TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier de bucătărie?

Alexandra Doskočilová
13.2.2023

Plănuiți să vă reamenajați bucătăria sau sunteți pe cale să vă mutați într-o casă nouă și căutați idei moderne de amenajare a bucătăriei? Atunci probabil vă doriți să aflați și care sunt tendințele actuale de design de bucătărie pentru anul 2023.

Pentru a vă scuti de ore întregi de căutare de informații, am consultat experți de top și designeri de interior care ne-au împărtășit care vor fi cele mai recente tendințe în materie de design de bucătărie.

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier de bucătărie?

Sursă imagine: unsplash.com

8 tendințe actuale în bucătărie in anul 2023

1. Culorile și materialele naturale sunt un trend în ascensiune

Dorința de a primi natura în casele noastre a fost, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative tendințe în materie de design interior din ultimii ani.

Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că una dintre tendințele cheie în designul bucătăriei în 2023 continuă să fie optarea pentru

culori naturale și materiale nu doar pentru decorațiuni, ci și pentru modulele de bucătărie.

De aceea, acționați curajos și permiteți-vă puțină îndrăzneală. Combinați albul, bejul, verdele și alte tonuri pământii pe pereții, ușile și sertarele mobilierului, blaturi de bucătărie realizate din materiale naturale, cum ar fi lemnul, piatra, cuarțul și marmura, pentru a obține o atmosferă confortabilă în bucătărie.

În anul 2023, verdele, în toate variantele sale (de la verde de grădină, la verdele pădurii), va rămâne cea mai populară și mai la modă culoare. Motivul este că această culoare poate fi combinată extrem de bine cu tonurile calde și cu materialele naturale din care este realizat blatul. Dacă nu vă place în mod deosebit verdele, puteți alege o altă culoare modernă.

Celelalte culori în vogă pentru anul 2023 sunt culorile naturale:

  • Galben
  • Coral
  • Cremă
  • Roz
  • Albastru
  • Șofran eclectic
  • Ocru

Cât despre blaturile de bucătărie, materiale precum lemnul, piatra și cuarțul sunt încă extrem de la modă și actuale. Spre deosebire de anii trecuți, totuși, există o diferență remarcabilă în ceea ce privește grosimea și finisajul blaturilor de lucru.

În 2023, bucătăriile cu blaturi puțin mai subțiri, cu un finisaj mat, vor fi la modă. Iar dacă optați pentru blaturi cu elemente metalice, veți fi în pas cu tendințele.

2. Insulele de bucătărie sunt potrivite pentru familii

Pe lângă faptul că conceptul deschis continuă să fie la modă, insulele de bucătărie concepute de designeri renumiți sunt în prim-plan și devin punctul central de adunare în casă.

Potrivit celor mai importanți experți în amenajări interioare, în 2023, modelele de insule de bucătărie vor fi dezvoltate astfel încât să ofere o zonă de gătit, precum și o zonă de luat masa și mai multe locuri.

people in kitchen.jpg (60 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

3. Dulapurile sau chiar cămările ascunse sunt printre tendințele principale

Cunoscute și sub denumirea de Cămările Majordomilor, aceste încăperi micuțe ascunse sunt în trend și se așteaptă să fie apreciate în continuare în anul 2023. Aceste spații mici servesc ca spațiu de depozitare suplimentar pentru alimente, dar pot servi și ca loc de pregătire a meselor și chiar ca un bar în miniatură.

Ele se deosebesc de încăperile deschise sau de depozitele cu uși din sticlă pentru depozitarea alimentelor, care au fost populare în ultimii ani. Noul lor design le face să fie cu adevărat ascunse în spatele unei uși glisante și să se deschidă prin simpla apăsare a unui buton ascuns în dulapul de bucătărie.

4. Tehnologia inteligentă pune stăpânire pe bucătării

Pătrunderea din ce în ce mai semnificativă a tehnologiilor noi în bucătărie înseamnă economisirea energiei, optimizarea timpului și, mai presus de toate, posibilitatea de a pregăti mâncăruri sofisticate folosind aparate profesionale.

Așa că nu este de mirare că bucătăriile tehnologice sunt absolut în trend în anul 2023. Într-o perioadă în care fiecare minut este prețios, ce este mai bine decât să ai la îndemână în bucătărie toate aparatele și gadgeturile pe care le au la dispoziție și bucătarii profesioniști.

Potrivit experților din cercurile de design interior, în acest an bucătăriile vor fi dominate de aparate de gătit tip multicookers, răcitoare rapide, "crame de vin" de înaltă tehnologie și multe alte aparate de gătit profesionale. Tendințele sunt ca toate aparatele de bucătărie inteligente să fie interconectate și să poată fi controlate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Și încă ceva. Hotele pe care le cunoșteam până acum, de care nici o bucătărie nu se poate lipsi, sunt acum ascunse într-un panou din blatul de lucru al bucătăriei sau în tavan. Integrate în mod inteligent în designul bucătăriei, hotele "apar" doar atunci când este nevoie. Ele elimină eficient mirosurile nedorite și dispar la fel de discret și elegant în blatul de lucru.

Printre dezvoltările tehnologice în materie de mobilier de bucătărie pentru anul 2023, se numără și blaturile de lucru mobile. Printr-o simpla apăsare a unui buton, blaturile de bucătărie se deplasează de-a lungul axei lor orizontale, mărind astfel suprafața de lucru sau oferind o zonă mai mare pentru a mânca.

kitchen.jpg (54 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

5. Modulele flexibile de bucătărie creează senzația de compactitate

Una dintre marile inovații din acest an în materie de mobilier de bucătărie este reprezentată de modulele cu o lățime de 75 cm. Această soluție se dovedește a fi o alternativă interesantă la modulele standard cu lățimea de 60 cm și este foarte bine privită de designerii de interior.

Potrivit experților, modulele mai largi fac posibilă încorporarea în bucătării a unor frigidere și cuptoare cu un volum mai mare, evitându-se astfel necesitatea de a recurge la soluții independente și fără a compromite aspectul compact și complet al interiorului bucătăriei.

6. O declarație de stil prin iluminat

Bucătăria nu mai este percepută ca fiind un loc destinat doar pregătirii bucatelor, ci ca un loc de socializare și de comunicare.

De aceea, în acest an, vom vedea din ce în ce mai des candelabre spectaculoase și corpuri de iluminat suspendate atunci când mobilăm acest spațiu, adăugând finisaje elegante și transformând bucătăria într-un loc sofisticat în care vrei să rămâi.

7. Decorul realizat manual adaugă o notă de rafinament și eleganță

Spațiile din bucătării devin din ce în ce mai mult un loc în care se pun în valoare personalitatea și stilul.

În acest rând de idei, adăugarea de elemente artizanale, făcute de mână folosite ca decor al bucătăriei va fi una dintre principalele tendințe de amenajare a bucătăriei pentru 2023.

Potrivit designerilor de interior, în vogă vor fi nu doar mânerele pentru ușile dulapurilor de bucătărie, ci și ceramica decorativă, corpurile de iluminat din metal în stil industrial și orice alt element decorativ realizat manual.

8. Designul biofilic continuă să se numere printre tendințele de top

Acest design va continua să fie un "must-have" pentru mobilarea bucătăriei. Este o modalitate de a crea o atmosferă relaxantă, invitând natura în casă și în bucătărie.

Puteți realiza acest lucru atât prin folosirea multor plante decorative verzi sau ghivece cu condimente, cât și prin încorporarea de elemente din lemn, piatră și alte materiale naturale în mobilierul dvs. Este un mare avantaj dacă bucătăria dvs. are vedere spre curte sau dacă se deschide spre o terasă.

4 tendințe care vor dispărea în anul 2023

1. Bucătăriile complet albe

În ultimul deceniu, albul a fost la modă în ceea ce privește mobilierul de bucătărie. Ei bine, în anul 2023, designerii fac presupunerea că albul va fi din ce în ce mai puțin prezent în interioarele bucătăriilor, deoarece oamenii sunt pur și simplu obosiți de această culoare și tânjesc după palete mai saturate în designul bucătăriilor.

2. Dulapuri superioare închise

Sunt numărate zilele dulapurilor de bucătărie superioare închise standard, acestea erau relevante în anul 2022, dar acum vor fi înlocuite de rafturi deschise.

În anul 2023, tendința este ca totul în bucătărie să fie expus. Așadar, nu vă fie teamă să înlocuiți dulapurile închise cu rafturi de bucătărie deschise și elegante, pe care puteți aranja cu mândrie tot ceea ce folosiți în bucătărie.

light kitchen.jpg (71 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

3. Bucătării cu design rece, ultramodern

Destul de mulți designeri europeni și mondiali, și experți în mobilier de bucătărie sunt de părere că finisajele lucioase moderne și marginile ascuțite vor fi înlocuite de forme mai „blânde” și finisaje mat.

Vom vedea tot mai des module de bucătărie și insule cu margini rotunjite, în tonuri de lemn, naturale și cu finisaj mat.

4. Montarea plăcilor în zigzag (“herringbone”)

Acest tip de montaj al plăcilor în zigzag pentru spatele bucătăriilor, va deveni ceva de domeniul trecutului, deoarece experții spun că această modalitate de montaj este mai potrivită pentru placarea podelei decât a pereților bucătăriei.

Totuși, dacă nu doriți să folosiți un spate complet, puteți înlocui montajul tip "herringbone" cu un tapet (backsplash) de înaltă calitate, colorat, rezistent la căldură și umiditate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile