TRANSPORT și RIDICARE LA ETAJ GRATIS pentru orice comandă plasată din data de 2.5

Ce scaun pentru copii să alegem pentru camera copilului?

Suntem siguri că acordați atenție specială fiecărei piese de mobilier și fiecărui detaliu la amenajarea camerei copiilor, deoarece doriți ca cei mici să se simtă confortabil și comod în micul lor regat.

Ce scaun pentru copii să alegem pentru camera copilului?

Ați găsit deja un pat confortabil, șifonier, comodă, masă / birou și rămâne doar să alegeți scaunul potrivit pentru copii, dar sunteți puțin îngrijorați dacă veți face alegerea corectă.

Fiți liniștiții, vă veți descurca minunat. Aveți nevoie doar de puține informații și timp pentru a face alegerea corectă.

Criterii de luat în considerare atunci când alegeți un scaun pentru camera copilului

Vârsta copilului

Scaunele de cameră pentru copii sunt împărțite în mai multe categorii principale în funcție de vârsta celor mici:

  • scăunele pentru copii de 4 - 5 ani
  • scaune pentru “mai mărișori”
  • scaune de birou pentru elevi (scaune de birou)
  • scaune pentru jocuri

 217730.jpg (69 KB)

Scaunele potrivite pentru cei mai mici

Dacă sunteți în căutarea unui scaun pentru cei mici, scaunele standard sunt o alegere bună. Ele sunt joase, au un spătar confortabil (adeseași cotiere) și sunt fabricate din plastic rezistent. În plus, se curăță foarte ușor, sunt ușoare și au un design stabil și simplu.

Dezavantajele lor sunt că nu pot oferi confortul necesar atunci când se stă  mult timp pe ele și, întrucât sunt foarte mici și nu au opțiunea de a „crește” odată cu copilul, va trebui să căutați un scaun nou pentru copii chiar după câteva luni.

Scaune pentru copii cu vârste de până la 10 ani

Dacă nu doriți să treceți imediat de la scaunul mic la scaunul mare pentru elevi, vă puteți opri la așa-numitul scaunîn creștere”. Acest tip de scaune sunt tranzitorii și sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani.

Principalul lor avantaj este că au o opțiune care vă permite să reglați înălțimea scaunului. Dezavantajele lor sunt că nu sunt confortabile pentru o lungă perioadă de stat și nu oferă un sprijin foarte bun pentru spatele copilului

Scaune pentru școlari

Dacă sunteți în căutarea unui scaun pentru un elev, alegerea dvs. devine puțin mai complicată, deoarece trebuie să țineți cont de mai mulții factori.

Spunem asta pentru că elevul, va petrece ore lungi așezat pe scaun pregătindu-și lecțiile sau în fața calculatorului. Aceasta înseamnă că trebuie să vă asigurați că scaunul (de birou sau de jocuri) este confortabil, îi menține poziția corectă și nu îl supraîncarcă.

Mărimea scaunului

Mărimea adecvată depinde în primul rând de înălțimea și greutatea copilului. Pentru a vă asigura că scaunul este potrivit pentru vârsta și mărimea copilului, rugați-l să se așeze pe scaun, apoi priviți poziția corpului său.

Potrivit experților, scaunul pentru copii are dimensiunea potrivită dacă picioarele copilului ating lejer pardoseala (fără să atârne sau să fie îndoite), iar mâinile sale așezate pe masă sau birou să fie într-o poziție comodă pentru lucru și scris.

Lățimea și adâncimea scaunului trebuie să corespundă, de asemenea, cu mărimea copilului. Sezutul trebuie să fie suficient de larg pentru a fi confortabil, dar nu prea adânc pentru a menține spatele copilului în poziția corectă.

Să fie reglabil

În ceea ce privește reglabilitatea, este extrem de important, deoarece puteți regla înălțimea scaunului astfel încât să se adapteze la creșterea copilului.

Din fericire, aproape toate modelele moderne de scaune de birou pentru copii disponibile, au opțiunea de reglare a înălțimii scaunului și a spătarului, astfel încât nu vă va fi dificil să alegeți un model reglabil.

Însă nu uitați, să fiți atenți dacă scaunul se reglează manual sau cu comandă pneumatică. Dacă aveți ocazia, alegeți un scaun pentru copii cu control pneumatic.

Material

Ca materiale, pentru scaunele de birou pentru copii se folosesc multe materiale și diferite, dar în principal trei dintre ele sunt preferate atât de părinți, cât și de producători - țesături, plasa și piele artificială cu o umplutură din spumă cu memorie de înaltă densitate.

Scaunele cu spătar și șezut din țesătură sunt o alegere potrivită și economică, dar ar trebui să rețineți că țesătura se murdărește repede și nu oferă o ventilație foarte bună.

Scaunele cu construcție metalică iar spătarul și șezutul din plasă sunt în prezent la mare căutare, deoarece plasa este confortabilă și oferă o ventilație bună.

Modelele cu șezuturi, spătare și cotiere din piele cu umplutură din spumă cu memorie sunt de clasă superioară și prețul lor este puțin mai mare. Pe de altă parte, oferă un confort excepțional, chiar și după ore bune petrecute în fața computerului.

221998.jpg (201 KB)

Ergonomie

Confortul este primordial atunci când alegeți un scaun pentru elev (de birou) sau un scaun pentru jocuri. Sfatul nostru este să optați pentru scaune ergonomice pentru copii, deoarece acestea sunt proiectate cu suport lombar, precum și cu șezuturi căptușite, spătar și cotiere, care oferă confort și comoditate excepționale.

De asemenea, este foarte important ca, cotierele să poată fi reglate pentru a oferi poziții mai confortabile în timpul jocului sau al studiului.

Design

Modelele moderne de scaune pentru copii sunt concepute pentru a face parte din mobilier, ceea ce înseamnă că în rețeaua de magazine puteți găsi o varietate extrem de largă de modele, culori și scaune dinre care să alegeți.

Noi vă sfătuim să consultați copilul înainte de a face achiziția, pentru a afla și alegerea lui. În acest fel, veți fi siguri că scaunul pe care îl veți cumpăra va îndeplini atât cerințele dvs de funcții și de siguranță, cât și dorințele copilului dumneavoastră în materie de culoare și extraopțiuni.

Funcții suplimentare

Majoritatea modelelor de scaune concepute pentru copii și adolescenți sunt dotate cu funcții suplimentare, așa că nu veți greși dacă înainte de achiziție vă uitați la unele dintre ele.

De exemplu, nu puține modele au opțiunea „rotație”, care oferă o mobilitate foarte bună și este foarte preferată de copii.

Există modele care dispun de suport pentru picioare, care este foarte util pentru copiii mai mici, deoarece le permite copiilor să își schimbe poziția în timpul studiului și să-și asigure o stabilitate și un confort mai mari.

Nu puține scaune pentru copii au și o funcție de balansare, care permite să fie schimbată poziția scaunului doar cu o singură mișcare.

137787i.jpg (197 KB)

Scaun de jocuri sau de birou?

Dacă aveți un adolescent acasă, probabil că trebuie să alegeți între un scaun de școală (birou) și un scaun de jocuri. Soluția este cu adevărat dificilă, deoarece ambele tipuri de scaune au avantajele lor și facilități suplimentare.

Și totuși, ... scaunele de birou sunt alegerea mai bună dacă copilul folosește scaunul în principal în timp ce studiază, în timp ce scaunele de jocuri sunt potrivite pentru copiii mai mari cărora le place să joace jocuri pe calculator ore întregi.

Distribuiți articolul pe:

Comentarii

Introduceți un comentariu

Nu există încă comentarii pentru acest articol

Transport propriu

livrare la domiciliu

În fiecare lună

adăugam mobilier nou

Livrare convenabilă

la tot sortimentul

Returnare

pâna în 14 zile