Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier pentru living?

Alexandra Doskočilová
26.12.2022

Livingul este camera în care ne petrecem majoritatea timpului atunci când suntem acasă.

Este locul în care ne relaxăm cu o carte în mână, ne uităm la televizor confortabil, ghemuiți pe canapea, aici ne invităm prietenii să ne distrăm împreună.

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de mobilier pentru living?

Iată de ce iubim livingurile și le amenajăm cu mare grijă și dragoste.

Și pentru că suntem siguri că și tu îți dorești ca sufrageria ta să fie nu doar confortabilă și confortabilă, ci și elegantă și actuală, am decis să îți prezentăm noile tendințe în materie de mobilier pentru living pentru anul 2023.

Tendințe de amenajare interioară a livingului pe care puteți miza cu încredere în anul viitor

Formele rotunjite continuă să fie la modă

Curbele și formele rotunjite continuă să fie la fel de actuale și în 2023.

Potrivit designerilor de interior, formele rotunjite pentru canapele, fotolii, măsuțe de cafea, comode, dulapuri TV, și chiar pentru corpuri de iluminat "îmblânzesc" încăperea și o fac să pară mai confortabilă și mai primitoare.

Mai mult, mobilierul cu forme „blânde”, rotunjite, este o alegere foarte practică pentru camerele de zi mai mici, deoarece alungește și mărește vizual spațiul.

Mai puțin este mai mult: Uitați de maximalism

Tendința de a avea mai puține piese de mobilier în camera de zi a persistat ca tendință viabilă și în ultimii ani, dar anul viitor va deveni și mai importantă.

În anul 2023, stilurile precum cel scandinav ascetic, loftul urban, dar foarte original, și mai ales stilul Japandi (un amestec hibrid de mobilier japonez și scandinav) vor fi extrem de relevante.

Pătrunderea stilurilor minimaliste în amenajarea livingului se datorează faptului că tot mai mulți oameni doresc să-și simplifice viața, facilitând ritualurile simple, de zi cu zi.

Uitați Open Concept Living

Popularitatea din ultimii ani a livingului de tip „open space” devine încet - încet de domeniul trecutului.

Experții în mobilă sunt de părere că, după COVID, oamenii își doresc ceva mai multă intimitate și că este timpul ca livingurile tip open space să facă loc unor încăperi separate, o variantă uitată, dar mult mai practică și mai intimă.

Obrázek1.jpg (64 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Mobilier din ratan: Mizați pe acesta

Trebuie să fim mulțumiți pentru noul stil de interior Japandi pentru că a transformat ratanul și mobilierul din ratan într-una dintre cele mai moderne tendințe de design al livingului în anul 2023.

Practic, mobilierul din ratan (mese, fotolii, dulapuri, lămpi și tot la ce vă puteți gândi), care își face loc generos în interioarele camerelor de zi urmează tendințele moderne pentru o legătură mai puternică și strânsă cu natura.

Materialul este ecologic curat și natural, creează sentiment de confort și căldură, iar mobilierul realizat din acest material este ideal pentru persoanele cărora nu le place mobilierul voluminos și greu.

Bionica și designul biofilic continuă să fie în trend

În anul 2023, designerii de interior vor miza pe popularitatea tot mai mare a bionicii, deoarece acest stil scoate în evidență legătura dintre oameni și natură.

Tendințele în materie de design pentru camerele de zi vor include materiale naturale și organice, accesorii din lemn, pardoseli din lemn și acoperiri de podea și de perete din plută, piatră naturală, marmură și alte materiale naturale și, bineînțeles, multă lumină și verdeață.

Locuințele decorate folosind principiile biofile de design interior, cum ar fi panourile de perete realizate din plante verzi vii, mini-grădinițe în living, precum și mobilierul și decorațiunile inspirate de ingeniozitatea naturii vor fi, de asemenea, foarte populare.

Schemele de culori monocrome fac un pas înapoi

Culorile neutre, monocromatice, care au dominat interioarele livingurilor în anul 2022, fac loc unor culori și texturi mai luminoase, mai cremoase, care încălzesc spațiul și îl fac mai primitor și mai atractiv.

Altfel spus, culorile anului viitor vor fi inspirate din bucuria de a trăi și vor aduce entuziasm și multă energie.

Verdele rămâne foarte actual, dar vine în două nuanțe noi și diferite: Verdele gri migdale, care este blând și liniștitor, și verdele de brad, care este extrem de șic și foarte potrivit pentru mobilierul și obiectele de mobilier în stil boem.

Albastrul vine și el cu unsprezece nuanțe noi, în timp ce galbenul și în special nuanțele sale de "muștar", "pastel" și "galben mineral" vor fi prezente atât în mobilierul tapițat, cât și în decorațiuni și ca și culoare pentru pereți.

Culorile mov inspirate de stilurile Art Deco și vintage se vor număra, de asemenea, printre tendințele actuale în materie de mobilier pentru living.

De la liliac și lavandă, și până la o paletă monocromă largă și tonuri mai deschise, movul creează o atmosferă familiară, calmă și relaxantă în camera de zi.

Fotoliile în stilul anilor '60 se întorc

În ultimii ani,  fotoliile și scaunele tapițate au rămas cumva pe lateral în amenajarea livingurilor, dar acest lucru se va schimba în anul care vine.

Designerii, în special designerii italieni, prevăd că în anul 2023 scaunele folosite ca accent și fotoliile inspirate de liniile, materialele și spiritul anilor 1960 își vor face loc în livingurile contemporane.

Sticla, în toate variantele sale, este un trend ascendent

Gravată sau temperată, colorată sau neutră, sticla îndrăznește încă o dată să-și impună transparența elegantă asupra mobilierului în vogă anul viitor.

Potrivit unui număr mare de designeri și decoratori de interior renumiți, sticla, în toate variantele sale, va fi prezentă atât în decorarea livingului, cât și în mobilier.

Acest lucru înseamnă că nu veți da greș dacă veți completați interiorul livingului dvs. cu o măsuță de cafea elegantă din sticlă, un dulap elegant cu uși din sticlă cu nervuri în stil anii '80 sau rafturi deschise din sticlă.

Obrázek2.jpg (64 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Ceramica este din nou șic și la modă

După debutul său remarcabil de anul trecut, ceramica este încă în trend și la anul.

Diferența dintre anul 2023 și toți anii precedenți, însă, este că în noul sezon produsele realizate din acest material nu vor mai face parte doar din decorațiuni, ci vor fi prezente și în tapițeriile pereților, în mobilier și chiar în pardoseli.

Teracotă sau marmură pe pereți? De ce nu!

Au trecut vremurile în care plăcile de marmură și teracota erau folosite doar pentru placarea podelelor.

În prezent, tot mai mulți designeri descoperă beneficiile materialelor naturale și sunt încrezători că îmbrăcarea unuia dintre pereții camerei de zi cu plăci de teracotă sau marmură va deveni una dintre tendințele preferate de amenajare a camerei de zi pentru anul 2023.

Desigur, dacă vă place această tendință, dar vă îngrijorează costul ridicat pe care îl presupune acest tip de gresie, puteți obține același efect punând tapet cu efect de teracotă pe perete în locul plăcilor de teracotă sau de marmură.

Imitațiile de materii prime naturale de lux sunt, de asemenea, în trend.

Travertinul, marmura, piatra, chiar și aurul se numără printre materiile prime care reflectă splendoarea naturii.

Dar, din moment ce sunt destul de scumpe, iar noi ne străduim să trăim cât mai aproape de natură posibil, în loc de materii prime naturale organice în livingurile noastre, la anul ne vom bucura de imitațiile lor uimitoare în ceramică, porțelan și chiar beton.

Tot ceea ce imită materiile prime naturale de lux va fi în vogă.

Obrázek3.jpg (94 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

În concluzie

Forma mobilierului în trend pentru anul 2023 este inspirată de natură și caracterizată de forme blânde și curbe fine și elegante.

De la masa de living, la covor, măsuță de cafea, oglindă și canapele, această tendință se reflectă peste tot, chiar și în obiectele decorative.

Pe de altă parte, designul minimalist al mobilierului se îmbină perfect cu materialele naturale, cum ar fi lemnul, ratanul, răchita și inul.

Culorile sunt mai vii, texturile sunt mai dense și elegante, verdeața este peste tot, iar stilurile preferate sunt scandinav, loft și Japandi.

Obrázek4.jpg (60 KB)

Sursă imagine: unsplash.com

Câteva cuvinte și din partea noastră

Cu toate că până aici v-am prezentat toate tendințele actuale în amenajarea livingului, este important ca atunci când lucrați la designul livingului dvs. să luați în considerare în primul rând propriile dvs. preferințe și gusturi.

Este important să alegeți mobilierul care vă place, indiferent dacă este sau nu în trend. Același lucru este valabil și pentru materialele pe care le folosiți și pentru culorile pe care le alegeți.

Spunem acest lucru pentru că este vorba despre locuința și sufrageria dvs. și trebuie să vă simțiți confortabil, în largul dvs. și cât mai confortabil cu putință în ea.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile