Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce șifonier să comand?

După pat, șifonierul este a doua cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor. Dvs. știți lucrul acesta și de aceea acum când trebuie să cumpărați această piesă de mobilier, sunteți hotărâți să găsiți tipul și modelul perfect.

Ce șifonier să comand?

Doriți ca șifonierul  pe care îl comandați să fie nu numai elegant și funcțional, ci și să se potrivească cu dimensiunea camerei și să fie combinat cu toate celelalte piese de mobilier. Sarcina dvs. nu este deloc ușoară, dar o puteți rezolva dacă urmați câțiva pași de bază.

8 recomandări despre alegerea unui șifonier sau Cum să faceți alegerea perfectă

Începeți cu alegerea modelului

Una dintre deciziile importante pe care trebuie să le luați este ce tip de dulap să alegeți - independent sau încastrat.

Care este diferența?

Șifonierele neîncastrate sunt mobile și le puteți muta oricând și oriunde doriți. Disponibile într-o gamă largă de dimensiuni, stiluri, culori, materiale și modele din care să alegeți. Livrarea lor este rapidă, montajul - ușor, iar prețurile lor nu vă vor provoca palpitații și furnicături la nivelul membrelor.

Șifonierele încastrate nu pot fi mutate, ci vă oferă libertatea de a personaliza dimensiunea, compartimentarea, materialele și finisajul în funcție de preferințele dumneavoastră. Deoarece sunt făcute doar la comandă, prețurile lor sunt mai mari și trebuie să așteptați o anumită perioadă de timp pentru ca acestea să fie realizate și livrate către dvs.

Atenție la dimensiuni

Trebuie să fiți absolut siguri că dimensiunea dulapului pe care îl veți comanda este potrivită pentru dimensiunea și forma camerei în care intenționați să îl amplasați. Deoarece, dacă dormitorul este mare și optați pentru un șifonier dublu, camera va arăta destul de goală.

Si invers. Dacă este mică sau lungă și îngustă și puneți un dulap imens cu mai multe uși, camera nu va arăta doar aglomerată și mohorâtă, ci nu veți mai putea să vă mișcați lejer prin ea.

Pentru a găsi dimensiunea exactă urmați pașii de mai jos

  1. Stabiliți locul unde doriți să-l amplasați și măsurați spațiul disponibil și înălțimea pînă la Notați-vă datele obținute.
  2. Asigurați-vă că, după ce îl comandați și il puneți la locul stabilit veți putea deschide ușile în siguranță și că mobilierul voluminos nu va bloca lumina naturală care intră în cameră.
  3. Nu vei greși dacă veți decide cât de adânc vreți să fie șifonierul și vă veți nota aceste

Păstrați dimensiunile la dvs., astfel încât să puteți găsi rapid și ușor dimensiunea dulapului care să se potrivească camerei pentru care l-ați prevăzut.

Gândiți-vă la organizare și compartimentare

Întrebați-vă ce anume veți depozita în acest șifonier. De exemplu, dacă majoritatea hainelor dvs. sunt elegante, veți avea nevoie de mai mult spațiu pentru umerașe și mai puțin spațiu pentru rafturi.

Dar dacă stilul dvs. de îmbrăcăminte este mai sportiv, atunci veți avea nevoie de mai multe rafturi și sertare în care să vă aranjați toate tricourile și bluzele. Luați în considerare, de asemenea, dacă în șifonieri veți depozita în principal haine sau doriți să aveți spațiu pentru - pantofi, genți, lenjerie de corp sau accesorii.

Dacă este așa, atunci o idee bună ar fi să vă uitați la modele care au rafturi pentru pantofi încorporate, sertare de depozitare pentru accesorii și rafturi reglabile care optimizeză posibilitățile de organizare a dulapului.

Alegeți tipul de material

Materialul din care este realizat dulapul contribuie mult atât la stilul său, cât și la durabilitatea sa. Aici avem avantajul că materialele din care sunt fabricate șifonierele voluminoase moderne pentru depozitarea hainelor sunt în principal trei - PAL, MDF și lemn masiv. Aceasta înseamnă că alegerea dvs. va fi mai ușoară.

PAL melaminat sau MDF

Peste 90% dintre dulapurile disponibile astăzi pe piață sunt fabricate dintr-unul din aceste două materiale. Producătorii și clienții le preferă, deoarece atât PAL-ul cât și MDF-ul sunt materiale ușoare, ușor de manevrat și suficient de rezistente și durabile.

Lemn masiv

Mobilierul voluminos din lemn este foarte puternic și durabil, dar pentru că materialul în sine este destul de scump și prețurile mobilierului din lemn natural nu sunt mici. Este bine de știut că lemnul este solid, ceea ce crește de fapt greutatea mobilierului confecționat din acesta.

2.jpg (114 KB)

Gândiți-vă bine la forma potrivită

Forma depinde atât de gusturile personale, cât și de spațiul pe care îl aveți și de ceea ce vreți să depozitați în dulap.

De colț

Dacă nu aveți mult spațiu, o alegere bună ar fi dulapurile de colț elegante și foarte practice. Sunt convenabile, funcționale, nu ocupă spațiu, iar spațiul de stocare pe care îl oferă nu este mic.

Clasice liniare

Dacă spațiul nu este o problemă sau aveți multe haine, atunci șifonierele clasice cu trei   sau patru uși vor face o treabă excelentă. Le puteți adăuga un dulap superior în care veți stoca toate hainele pe care nu le purtați des, dar de care aveți nevoie.

Non standart

Dacă vreți ceva mai inovator și mai modern, atunci puteți opta pentru dulapurile deschise care au devenit foarte la modă în ultimii ani, modele cu uși de sticlă sau modele tehnologice care au dotări suplimentare precum  dispozitiv de călcat cu aburi și parfum și altele. .

Nu uitați de uși

Deși la prima vedere poate părea lipsit de importanță ce fel de uși va avea șifonierul, adevărul este că aceasta este una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să o faceți. De ce?

Răspunsul este destul de simplu. Pentru că de modul în care se deschid ușile  depinde dacă și în ce măsură veți putea folosi spațiul din fața dulapului.

Uși cu balamale

Modelele clasice de mobilier voluminos au de obicei uși cu balamale. Se deschid exact ca o ușă obișnuită. Avantajul modelelor cu acest tip de deschidere este că puteți găsi rapid și ușor haina de care aveți nevoie.

Puteți deschide toate ușile simultan dacă aveți nevoie să aranjați sau să căutați ceva anume. Dezavantajele lor sunt că atunci când deschideți ușa, aceasta ocupă spațiu sub dulap, ceea ce poate fi o problemă dacă camera este îngustă.

Glisante

Șifonierele cu uși glisante au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece la deschidere ușile nu ocupă spațiu, ci alunecă pe șine. Dezavantajele lor sunt că nu puteți deschide simultan toate ușile dulapului.

3.jpg (92 KB)

 

Alegeți stilul, culoarea și finisajul potrivit.

Sunteți deja la partea finală. Combinați stilul dulapului cu tema interiorului și restul mobilierului dormitorului. Dacă, de exemplu, camera are un interior bogat clasic sau vintage, este o idee bună să optați pentru un model de șifonier mare din lemn, într-o culoare neutră și cu decor bogat al ușilor.

Dacă stilul este scandinav sau minimalist, atunci un șifonier din PAL melaminat în culori deschise cu uși glisante cu oglinzi sau un model deschis ar fi o alegere excelentă.

Același lucru este valabil și pentru alegerea finisajului și a culorii dulapului. Trebuie doar să găsiți o culoare și un finisaj care să poată fi combinate cu succes cu paleta de culori existentă în dormitor.

Acordați o atenție deosebită calității

Impresionați de marea varietate de dimensiuni, stiluri, culori și modele de dulapuri, deseori, majoritatea oamenilor nu reușesc să acorde atenție celui mai important lucru - calitatea produsului pe care îl comandă.

Nu faceți aceeași greșeala. Pentru că oricât de elegant, funcțional și de bine se potrivește șifonierul în dormitorul dvs., dacă nu este realizat din materiale rezistente și de calitate, nu vă veți bucura de el prea mult timp.

Prin urmare, sfatul nostru este să vă uitați la modelul selectat foarte atent înainte de a-l cumpăra. Uitați-vă la modul în care sunt realizate îmbinările, cum sunt fixate rafturile și barele pentru umerașe, tipul de mânere (dacă modelul are uși standard). Căutați mai multe informații despre materialele utilizate la realizarea dulapului și solicitați o garanție a produsului

4.jpg (135 KB)

Și la final

Nu decideți impulsiv, ci căutați orice informații suplimentare care vă pot fi utile. Pentru că nu cumpărați șifoniere în fiecare an, iar investiția nu este foarte mică.

Înainte de a comanda mobilierul masiv, citiți recenziile clienților atât despre retailer, cât și despre producător, astfel încât să puteți fi siguri că faceți cumpărături de la un magazin serios și de la un producător care oferă mobilă de calitate.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile