Nebunia reducerilor de 50% la orice +TRANSPORT GRATUIT extra și Ridicare la etaj pentru fiecare comandă făcută din 23.4

Ce să mănânci de Anul Nou - 3 rețete din linte

Eliška Kašperanová
14.12.2023

Sfârșitul anului se apropie cu pași repezi și, odată cu el, noul an. După bucuria Crăciunului și sărbătorile de Revelion, cei mai mulți dintre noi nu au nicio dorință de a petrece ore lungi în bucătărie pentru a pregăti prânzul de Anul Nou. Avem trei rețete simple folosind linte, care în mod tradițional simbolizează bogăția și prosperitatea pentru anul care vine. Indiferent dacă credeți sau nu în superstiții, nu veți da greș dacă adăugați linte în meniul de Anul Nou. Lintea nu este doar sănătoasă și sățioasă, dar rețetele noastre arată că pot oferi o gamă întreagă de arome delicioase.

Ce să mănânci de Anul Nou - 3 rețete din linte

Linte acră cu ouă poșat

Ingrediente:

  • 250 g linte verde
  • 1 buc ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de ulei
  • 3 lingură de oțet
  • 3 biluțe de condiment
  • 3 frunze de dafin
  • Sare și piper (după gust)
  • Pentru a servi: ouă poșate

Mod de preparare:

Clătiți lintea sub jet de apă și lăsați-o la înmuiat timp de 2 ore. Scurgeți apa și fierbeți-le împreună cu frunza de dafin și piperul pentru aproximativ 30 de minute. Scurgeți lintea fiartă și păstrați o parte din apă.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa tocată mărunt până când devine aurie. Adăugați usturoiul și lăsați-l să miroasă un minut. (Aveți grijă să nu ardeți usturoiul). Presărați făină în tigaia cu ceapa și usturoiul și adăugați un bol cu apa scursă de la lintea fiartă, amestecând constant. Când amestecul are o consistență mai groasă, adăugați lintea fiartă și fierbeți la foc mic timp de 10 minute. La final, se asezonează cu oțet, sare și piper. Pentru a servi, puteți adăuga un ou poșat.

lentils with egg.jpg (96 KB)

Supa de linte roșie cu roșii

Avantajul lintei roșii este pregătirea rapidă a acesteia. Spre deosebire de clasica linte verde, nu trebuie pusă la înmuiat în prealabil, așa că este nevoie de mai puțin de o oră pentru a pregăti acest fel de mâncare..

Ingrediente:

  • 150 g linte rosie
  • 200 g morcovi rași
  • 1 buc. ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 30 g piure de roșii
  • 200 g roșii tăiate în felii
  • 1 litru bulion
  • 1 linguriță de ghimbir uscat
  • Sare și piper
  • Coriandru pentru decor
  • Pâine prăjită

Mod de preparare:

Se prăjește ceapa tocată mărunt în uleiul de măsline. Se adaugă morcovii rași și se prăjește timp de 5 minute. Adăugați usturoiul ras cu o linguriță de ghimbir și prăjiți încă 2 minute (aveți grijă să nu ardeți usturoiul). Se amestecă piureul de roșii cu roșiile tăiate felii și se toarnă bulionul.

După ce supa dă în clocot, se adaugă lintea roșie și se fierbe până când lintea este moale - aproximativ 30 de minute. La final, se asezonează supa cu sare și piper. Se servește cu coriandru și pâine prăjită.

lentil soup.jpg (212 KB)

Chiftele de linte

Ingrediente:

  • 200 g linte roșie fiartă
  • 1 buc. ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g morcovi
  • 2 buc ouă
  • 4 linguri de făină simplă
  • 4 linguri de pesmet
  • Sare si piper
  • Măghiran
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Puneți lintea în apă clocotită timp de 15 minute. Adăugați în lintea fiartă ceapa tocată mărunt, usturoiul și morcovii rași. Condimentați amestecul cu sare, piper și măghiran. Adăugați oul și amestecați. Folosiți făina și pesmetul pentru a îngroșa.

Se formează chiftele din aluat și se trec ușor prin pesmet. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele până devin aurii. După prăjire, se scurg pe un prosop de hârtie care absoarbe excesul de grăsime. Se servesc cu cartofi fierți sau salată de legume.

lentil patties.jpg (147 KB)

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile