime și se freacă pe țesătură cu un burete moale. Lăsați-l să acționeze scurt timp, timp de aprox. 30 min. și aspirați. Puteți repeta procedura. De asemenea, puteți aplica o cantitate mică de detergent de vase împreună cu apă călduță.

Îndepărtați petele de urină cât mai curând posibil. Stergeti imediat restul de urină cu un prosop de hârtie, nu aplicați o forță care ar împinge urina înapoi în saltea. Spălați imediat husa. Presărați bicarbonat de sodiu pe saltea, lăsați-l să stea timp de 30 de minute și aspirați. În al doilea pas, amestecați bicarbonat de sodiu aproximativ 1 lingură, peroxid de hidrogen aproximativ 100 ml și o picătură de detergent de vase. Aplicați pe pată și lăsați să se usuce, apoi aspirați. Repetați procesul de mai multe ori.

148624i.png (603 KB)

Topper de spuma FANY

Ocupă-te acum de petele de sânge. Lasă apa caldă. Îndepărtați întotdeauna sângele cu apă rece și bicarbonat de sodiu. Faceți o suspensie groasă și aplicați-o direct pe pată, lăsați-o timp de 4 până la 8 ore. Aspiră restul de pastă. Petele uscate sunt mult mai greu de curățat. Aici, folosiți un detergent ușor, apă rece și praf de copt. Aplicați amestecul rezultat pe saltea și lăsați-l să acționeze toată ziua.   

Eliminarea mirosurilor

Și în acest caz, folosiți puterea bicarbonatului de sodiu. Bicarbonatul de sodiu absoarbe perfect mirosurile, umiditatea și grăsimea. Devine un ajutor indispensabil nu numai în bucătărie, ci și în curățenie. Presară bicarbonat de sodiu pe saltea, întinde-l ușor cu un burete și lasă-l timp de aproximativ 60 de minute. Apoi, aspirați bine salteaua și lăsați-o să se usuce într-un loc cald. Salteaua trebuie să fie bine uscată înainte de a începe să o folosiți.

TIP: Citiți cel mai popular articol: „Știți cum se curăță un scaun de pânză cu bicarbonat de sodiu?

 

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile